Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Voorstad 1, Sittard IN PRIJS VERLAAGD

€ 290.000,- k.k.

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1680
energielabelG
woonoppervlakte90 m2
perceeloppervlakte118 m2
inhoud956 m3
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Algemene informatie
Dit mooie karakteristieke hoekpand uit 1680 ligt aan het begin van de Voorstad te Sittard. Deze uitstekende locatie in het stadscentrum van Sittard vormt de aansluiting van het winkelgebied Brandstraat en Limbrichterstraat. Tevens vormt het pand een verbinding richting het nieuwbouwproject ‘De Ligne’ en het voormalig Bisschoppelijk College gebouw, dat medio 2019 in gebruik genomen zal worden als Grand Hotel. 

Bestemming
De begane grond beschikt over de bestemming detailhandel. Dit commerciële oppervlak, van circa 90m2, is uitermate geschikt als winkel met achtergelegen opslagruimte. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de begane grond in te richten tot een daghorecazaak. De hoekoriëntatie van het pand aan de Voorstad 1, in combinatie met de omliggende hotel-, school- en winkelfaciliteiten bieden een ruime en constante stroom van voorbijgangers aan. 

De hoofdentree is gelegen aan de Voorstad. Daarnaast is er ook aan de zijgevel een mogelijkheid tot entree, gelegen aan de Haspelsestraat. Deze zij-ingang is momenteel niet in gebruik. De huidige begane grond bestaat uit drie ruimtes, die verbonden worden met een centrale gang. Deze hal biedt tevens toegang tot de eerste verdieping en de gewelfde kelder. De twee voorste ruimten zijn momenteel ingericht als modewinkel met pasruimte. Het achterste deel fungeert als opslag en kantoor. 

Indeling
Vanuit het winkelpand is de bovenwoning toegankelijk. Op de eerste verdieping beschikt deze bovenwoning over een ruime woon/eetkamer, keuken, slaapkamer en badkamer met apart toilet. De afmetingen van de desbetreffende ruimten zijn royaal. Echter, de bovenwoning dient geheel gerenoveerd te worden.

De tweede verdieping/zolder is met vaste trap toegankelijk vanuit de overloop van de bovenwoning. Deze tweede verdieping is momenteel in gebruik als bergzolder. Echter, vanwege de vaste trap en ruime nokhoogte is deze verdieping geschikt tot het realiseren van extra leefruimten. 

Bouw
Het pand bestaat uit 4 bouwlagen, de gewelfde kelder, de begane grond, de 1ste en de 2e verdieping. De vloeren zijn van hout. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en hardstenen borstweringen, zadeldak met keramische pannen, hardhouten kozijnen met enkele beglazing. De kozijnen op de begane grond zijn voorzien van rolluiken en markiezen.

Woon-werklocatie
Het pand aan de Voorstad 1 is zeer geschikt als woon-werklocatie. Daarnaast biedt het pand ook voor beleggers veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om via de zij-ingang een aparte toegang te realiseren betreffende het bovengelegen woongedeelte. Deze twee woonlagen zijn geschikt om te verhuren als appartementen of kleinere woonstudio’s. 

Kelder
Een gewelfde kelder, deze is bereikbaar via de hal achter de winkel. De kelder is geschikt als berging c.q. wijnkelder.

Begane grond
De begane grond bestaat geheel uit commerciële ruimten. In de commerciële ruimte aan de voorzijde bevindt zich de toegang naar de achtergelegen kantoorruimte. Hier bevindt zich een recht keukenblok en een apart toilet. Hier hangt ook de Nefit CV-ketel welke eigendom is. Via de hal is de eerste verdieping te bereiken. 

Eerste verdieping
Op de 1e verdieping bevindt zich een royale overloop met een vaste trap naar de 2e verdieping, de bergzolder. De verdieping is ingedeeld in 4 ruimtes, waaronder een woonkamer, een keuken voorzien van een 4-pits gaskookplaat, koelkast en een geiser voor warm water, een slaapkamer en een wasruimte waar de opstelplaats voor de wasmachine is. Op de overloop bevindt zich nog een apart toilet. De bovenwoning is gedateerd en dient gerenoveerd te worden.

Tweede verdieping
De 2e verdieping is bereikbaar middels een vaste trap. De zolderberging biedt volop opbergmogelijkheid en heeft 1 velux dakraam met isolerende beglazing. De zolder is niet afgewerkt. Het dakbeschot bestaat uit asbestplaten.

Bijzonderheden

  • Bestemming is commercieel en wonen
  • Geschikt voor beleggers vanwege separaat toegankelijke en verhuurbare bouwlagen
  • Woonoppervlakte bovenwoning totaal circa 90 m2
  • Oppervlakte commerciële ruimte totaal circa 93 m2
  • Bruto inhoud pand circa 956 m3
  • Dak voorzien van nieuwe pannen in 2004 
  • De kozijnen op de begane grond zijn voorzien van rolluiken en markiezen


Indeling

Een gewelfde kelder, deze is bereikbaar via de hal achter de winkel. De kelder is geschikt als berging c.q. wijnkelder.

De begane grond bestaat geheel uit commerciële ruimten.

In de commerciële ruimte aan de voorzijde bevindt zich de toegang naar de achtergelegen kantoorruimte. Hier bevindt zich een recht keukenblok en een apart toilet. Hier hangt ook de Nefit CV-ketel welke eigendom is. Via de hal is de eerste verdieping te bereiken.

Op de 1e verdieping bevindt zich een royale overloop met een vaste trap naar de 2e verdieping, de bergzolder. De verdieping is ingedeeld in 4 ruimtes, waaronder een woonkamer, een keuken voorzien van een 4-pits gaskookplaat, koelkast en een geiser voor warm water, een slaapkamer en een wasruimte waar de opstelplaats voor de wasmachine is. Op de overloop bevindt zich nog een apart toilet. De bovenwoning is gedateerd en dient gerenoveerd te worden.

De 2e verdieping is bereikbaar middels een vaste trap. De zolderberging biedt volop opbergmogelijkheid en heeft 1 velux dakraam met isolerende beglazing. De zolder is niet afgewerkt. Het dakbeschot bestaat uit asbestplaten.

 

 

 

meer