Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Haspelsestraat 4 - 4A, Sittard IN PRIJS VERLAAGD

€ 359.000,- k.k.

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1680
energielabelG
woonoppervlakte118 m2
perceeloppervlakte151 m2
inhoud656 m3
locatieStadscentrum Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Dit mooie karakteristieke pand uit 1680 ligt aan de Haspelsestraat 4 en 4a te Sittard. Deze uitstekende locatie in het stadscentrum van Sittard vormt de aansluiting van het winkelgebied Brandstraat en Limbrichterstraat. Tevens vormt het pand een verbinding richting het nieuwbouwproject ‘De Ligne’ en het voormalig Bisschoppelijk College gebouw, dat medio 2019 in gebruik genomen zal worden als Grand Hotel.

De begane grond beschikt over de bestemming detailhandel. Dit commerciële oppervlak, van circa 50m2, is uitermate geschikt als winkel met achtergelegen keuken en toilet. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om de begane grond in te richten tot een daghorecazaak. De lange oriëntatie van het pand aan de Haspelsestraat, in combinatie met de omliggende hotel-, school- en winkelfaciliteiten bieden een ruime en constante stroom van voorbijgangers aan. Ook de bijbehorende tuin kan ingericht worden als buitenterras.

De hoofdentree van de begane grond is gelegen aan de Haspelsestraat 4a. Deze ingang is gelegen in het midden van de voorgevel en biedt toegang tot een zeer riante commerciële ruimte. Achter deze ruimte is een apart toilet en keuken gesitueerd. Achter de keuken is er toegang tot de kelder en de tuin.  De toegang tot de bovenwoning, gesitueerd aan de Haspelsestraat 4, is bereikbaar via de rechter zijgevel. Deze ingang biedt toegang tot de hal, met berging en trappenhuis.

Op de eerste verdieping beschikt deze bovenwoning over een ruime woon/eetkamer, keuken en badkamer met apart toilet. De afmetingen van de desbetreffende ruimten zijn royaal. De tweede verdieping bevat drie ruime slaapkamers en een toiletruimte. Tevens biedt deze verdieping toegang tot de CV. Deze charmante bovenwoning is volledig gerenoveerd en in zeer goede staat.

Het pand aan de Haspelsestraat 4 en 4a is zeer geschikt als woon-werklocatie. Daarnaast biedt het pand ook voor beleggers veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk om via de ingang naar de bovenwoning een aparte toegang te realiseren betreffende het bovengelegen woongedeelte. Deze twee woonlagen zijn geschikt om te verhuren als appartementen of kleinere woonstudio’s.

De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en hardstenen borstweringen, zadeldak met keramische pannen, hardhouten kozijnen met enkele beglazing. De bovenwoning is voorzien van voorzetramen. Het pand bestaat uit 4 bouwlagen: de gewelfde kelder, de begane grond, de eerste - en de tweede verdieping. De vloer van de begane grond is van beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout.

Indeling

De gewelfde provisiekelder is bereikbaar vanuit de hal achter in het winkelgedeelte en de bijbehorende keuken. Deze kelder biedt ruime mogelijkheid tot berging c.q. wijnkelder.     

De begane grond is opgedeeld in een riante commerciële ruimte met een grote open haard, hal met apart toilet en een keuken. In deze ruimte hangt ook de Nefit CV-ketel, welke in eigendom is. De commerciële ruimte is ook geschikt voor separate verhuur, aangezien deze over een eigen entree beschikt. De toegang tot de bovenwoning bevindt zich aan de zijkant van het pand. Deze ingang is gesitueerd tussen de voorgevel en het naastgelegen appartementencomplex. De bovenwoning heeft een eigen voordeur, een trappenhal met garderobe en de trap naar de bovenwoning. De vloer in de hal is betegeld.

Op de 1e verdieping bevinden zich een royale overloop, een badkamer met ligbad, douche en wastafel, een separate toiletruimte met fontein, een royale woonkamer met houtkachel, extra bergruimte en de keuken. De keuken met hoekopstelling is voorzien van een 4-pits gasfornuis, afzuigkap, koelkast, over en een vaatwasser. De vloeren over de hele verdieping zijn belegd met laminaat. De vloeren en de wanden in de badkamer en toiletruimte zijn betegeld.

De 2e verdieping is bereikbaar middels een vaste trap. Op deze verdieping bevinden zich een overloop, een toiletruimte met vaste wastafel en 3 slaapkamers. Elke ruimte kent voldoende daglicht door de aangebrachte dakramen. In een bergkast hangt de CV-ketel, deze is eigendom. De vloeren zijn belegd met vloerbedekking en de wanden zijn gestukadoord. De toiletruimte is volledig betegeld.

De buitenruimte is bereikbaar via de hal van de commerciële ruimte op de begane grond.

Bijzonderheden

  • Bestemming is commercieel en wonen
  • Geschikt voor beleggers vanwege separaat toegankelijke en verhuurbare bouwlagen
  • Woonoppervlakte bovenwoning totaal circa 115 m2
  • Oppervlakte commerciële ruimte totaal circa 93 m2
  • Dak in 2004 vernieuwd
  • CV-ketel begane grond, in eigendom
  • CV-ketel 2e verdieping, in eigendom
  • Pand is geheel voorzien van hardhouten kozijnen met voorzetramen en enkele beglazing
meer