Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Sartonlaan 14, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1972
energielabelD
woonoppervlakte609 m2
perceeloppervlakte1817 m2
inhoud2000 m3
aanvaardingIn overleg

omschrijving

De bungalow is gelegen in het oudste gedeelte van de villawijk de Kollenberg. In dit gedeelte van de Kollenberg zijn de landhuizen c.q. villa’s gebouwd op ruime percelen. De bungalow is gebouwd in 1972 en heeft een zeer riant uitzicht richting de omliggende omgeving, vanwege de hoge ligging ten opzichte van het wegpeil.

De architectuur van het pand bevat een uitgesproken en herkenbare ontwerpstijl, die refereert naar Rietveld. Deze tijdloze stijl kenmerkt zich in haar elegante en eenvoudige uiting. Sterk aanwezig zijn de grote onafgebroken bouwvlakken, uitgevoerd in metselwerk. Daarnaast bevat het pand zeer riante raampartijen en zijn de dakranden in hetzelfde vlak uitgevoerd als de gevels. Hierdoor ontstaat een rustige en strakke voorgevel. Aan de voorzijde van het strookt het kavel met het wegpeil. Rondom de woning maakt het kavel contact met het peil van de begane grond. Dit accentueert aan de voorzijde de garagepoorten en het souterrain. Het hoger gelegen woongedeelte wordt echter versterkt door deze glooiing van het kavel.

De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk van betonsteen, de houten kozijnen zijn volledig uitgevoerd in geïsoleerde beglazing en het platte dak is belegd met bitumineuze dakbedekking. De gevels kunnen met minimale middelen volledig gemoderniseerd worden. De vormtaal van het exterieur is tijdloos, waardoor alleen een gevelafwerking voldoende is om het pand een nieuw aangezicht te geven.

De woning is opgebouwd uit 2 royale bouwlagen, het souterrain en de begane grond.

Op de begane grond bevindt zich het woon- en slaapgedeelte. In het souterrain ligt de ruime garage met meterkast, de hobbyruimte, de bar, het zwembad met sauna, een badkamer met separaat toilet, 2 slaapkamers en een CV-ruimte met diverse bergruimtes. De begane grond bevat de woonkamer, keuken en slaapkamers met bijbehorende badkamers.

De entree/hal is zeer riant met de garderobe en het toilet. De hal ligt centraal in het ontwerp van de woning en biedt toegang tot vrijwel alle leef- en slaapvertrekken. De hal bevat een imposant karakter, vanwege haar ruime verdiepingshoogte. Tevens biedt de hal, via een spiraalvorming trappenhuis, toegang tot het souterrain.

De zeer riante woonkamer bevat zeer veel natuurlijk daglicht, vanwege haar riante raampartijen. Deze raampartijen zijn aan de voor en achtergevel gesitueerd. Hierdoor biedt deze ruimte zicht op het groene kavel. De vloer is afgewerkt met een parketvloer van panga panga hout. De achtergevel biedt, via schuifdeuren, toegang tot het terras.

De keuken is een aangename ruimte, maar gedateerd. De daklichten zorgen ervoor dat deze ruimte beschikt over veel natuurlijk daglicht. Het overdekt terras is eveneens vanuit de keuken te bereiken.

Daarnaast zijn er 3 slaapkamers en 2 badkamers gesitueerd op de begane grond. De afmetingen van de ruimtes zijn royaal van opzet. De badkamers verkeren in goede staat, maar zijn gedateerd. Deze badkamers is volledig betegeld en voorzien van toilet.

De vloeren van de slaapkamers zijn belegd met een houten parketvloer. De wanden zijn deels gestukadoord, schoon metselwerk of behangen. Daarnaast is er bij de slaapvertrekken ook een bergruimte met opstelplaats voor de wasautomaat aanwezig.

In het souterrain biedt de centrale hal toegang tot 2 slaapkamers, de garage en het zwembad met sauna en badkamer. Daarnaast bevat het souterrain een hobbyruimte, barruimte, CV-ruimte en bergruimtes. De souterrainvertrekken bevatten voldoende daglicht vanwege de gerealiseerde ramen aan de buitengevels.

De garage bevat ruimte voor 2 auto’s, met elk een eigen garagepoort. Daarnaast bevat deze garage ook bergruimte en een meterkast. In de C.V.-ruimte hangt de ketel en boilervat. De vloeren afgewerkt met tegels. De CV-ketel dateert uit 2005.

De tuin ligt rondom de bungalow en heeft diverse terrassen. Het uitzicht naar de groene bosrand van de Kollenberg is fantastisch.

Aan de achtergevel is een overdekt terras.

De achtergevel is op het noorden georiënteerd. De tuin is bereikbaar via de woonkamer, keuken en het souterrain. Het kavel is vanaf de voorzijde van de voorgevel omheind, waardoor het vanaf de straatzijde niet toegankelijk is. De omheining aan de linker zijgevel bevat een poort.  

Bijzonderheden: 

 • Riante villa op ruim kavel (1817m2)
 • Tijdloze architectuur in zowel ex- als interieur
 • Volledig voorzien van houten kozijnen en geïsoleerd glas
 • Woonoppervlakte totaal circa 609 m2
 • Inhoud woning circa 2000 m3
 • Voorlopig energielabel D

 

Indeling

Souterrain
oppervlakte circa 304 m2

 • Centrale gang, afmetingen circa 6,5 x 2m. Deze gang biedt toegang naar de 2 slaapkamers, het zwembad met sauna en badkamer, de hobbykamer en garage. De vloer is belegd met tegels.
 • Inpandige royale garage, afmetingen circa 7,8 x 8 m. Er is naast stalling van 2 auto’s nog voldoende bergruimte aanwezig in de verschillende ruimte.
 • Hobbyruimte, afmetingen circa 5,5 x 3,5 m. De vloer is betegeld.
 • CV-ruimte, afmetingen circa 4 x 4 m met boilervat en toegang onder het zwembad.
 • Barruimte, afmetingen circa 5,5 x 6,5 m. Deze ruimte bevat een houten barmeubel met achterwand. De vloer is betegeld.
 • Zwembad met sauna en badkamer, afmetingen circa 5 x 14 m. Tevens apart toilet aanwezig. Momenteel is het zwembad overdekt met een houten opdekvloer.

 

Begane grond
woonoppervlakte circa 305 m2

 • Riante hal, afmetingen circa 6 x 6 m. De hal biedt toegang naar de woon- en eetkamer, de keuken en de slaapkamers met bijbehorende badkamers.
 • Toiletruimte, afmetingen circa 1,5 x 1 m2. De wanden zijn volledig betegeld met staand toilet en fontein. De vloer is eveneens betegeld.
 • Woon- en eetkamer, afmetingen circa 6, x 12 m met grote raampartijen en mooi uitzicht. Vloer is afgewerkt met parket. Tevens met toegang naar het overdekt terras.
 • Keuken, afmetingen circa 4,3 x 7,3 m. De keuken is uitgerust met een hoekopstelling met een gaskookplaat, afzuigkap en elektrische oven. Het plafond is voorzien van houten schroten en de vloer is betegeld. De keuken is gedateerd maar netjes onderhouden.
 • Studeerkamer, afmetingen circa 5 x 3,4 m. De vloer is voorzien van houten parket. De wanden zijn deels voorzien van schoonmetselwerk en behang.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 5,5 x 3,6 m. De vloer is voorzien van houten parket en de wanden zijn behangen. Deze slaapkamer biedt toegang tot een gedeelde ensuite badkamer.
 • Badkamer, afmetingen circa 2 x 4,8 m. De wanden zijn volledig betegeld. De badkamer heeft een ligbad, een toilet en twee vaste wastafels.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 5 x 3 m. De vloer is voorzien van houten parket en de wanden zijn behangen. Deze slaapkamer biedt toegang tot een gedeelde ensuite badkamer.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,5 x 6 m. De vloer is belegd met parket en de wanden zijn behangen. Deze slaapkamer bevat toegang tot een ensuite badkamer.
 • Badkamer, afmetingen circa 2 x 4,5 m. De wanden zijn volledig betegeld, het plafond is voorzien van houten schroten. De badkamer heeft een ligbad, een douche, een toilet en twee vaste wastafels.
 • Bergingsruimte, afmetingen circa 1,6 x 2,6 m. Deze ruimte bevat de aansluiting voor de wasautomaat. Tevens bevat deze berging voldoende daglicht vanwege het aanwezige daklicht.
meer