Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Begijnenhofstraat 14, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1865
energielabelD
woonoppervlakte256 m2
perceeloppervlakte126 m2
inhoud920 m3
locatieCentrum Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Algemene informatie
Deze statige stadswoning is gelegen in de Begijnenhofstraat te Sittard. De Begijnenhofstraat is een van de mooiste straten van de oude binnenstad van Sittard. Het is een zeer prettige woonomgeving met sociale contacten. De naam van de straat is afgeleid van een in 1276 door Jutta van Ravensberg gestichte begijnhof. In de Middeleeuwen behoorde het gebied rond de straat tot het kapittelgebied van de Sint Petruskerk, in 1677 zijn de meeste gebouwen vermoedelijk verwoest tijdens de grote stadsbrand. De Begijnenhofstraat ligt net binnen de stadswal en kent een aantal monumentale woningen. Rond 1900 was in de straat stadsbrouwerij Thissen gevestigd en Toon Hermans heeft er in zijn jeugd enkele jaren gewoond. Het herenhuis ligt op het perceel groot 126 m2 groot en heeft als buitenverblijf een geheel omsloten binnenplaats afmetingen circa 3 x 9,3 m2 met optimale privacy.

Bouw
Het herenhuis is in gebouwd in 1865 en uitgebreid in 1931 met een verdieping op achtergelegen laagbouw. Door de jaren heen hebben er diverse renovaties plaatsgevonden.
In 2005 heeft de laatste grote renovatie plaatsgevonden, te weten:

 • Het hoofddak is in zijn geheel vernieuwd, nieuwe gordingen met geïsoleerde dakplaten en rode muldepannen. 
 • De kozijnen zijn vervangen door nieuwe houten kozijnen met HR++ beglazing.
 • De keuken en het toilet zijn vernieuwd. 
 • De elektrische installatie is vernieuwd.
 • C.V-ketel is vernieuwd.
 • In 2019 is de badkamer op de 1ste verdieping vernieuwd.

Er zijn 5 bouwlagen: de gewelfde kelder, de begane grond, de eerste en tweede verdieping en een bergruimte welke bereikbaar is via een vlizotrap.

De statige voorgevel is van mooi, schoon metselwerk met diverse ornamenten en geknipt voegwerk, zinken bakgoten met houten bekleding en keramische rode mulde pannen.
Het pand ademt statigheid uit door zijn hoge plafonds, prachtig trappenhuis met keramische plavuizen, hoge raampartijen met schuine neggen ten behoeve van de lichtinval en hoge statige deurkozijnen met de originele deuren.

Kelder
Via het portaal in de aanbouw is de gewelfde kelder bereikbaar. 

Begane grond
De begane grond van het hoofdhuis bevat de entree/hal met de mooie trappartij, de eet- en zitkamer. De hal is belegd met keramische plavuizen en de eet- en zitkamer met een eiken lamellen vloer.
Vanuit de eetkamer is via de dubbele deur de omsloten binnenplaats bereikbaar.

In de aanbouw bevindt zich de toegang naar de gewelfde kelder, het toilet, de keuken en de bijkeuken. 
In het portaal ligt de toegang naar de kelder, het toilet en is er plaats voor de garderobe. Het toilet is betegeld met keramische tegels, een hangend toilet en fonteintje. 

De woonkeuken is sfeervol met de keramische vloertegels, de keukeninrichting en de ramen met deur grenzend aan de binnenplaats. 

Aan de gevel van de keuken bevindt zich een zonnescherm, ter overdekking van een gedeelte van de binnenplaats.

In de bijkeuken bevindt zich de opstelplaats van de wasmachine en droger, is er ruimte voor opslag van voorraad en ligt de achteruitgang van de woning vanuit de stadswal. 

Eerste verdieping
Via de mooie trap is de verdieping van de aanbouw en de eerste verdieping van de hoofdbouw bereikbaar. De verdieping van de aanbouw is momenteel een grote kantoorruimte met airco en een portaal aan de stadswalkant met een trap naar de bijkeuken en achteruitgang naar de stadswal. Het is een aangename ruimte met veel lichtinval.

Op de eerste verdieping van het hoofdhuis bevinden zich de overloop met 2 slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer bevat airco met mogelijkheid tot koelen en verwarmen.

De badkamer vernieuwd in 2017 is geschakeld aan een slaapkamer en is voorzien van een royale inloopdouche, een toilet en een wastafel.

Tweede verdieping
De tweede verdieping van het hoofdhuis heeft een overloop met vlizotrap naar de bergruimte, een kast en 2 slaapkamers. Van de grote slaapkamer is met weinig middelen 2 kamers van te maken. In het dak bevinden zich 3 grote Velux dakramen met uitzicht naar de Petruskerk.

De royale ruimtes zijn momenteel als atelier ingericht.

Op de overloop is een airco, die genoeg capaciteit heeft om de verdieping te koelen of verwarmen.

Zolder/bergruimte
De zolder is bereikbaar via de vlizotrap en biedt veel bergruimte. Tevens opstelplaats van de CV-ketel, in eigendom, Nefit Moduline 30 uit 2005.

 

Indeling

Kelder oppervlakte circa 20 m2

 • Kelderruimte, afmetingen circa 3,5 x 5,8 m2.


Begane grond oppervlakte circa 75 m2

 • Centrale hal, oppervlakte circa 1,6 x 8,4 m2. Biedt toegang naar de woonkamer, de eetkamer, de dichte keuken, toiletruimte en de kelder.
 • Toiletruimte, afmetingen circa 1,3 x 1,1 m2. De ruimte is voorzien van een wandcloset en een fontein. De wanden zijn halfhoog betegeld. De vloer is volledig betegeld.
 • Woonkamer, afmetingen woonkamer circa 4,5 x 4,3 m2. 
 • Eetkamer, afmetingen circa 3,8 x 4,3 m2. Deze kamer biedt toegang naar de binnenplaats middels met openslaande deuren. 
 • Keuken, afmetingen circa 4,5 x 3 m2. Via de keuken is er toegang naar de bijkeuken en de binnenplaats.
 • Bijkeuken, afmetingen circa 3,5 x 3 m2. Hier is de aansluiting van het witgoed en achteringang naar de wal. 
 • Binnenplaats, afmetingen circa 3 x 9,3 m2.


Eerste verdieping oppervlakte circa 75 m2

 • Overloop, afmetingen circa 5,3 x 1,6 m2.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,1 x 3,8 m2.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,5 x 3,8 m2. Biedt toegang tot de badkamer.
 • Badkamer, afmetingen circa 3 x 1,8 m2. De wanden zijn deels betegeld. De vloer is volledig betegeld. De badkamer is voorzien van een inloopdouche, wastafel en een toilet. 
 • Kantoor, afmetingen circa 8,4 x 3 m2. Bereikbaar via het centrale trappenhuis en via de bijkeuken. Deze ruimte is voorzien van airco. 
 • Hal kantoor, afmetingen circa 1 x 3 m2.


Tweede verdieping oppervlakte circa 40 m2

 • Overloop, oppervlakte circa 7 m2. De overloop biedt toegang naar een slaapkamer, een wandkast en de royale hobbyruimte. Tevens bevat de overloop een vlizotrap naar de bergzolder.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4 x 2,3 m2. Voorzien van een dakraam.
 • Wandkast, afmetingen circa 1,5 x 1,9 m2. 
 • Hobbykamer, afmetingen circa 5,8 x 3,7 m2, voorzien van twee dakramen. Hobbyruimte is mogelijk in te delen als twee slaapkamers.


Zolder oppervlakte circa 29 m2

 • Berging, afmetingen 5,8 x 5 m2. 
meer