Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Charles Beltjenslaan 13A, Sittard OPEN HUIS

€ 795.000,- k.k.

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1987
energielabelB
woonoppervlakte227 m2
perceeloppervlakte1017 m2
inhoud1189 m3
locatieSittard, Kollenberg
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Open Huizen Dag | Zaterdag 30 september van 11:00 tot 13:00 uur

“Riante, instapklare villa op royaal perceel gelegen in de ‘Kollenberg’
 
Algemene informatie
Deze riante villa is gelegen in een rustige, kindvriendelijke zijweg van de aan de Charles Beltjenslaan te Sittard. De enkele villa’s in deze zijweg dateren uit de eind jaren tachtig, de overige bebouwing van de Charles Beltjenslaan is uit de jaren ’60 en is daarmee het oudste gedeelte van de Sittardse villawijk ‘de Kollenberg’. In dit gedeelte van de Kollenberg zijn de landhuizen c.q. villa’s gebouwd op zeer ruime percelen met veel groen. De villa ligt nabij het historische stadscentrum en het monumentale stadspark van Sittard. Er zijn meer dan voldoende faciliteiten in de omgeving aanwezig, zoals een basisschool, sportverenigingen, groengebied, winkels, supermarkten en verschillende horecaondernemingen. De gemoderniseerde, instapklare villa ligt op een perceel groot 1017 m2 met een riante oprit en ruime inpandige garage, een achterom en verhoogde entree.
 
Bouw
De villa gebouwd in 1987, is traditioneel gebouwd met spouwmuren van metselwerk, een zadeldak met keramische pannen en betonvloeren. Vooruitlopend op de invoering van het bouwbesluit in 1992 zijn de gevels, het dak en de vloeren geïsoleerd. De villa bestaat uit 4 bouwlagen: het souterrain, de begane grond en de 1ste en 2de verdieping. De huidige bewoners hebben vanaf 2018 tot heden het pand grondig gemoderniseerd en veel maatregelen aangebracht ten behoeve van de verduurzaming van het pand.

Verduurzaming:

 • Nagenoeg het gehele pand nieuwe kunststof kozijnen met triple beglazing
 • WTW-installatie op de 1ste verdieping aangebracht
 • Nieuwe laag temperatuurradiatoren op de 1ste verdieping geplaatst ten behoeve van het in de toekomst vervangen van de CV-ketel door een warmtepomp
 • Dak onderzijde 2de verdieping extra geïsoleerd en afgewerkt met gipsplaten en stukwerk.
 • Zonnepanelen 24 stuks op dakvlak aangebracht, geheel op het zuiden gericht, dus optimale opbrengst.
 • Totaal 4 stuks airco’s aangebracht, welke koelen en verwarmen.
 • Infra-rood verwarmingspanelen in plafond van beide badkamers aangebracht
 • Plafond garage geïsoleerd (onderzijde woonkamervloer) met 100 mm steenwol en afgewerkt met gipsbeplating.

 
Verbouwing:

 • Gehele elektrische installatie vernieuwd, meterkast, leidingwerk en schakelmateriaal, inclusief buitenbekabeling, aanleg sauna en buitenverlichting rondom het pand
 • Alle wanden en plafonds opnieuw gestukadoord.
 • Nieuwe keuken met doorbraak naar woonkamer
 • Toiletruimtes begane grond en 1ste verdieping vernieuwd
 • Nieuwe badkamers op 1ste en 2de verdieping
 • 2de verdieping nieuwe indeling gemaakt met een slaapkamer, kleedruimte, badkamer en een werk- c.q. speelhoek.
 • Nieuwe tegelvloer garage
 • Diverse voegwerken voorgevel
 • Voor- en achtertuin opnieuw aangelegd, inclusief sauna en buitendouche
 • Terras / bordes / afdekking metselwerk muurtjes belegd met natuurstenen platen c.q. betegeling boven garage aan de voorgevel.

 
Souterrain / kelder
Op straatniveau bevindt zich het souterrain, gelegen onder de gehele begane grond. In de royale garage is stallingsruimte voor 2 auto’s. De fietsenberging heeft een separate deur naast de dubbele houten garagedeuren. De garagedeuren zijn elektrisch bedienbaar te openen. In het souterrain bevinden zich diverse bergingen en de opstelplaats van de Remeha CV-ketel. De ruimtes zijn eveneens bijzonder geschikt als hobby- c.q. knutselruimtes. De raamkozijnen en deuren van het souterrain zijn van hout en bezet met enkele beglazing. Het souterrain is eveneens toegankelijk via de trap vanuit de hal op de begane grond.
 
Begane grond
De begane grond bevat de verhoogde entree met hal, meterkast, garderobe, en toegang naar het souterrain, de woon- / eetkamer / keuken en de overloop met slaapkamers en badkamer. De betegelde vloer van de begane grond is voorzien van vloerverwarming met uitzondering van het toilet en de bijkeuken. De ruime woonkamer heeft aan een deel van de voorgevel een verlaagde sfeervolle zithoek. Het grote raam aan de voorgevel biedt een prachtig uitzicht over het straatbeeld met veel groen. Aan de achtergevel bij de eethoek is een grote schuifpui, welke toegang biedt naar de royale tuinkamer. De semi open keuken is nieuw en uitgerust met een combi-oven/magnetron, een separate oven, een koelkast, een inductiekookplaat, een afzuigkap en een vaatwasser. Vanuit de keuken is de bijkeuken bereikbaar. In de bijkeuken zijn de aansluitingen van wasmachine/droger en is er voldoende plaats voor berging. De tuin is eveneens bereikbaar via deze ruimte. De schuifdeur en de bijkeukendeur zijn van hout, de overige kozijnen in het pand zijn van kunststof met triple-beglazing. Aan de achtergevel bevindt zich de ruime tuinkamer, de elektrische vloerverwarming is defect, de nieuwe airco verwarmt en koelt de ruimte voldoende. De kozijnen van de serre zijn van aluminium met isolerende beglazing. Vanuit de serre is de prachtige tuin bereikbaar.
 
Tweede Verdieping
Op de 1ste verdieping zijn een overloop met werkplek, 4 slaapkamers, een separate toiletruimte en een badkamer. De hoofdslaapkamer met vaste kastenwand heeft een eigen toegang naar de badkamer. De badkamer is eveneens bereikbaar via de overloop. Badkamer en toiletruimte zijn nieuw. De badkamer heeft een losstaand bad, een inloopdouche en een wastafelmeubel met dubbele wastafel en spiegel met verlichting. In het plafond van de badkamer zijn infra-rood verwarmingspanelen verwerkt. De slaapkamers zijn ruim en licht door de vele goed geïsoleerde ramen. De vloer is belegd met laminaat. Via de overloop met de vaste is de 2de verdieping te bereiken.
 
Tweede Verdieping
De overloop op de 2de verdieping is ingericht als speel- en muziekruimte. Momenteel is er een ruime slaapkamer met airco en een kleedruimte zonder daglicht. Van deze ruimte is gemakkelijk een 6de slaapkamer te maken, door een dakraam te plaatsen. De nieuwe badkamer heeft een inloopdouche, een toilet en een wastafelmeubel met spiegel met verlichting. In het plafond van de badkamer zijn eveneens infra-rood verwarmings-panelen verwerkt.
 
 
Ruim perceel
De villa is gelegen op een ruim perceel van 1017 m2. De voortuin heeft een oprit welke toegang geeft naar de inpandige garage, de fietsenberging en het pad naar de trap van de verhoogde entree. De achtertuin bereikbaar via het tuinpad gelegen aan de rechterzijde van de voorgevel.
De voor- en achtertuin is opnieuw aangelegd, nieuwe bestrating, deels nieuwe beplanting en nieuwe buitenverlichting. In de achtertuin is een wellness-hoek gecreëerd met een sfeervolle sauna met buitendouche onder een overkapping. De achtertuin is op het noorden georiënteerd, maar door zijn ruime afmeting, zal er altijd zon aanwezig zijn. De achtertuin heeft een hoge mate van privacy dankzij de hoge groenvoorzieningen rondom.
 

 • Bijzonderheden
 • Vrij gelegen riante villa in rustige, kinderveilige zijstraat
 • Instapklaar, gemoderniseerd en veel verduurzaamd.
 • Bevat 5 slaapkamers met mogelijkheid tot 6de slaapkamer
 • Beschikt over ruim souterrain
 • Nieuw aangelegde tuin met sauna en buitendouche
 • Ruim perceel met veel privacy
   
   
   
meer