Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Everstraat 63 A-B-C Einighausen Verkocht

verkocht

eigenschappen

Einighausen, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1877
energielabelD
woonoppervlakte395 m2
perceeloppervlakte1230 m2
inhoud1975 m3
locatieEinighausen
aanvaardingIn overleg

omschrijving

“Unieke woonboerderij op riant perceel met commerciële ruimte en appartement” 

Algemene informatie

Deze unieke woonboerderij is gelegen aan de Everstraat 63A-B-C in Einighausen. Het authentieke pand bestaat uit een ruim woonhuis op riant perceel, commerciële ruimte en appartement. De woning bevindt zich in een groene en dorpse woonomgeving, aan de rand van Einighausen. Daarnaast zijn er diverse voorzieningen aanwezig in de directe omgeving, zoals een basis- en middelbare school, sport- en cultuurverenigingen, ziekenhuis, diverse winkels en horecaondernemingen. Tevens zijn de belangrijke uitvalswegen zeer goed bereikbaar, dankzij de centrale ligging ten opzichte van de Nederlandse, Belgische en Duitse infravoorzieningen. Deze unieke en riante woonboerderij is gelegen op een perceel van 1230m2 en beschikt over een achterom. De separate commerciële ruimte en het appartement zijn reeds verhuurd.

 

Bouw

De woning is in 1877 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en het dak is belegd met dakpannen. De vloeren zijn op de begane grond uitgevoerd in beton. De verdiepingsvloeren zijn van hout, met uitzondering van de woonkamer, hoofdslaapkamer en badkamer van het woonhuis. Deze is van beton met houten afwerking. Daarnaast beschikt het pand over houten kozijnen uitgevoerd met isolerende beglazing. Het pand bestaat uit 3 bouwlagen: de begane grond, de eerste- en tweede verdieping.

 

Ruim woonhuis met riante tuin

Het ruime woonhuis (280m2 vloeroppervlakte) is gesitueerd aan de achterzijde van het pand. De entree is gelegen aan de binnenplaats. Deze binnenplaats is toegankelijk middels de houten boerderijpoort. Deze binnenplaats is gedeeld in eigendom, zoals aangegeven op de kadastrale kaart. De entree van het woonhuis met huisnummer 63A geeft toegang naar de hal met garderobe, toilet, meterkast, trappenhuis en toegang naar de leefkeuken. Deze leefkeuken is ruim van opzet en beschikt over een prachtig rustieke, riante keukenopstelling met L-vormig werkblad, gasfornuis, elektrische oven, afzuigkap en vaatwasser. De eetkameropstelling is geschikt voor een grote eettafel en bevat zicht op het overdekt terras en de achtertuin, via de dubbele tuindeuren. Via de hal is ook de hobbyruimte en het atelier bereikbaar. Het atelier beschikt tevens over een toegangsdeur welke bereikbaar is via de binnenplaats.

Op de eerste verdieping is de woonkamer met tweede eetkamer gelegen. Deze prachtige open ruimte beschikt over twee grote dakramen en een staande dakkapel. De rustieke houten balkconstructie, welke zichtbaar zijn gebleven geven een warm karakter aan het interieur. De unieke houten vloer is een ware eyecatcher van deze woning. Via de woonkamer is, middels de dubbele deur de overloop met toegang naar de hoofdslaapkamer, de badkamer en het separaat toilet. De badkamer is voorzien van twee wastafels met spiegel, ligbad en inloopdouche. Via de eetkamer is de tweede overloop bereikbaar, welke toegang geeft aan twee ruime slaapkamers en het trappenhuis naar de tweede verdieping. Deze slaapkamers zijn geschikt als tweepersoonskamers en beschikken beide over een dakraam.
De tweede verdieping bevat twee bergingen en zijn geschikt als bergzolder. De tweede verdieping beschikt over een dakraam.

 

Commerciële ruimte

De commerciële ruimte (105m2 vloeroppervlakte) met huisnummer 63B is momenteel verhuurd. Deze ruimte beschikt over een riante open indeling. Hierbij is de ingang gesitueerd aan de binnenplaats, maar beschikt ook over een grote houten boerderijpoort met loopdeur. Daarnaast is deze commerciële ruimte voorzien van een keukenopstelling en een toiletruimte.

 

Appartement

Het ruime appartement (115m2 vloeroppervlakte) met huisnummer 63C is tevens verhuurd. Dit appartement beschikt over een entree met hal, gesitueerd naast de ingang van de binnenplaats. De hal is ruim van opzet en bevat de garderobe, meterkast en trappenhuis.

De eerste verdieping beschikt over een overloop welke toegang geeft aan twee slaapkamers, de badkamer, het separaat toilet en het leefgedeelte. De badkamer is voorzien van een wastafel met spiegel en ligbad met douche. Het leefgedeelte is ruim van opzet en bevat de woon- en eetkamer en de open keuken. De grote dakramen zorgen voor voldoende daglichtinval. De ruime keuken is uitgevoerd met een gasfornuis, afzuigkap, gootsteen en keukenopstelling. Daarnaast is via de keuken de derde slaapkamer bereikbaar, welke is gelegen op de tweede verdieping.

 

Perceel

Dit unieke en karakteristieke woonboerderij is gelegen op een perceel groot circa 1230 m2. Het pand is direct gesitueerd aan het trottoir met toegang naar de twee grote, houten boerderijpoorten. De gedeelde binnenplaats is deels in eigendom, vanaf twee meter gemeten uit de gevel van het aangrenzende gebouw. Via de houten poort aan de achterzijde van de binnenplaats is de achtertuin te bereiken. Daarnaast is de achtertuin ook bereikbaar via de tuindeuren in de leefkeuken. De achtertuin is riant van opzet en bevat een overdekt terras (28m2), separate berging (25m2) met ruime overdekte berging (24m2), een voormalig bakhuis (6m2), separate overkapping (18m2), ruim kiezelpad en riant gazon. De achtertuin is daarnaast bereikbaar met de auto, middels de naastgelegen oprit waarover toegang berust middels een recht van overpad over het perceel van huisnummer 63.

 

Bijzonderheden  

  • Unieke en riante woonboerderij in rustige omgeving
  • Beschikt over een ruim woonhuis, verhuurde commerciële ruimte en verhuurd appartement
  • Riant perceel met prachtige tuin en karakteristieke binnenplaats
  • Bevat separate externe berging, met overkapping en voormalig bakhuis

 

 

 

meer