Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Gats 20, Sittard OPEN HUIS

€ 749.000,- k.k.

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1985
energielabelB
woonoppervlakte264 m2
perceeloppervlakte198 m2
inhoud947 m3
locatieSittard, centrum
aanvaardingIn overleg

omschrijving

OPEN HUIS | Zaterdag 7 oktober van 11:00 tot 13:00 uur

“Unieke en riante stadswoning met royale garage in hartje Sittard“
 
Algemene informatie
Deze unieke stadswoning is gelegen aan de Gats 20 te Sittard en is in 1985 door de bekende Sittardse aannemer Marcel Muyris gebouwd voor eigen bewoning. De vader van Marcel Muyres heeft het bedrijf in 1920 gesticht en zijn zoon Marcel heeft het voortgezet. Aanvankelijk was men gespecialiseerd in woningbouw en later in utiliteitsbouw. Muyris heeft onder andere de beroemde watertoren in Schimmert, de brandweerkazerne in Maastricht en het stadskantoor van Sittard gebouwd. Het logo van Muyris is terug te vinden in de prefab betonnen gevels van het stadskantoor. Deze aannemer was van alle markten thuis, hetgeen te zien is in deze -op hoog niveau- afgewerkte stadswoning. Dit is onder andere te zien aan de subtiele, ranke, geprofileerd, getimmerde bakgoten met zinken bodem en kraallat, die op het uitkragende metselwerk van muizentanden liggen. De woning ligt pal in het oude stadscentrum met uitzicht op de kenmerkende toren van de St. Petruskerk en het kapittelhuis. Het pand heeft door zijn ligging de status van beschermd stadsgezicht. Op loopafstand zijn vele faciliteiten aanwezig, zoals supermarkten, de Schootsvelden en oude Wal, de nieuwe bibliotheek en filmhuis, het historisch stadcentrum met markt, diverse horecaondernemingen en winkels. Deze unieke, riante woning ligt op een perceel groot 198 m2 en heeft bovendien een ruime garage, hetgeen uniek is op deze plek in de binnenstad.
 
Bouw
De stadswoning is in 1985 gebouwd met de isolatiewaarden voorlopend op de invoering van het bouwbesluit in 1992. Het is traditioneel gebouwd, met geisoleerde spouwmuren en geisoleerde daken. De kozijnen zijn van hout met HR++ beglazing. De rijkdom van de uitvoering is ook te zien aan de 4 verschillende dakvormen die zijn toegepast. De daken met keramische pannen, zijn het hoofddak met een mansardevorm, het trappenhuis/hal/  met een schilddak en de garderobe/keuken met een lessenaarsdak. Het dak van de tuinkamer is belegd met een koper roedendak, de tuinkamer is in 1998 gebouwd. De vensterbanken zijn van natuursteen van groot formaat. De woning heeft 4 bouwlagen: het souterrain, de begane grond, de 1ste en 2deverdieping. Alle vloeren zijn van beton, de plafonds van het souterrain en de begane grond zijn als sfeervolle, gewelfde plafonds uitgevoerd. De eye-catcher is het prachtige, sfeervolle trappenhuis met vide vanaf de begane grond tot en met de 2de verdieping. De balustrades met hun ornamenten en de houten treden, welke gemaakt zijn van hout afkomstig uit de sloop van een klooster. Er is bij de bouw reeds rekening gehouden met het op termijn aanbrengen van een lift, zodat levensloopbestendig wonen eenvoudig te realiseren is. Per verdieping zijn kokers voor de was aanwezig, deze komen uit in het souterrain, bij de opstelplaats van het witgoed. Ook zijn er in het gehele pand vele inbouwkasten aanwezig met volhouten deuren en afwerkingen. De begane grond- en de 1ste verdiepingsvloer zijn voorzien van vloerverwarming met enkele radiatoren als bijverwarming. Het souterrain en de 2de verdieping worden verwarmd door radiatoren. In het kader van de verduurzaming zijn er verschillende investeringen in 2021 gedaan. Er liggen 8 zonnepanelen op het garagedak, er is een hybridewarmtepomp gemonteerd en er is een regeling om de temperatuur van het water van de vloerverwarming omlaag te brengen. Het energieverbruik is hiermee flink verminderd.
 
Souterrain
Het souterrain bevindt zich onder de gehele oorspronkelijke bouw. Via de grote hal komt men in een riante ruimte met een klassieke gashaard. Deze ruimte is uitstekend geschikt als mancave/hobbyruimte/werkruimte. De meterkast, de berging/bijkeuken en de wijnkelder zijn eveneens via de hal bereikbaar. In de berging/bijkeuken is de opstelplaats van het witgoed. De wijnkelder is ingericht met romantische, schoonwerk metselwerkvakken.
 
Begane grond
De begane grond heeft een grote, statige hal met trappenhuis en vide. Vanuit de hal is de woonkamer, de garderobe, het gastentoilet en de nieuwe leefkeuken bereikbaar. De vloer van de begane grond is belegd met Carrara marmer, met uitzondering van de keuken. De leefkeuken ligt aan de voorgevel, is in 2022 vernieuwd en voorzien van een koelkast met vriesvak, een combi-oven/magnetron, een inductiekookplaat met afzuiging, een cooker en een afwasmachine. De statige woonkamer heeft eveneens een klassieke gashaard met marmeren schouw/mantel. In de oorspronkelijke achtergevel zijn 3 prachtige, unieke schuifdeuren aanwezig, welke in de spouwmuren schuiven. Vanuit de woonkamer is de tuinkamer toegankelijk. Deze kamer ligt letterlijk in de stadstuin, hier kan men rondom genieten van het historisch stadscentrum. Via de schuifdeuren van de woonkamer is de tuin en de garage bereikbaar. De garage is ruim en heeft een elektrisch bedienbare poort, bereikbaar via de Kapittelstraat.
 
Eerste verdieping
Via de houten overloop heeft men toegang naar de bergruimte/zolder boven de garderobe/keuken en de waskoker. Aan de overloop van de hoofdbouw ligt de royale master-bedroom met vele inbouwkasten. De tweede slaapkamer heeft eveneens vele inbouwkasten en een wastafel, welke momenteel als kleedkamer in gebruik is. Het separate toilet en de badkamer liggen centraal tussen de slaapkamers in. De badkamer is keurig heeft een douche, een ligbad en een dubbele wastafel met spiegel.
 
Tweede verdieping
De tweede verdieping heeft een ruime overloop. Aan deze overloop liggen 2 slaapkamers, de tweede badkamer en een berging. De slaapkamers zijn royaal en hebben beide een dakkapel en een dakraam, zodat er voldoende lichtinval is en een mooi uitzicht over de stad. De tweede badkamer heeft een wastafel met spiegel, een douche en een toilet. In de berging hangt de CV-ketel uit 2004 en de hybride warmtepomp uit 2021.
 
Perceel
Het perceel van de woning is 195 m2. De binnenplaats gelegen achter de woning is toegankelijk via de schuifdeuren vanuit de woonkamer of de loopdeur van de garage. De binnenplaats is sfeervol, heeft een terras, bloemenperken en een prominente haardpartij. Het uitzicht naar de verschillende kerktorens en het kapittelhuis is prachtig. De binnenplaats is op het noordwesten georiënteerd, volledig omheind door schoon metselwerk muren en heeft optimale privacy, hetgeen uniek is in de binnenstad.
 

Bijzonderheden

 • Zeer ruime stadswoning, hoogwaardig afgewerkt in het historisch centrum van Sittard
 • Met authentieke afwerkingen en bouwelementen
 • Beschikt over 4 slaapkamers en 2 badkamers
 • Liftschacht aanwezig naar 1e verdieping voor monteren lift t.b.v. levensloopbestendig wonen
 • Diverse verduurzamingen aangebracht, zonnepanelen, warmtepomp en vloerverwarming regeling
 • Sfeervolle binnenplaats met optimale privacy
 • Royale bijbehorende garage grenzend aan de binnenplaats
   
   

meer