Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Geuweg 6, Sittard NIEUW

€ 295.000,- k.k.

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1832
energielabelG
woonoppervlakte284 m2
perceeloppervlakte358 m2
inhoud1592 m3
locatieSittard, Ophoven
aanvaardingIn overleg

omschrijving

“Ruime opknapwoning met veel mogelijkheden grenzend aan het stadspark”
 
Algemene informatie
Deze royale tussenwoning met veel stallingsruimte is gelegen aan de Geuweg 6 te Sittard. Deze rustige straat is gelegen aan het monumentale Sittardse stadspark en natuurgebied, via de Geleenbeek verbonden met Geleenbeekdal. De historische binnenstad ligt op loopafstand. Tevens zijn er voldoende faciliteiten in de omgeving aanwezig, zoals een basisschool, diverse sportverenigingen en verschillende gezellige horecaondernemingen.
 
Bouw
De woning is volgens de gemeentelijke gegevens gebouwd in 1832. In hoeverre de oorspronkelijke bouw terug te vinden in de huidige bouw is onbekend. Het complex bestaat uit verschillende bouwwerken. Oorspronkelijk zijn het twee woonhuizen geweest, Geuweg 4 en 6. In 1979 is er een woonhuis van gemaakt, namelijk Geuweg 6. Het hoofdhuis bestaat uit 2 bouwlagen, de oorspronkelijke kelder is dichtgemaakt en de begane grondvloeren vernieuwd met betonvloeren. De verdiepingsvloer is van hout. Het zadeldak heeft een kap van hout met keramische pannen. De kozijnen zijn van hout bezet op de begane grond met isolerende beglazing en op de verdieping met enkelvoudige, originele glas-in-lood beglazing. Het hoofdhuis is in verloop van jaren uitgebreid met diverse laagbouwen, waarvan de begane grondvloeren van beton zijn en de daken van hout. Gezien de grootte en de indeling van het woonhuis is door de eigenaar het pand bewoond met gezin en zelfstandige mantelzorg. Via de weg Ophoven is de royale stallingsruimte te bereiken. Tot de jaren ‘90 heeft een glashandel hier bedrijf gehad. De vele verbouwingen door de jaren heen zijn allen uitgevoerd volgens de aangevraagde en verleende bouwvergunningen.
 
Begane grond
De begane grond bevat de entree in het midden van de woning met hal, meterkast en trap. Vanuit de hal zijn naar beide kanten de woonruimtes bereikbaar. Het linker gedeelte heeft een separate keuken met toilet en deur naar de binnenplaats. Het rechtergedeelte heeft eveneens een separate woonkeuken, berging, toilet, royale slaapkamer met badkamer. De geiser van de badkamer bevindt zich in het voorportaal van het toilet. De keukens zijn voorzien van close-inn boilers. Vanuit de diverse woonruimtes is de semi-overdekte binnenplaats te bereiken. Het dak van de binnenplaats bestaat uit doorzichtige golfplaten, waarvan de helft kan openschuiven. De vloer van de binnenplaats is betegeld. Aan de binnenplaats ligt een berging en de grote stallingsruimte, bereikbaar via de weg Ophoven. De vloer van de stallingsruimte is bestraat.
 
Eerste verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via de trap in de hal. Deze verdieping beschikt over een overloop die toegang biedt naar een badkamer, drie slaapkamers en de vlisotrap naar de bergzolder. De badkamer is voorzien van een douche en toilet.
Via de slaapkamer aan de achtergevel is de tweede, ruime badkamer toegankelijk. Deze badkamer heeft een toilet, wastafel, douche en ligbad. De geiser op de badkamer zorgt voor de warmwatervoorziening. De slaapkamer gelegen aan de rechterzijde van de voorgevel is toegankelijk via een portaal met wastafelmeubel en kast. Vanuit deze slaapkamer is het platte dak c.q. de overkapping van de eerste verdieping bereikbaar.
 
Zolder
De zolder is te bereiken via de vlisotrap en is momenteel bergruimte en de opstelplaats van de 2 CV-ketels. De CV-ketel uit 2019 is gehuurd, het huurcontract dient overgenomen te worden. De tweede ketel is eigendom.
 
Perceel
De wijk Ophoven/Park is een mooie en rustige leefomgeving. De stallingsruimte is ruim genoeg voor het parkeren van meerdere voertuigen. De binnenplaats is op het zuiden georiënteerd. Het perceel beschikt over veel privacy en heeft vele mogelijkheden, bewoning met kantoor/ bedrijf aan huis of riante bewoning.
 

Bijzonderheden

  • Rustige ligging aan de rand van het Stadspark
  • Voorgevel met karakteristieke uitstraling
  • Gedateerd complex met vele mogelijkheden
  • Bewoning mogelijk met mantelzorg en/of werken aan huis
     
     
meer