Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Henssenlaan 8, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1971
energielabelF
woonoppervlakte118 m2
perceeloppervlakte621 m2
inhoud769 m3
locatieSittard, Kollenberg
aanvaardingin overleg

omschrijving

Deze bungalow met inpandige garage is vrij gelegen in het oudste gedeelte van de Sittardse villawijk ‘de Kollenberg’. In dit gedeelte van de Kollenberg zijn de landhuizen c.q. villa’s gebouwd op ruime percelen. De villa ligt nabij het historische stadscentrum en het monumentale stadspark van Sittard. Tevens zijn er voldoende faciliteiten in de omgeving aanwezig, zoals een basisschool, sportverenigingen, groengebied ‘de Kollenberg’ en verschillende horecaondernemingen.

 

Bouw

De woning, met bouwjaar 1971, is traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk. Het dak is in 2014 volledig voorzien van een nieuwe bitumineuze dakbedekking. De kozijnen zijn van hout en deels voorzien van dubbele beglazing. De vloeren van zijn uitgevoerd in beton. De woning dient gemoderniseerd te worden. De bungalow bestaat uit 2 bouwlagen: het souterrain en de begane grond.

 

Souterrain

De bungalow beschikt over een ruim souterrain met trap vanuit de keuken. Tevens is dit souterrain toegankelijk via de elektrische garagepoort aan de voorgevel. Het souterrain bevat een overloop welke toegang geeft tot de berging met cv-installatie en de ruime garage met geschakelde bergruimte. Tevens beschikt de overloop over een douche en de aansluitingen voor wasmachine en droger. De cv-ketel is recent vervangen in 2017 en is in eigendom. De vertrekken in het souterrain beschikken elk over een kleine koekoek met ventilatievensters.  

 

Begane grond

De begane grond is toegankelijk middels de trappartij aan de linker zijgevel van de bungalow. De entree met hal geeft toegang naar de keuken, de eet- en woonkamer en de aangelegen overloop. De eetkamer beschikt over een fraai bloemraam welke uitzicht geeft over de voortuin en het straatbeeld. De ruime woonkamer is gesitueerd rondom de haardpartij. Daarnaast beschikt ook de woonkamer over grote ramen welke zicht geven op de zijtuin en het terras. De gesloten keuken is toegankelijk via de woonkamer en de hal. Deze keuken is voorzien van een 4-pits gaskookplaat, oven, wasemkap, vaatwasser, koelkast en spoelbak. Vanuit de keuken is via een houten trap het souterrain bereikbaar. Daarnaast is zowel via de keuken als de woonkamer het terras toegankelijk.

De overloop, welke geschakeld is aan de hal, geeft toegang naar de slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is gesitueerd aan de achtergevel van de woning. Deze slaapkamer bevat een vaste kastenwand en zicht op de zijtuin. De tweede en derde slaapkamer is gelegen aan de linker zijgevel van de bungalow. De badkamer is centraal gelegen tussen de slaapkamers. Deze badkamer is voorzien van een bad met douche, wastafel en handdoekradiator. Daarnaast beschikt de begane grond over een separaat toilet met wandcloset. Dit toilet is recent gerenoveerd in moderne stijl.

 

Ruim perceel

De bungalow is centraal gelegen op een perceel van 621 m2. De voortuin bevat de hellingbaan naar de inpandige garage en het looppad welke naar de entree met trappartij leidt. De achtertuin is voorzien van een ruim gazon en toegankelijk via de achterom en het verhoogd terras. De tuin is georiënteerd op het zuidoosten. De achtertuin heeft een hoge mate van privacy dankzij de groenstructuur gelegen aan de aangrenzende kavels.

 

Modern woonkarakter

De woning gelegen aan de Henssenlaan 8 beschikt over een prettige situering en efficiënte woonindeling. Het is mogelijk om met relatief eenvoudige ingrepen de woning een modern woonkarakter te geven. Vooral de keuken en de eet- en woonkamer bevatten veel potentie tijdens een renovatie. Het openbreken van de keuken met de woonkamer geeft de mogelijkheid een open keuken met kookeiland te realiseren. Daarnaast is het mogelijk een gastentoilet bij de entree met hal te maken. Hierdoor kan het separate toilet bij de badkamer worden gevoegd. Tevens zijn de vertrekken in het souterrain zeer geschikt als extra slaapkamers. Door de ventilatievensters te vergroten beschikken deze vertrekken over voldoende daglichttoetreding en voldoen daarmee als volwaarde slaapkamers.

 

Bijzonderheden

-       Vrij gelegen op perceel van 621 m2

-       Woon- en slaapvertrekken gelegen op de begane grond

-       Beschikt over inpandige garage en ruim souterrain

-       Bevat drie slaapkamers

 

 

 

meer