Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Kapittelstraat 1, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1907
woonoppervlakte100 m2
perceeloppervlakte65 m2
inhoud234 m3
locatieStadscentrum Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

De stadswoning is gelegen in het historisch centrum van Sittard, pal naast de grote kerk (St. Petruskerk) en het kerkplein. De vrijstaande woning gebouwd in 1907 is pontificaal aanwezig in het straatbeeld van de Kapittelstraat. Het pand behoort dankzij haar fraai uitgevoerde gevelopbouw tot de status beschermd stadsgezicht.

De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en de kozijnen zijn van hout met dubbele beglazing. De houten kozijnen, dubbele beglazing en het geïsoleerde dak zijn in 2003 vernieuwd. Tevens is de begane grond voorzien van nieuwe riolering en vloerverwarming.

De woning is opgebouwd uit 4 bouwlagen, de kelder, de begane grond, de eerste - en de tweede verdieping.
De begane grond is opgedeeld in de keuken en de eetkamer met toegang tot de patio. De hoge plafonds, in combinatie met de klassieke afwerking, geven het interieur een statig karakter. De ingebouwde originele wandkasten bieden de mogelijkheid tot bergruimte.
Vanuit het centraal gelegen trappenhuis is de kelder toegankelijk. Deze kelder biedt tevens ruime mogelijkheid tot berging.  

Op de eerste verdieping bevindt zich de zitkamer en badkamer. De gehele verdieping is afgewerkt met een klassieke parketvloer. De zitkamer geeft uitzicht over de kapittelstraat en de kerktoren. De badkamer is voorzien van een toilet, douche en wastafel. Dankzij het grote raam, gericht op de patio, is de badkamer een lichte en prettige wasruimte.

 

De tweede verdieping bevat de slaapkamer, gelegen aan de voorzijde van de woning. Aan de achterzijde van het pand bevindt zich de studeerkamer. In de studeerkamer vormt het originele houten spant een ware blikvanger.

Het perceel is 65 m2 groot.

Op loopafstand van het pand zijn diverse sfeervolle horecaondernemingen en andere faciliteiten te vinden.

De woonoppervlakte van de woning bedraagt circa 100 m2.

De inhoud van de woning is circa 234 m2

De Nefit CV-ketel Ecomline HRC-30 is uit 2003.

De woning heeft een energielabel F.

 

Indeling

Kelder
Oppervlakte circa. 28 m2

 • Kelderruimte 1, afmeting circa 3 x 4,5 m, voorzien van gewelfd plafond.
 • Kelderruimte 2, afmeting circa 3 x 4 m, voorzien van gewelfd plafond.

 

Begane grond
Oppervlakte circa. 35 m2

 • Entree/hal, afmetingen circa 3 x 1,5 m. De hal is voorzien van rustieke natuurstenen plavuizen.
 • Keuken, afmetingen circa 3 x 2 m. De keuken is uitgerust met een vast keukenblok met granieten blad en roestvrijstalen gastoestel. Daarnaast geven de twee originele inbouwkasten de keuken een klassieke uitstraling.
 • Statig trappenhuis, afmetingen circa 3 x 1,5 m. Het trappenhuis biedt toegang tot de originele houten trap en de trap naar de kelder.
 • Eetkamer, afmetingen circa 3 x 4 m. De eetkamer biedt toegang tot de patio. Tevens bevat de eetkamer dezelfde karakteristieke inbouwkasten als in de keuken.
 • Patio, afmetingen circa 3 x 4 m.

 

Eerste verdieping
Oppervlakte circa. 35 m2

 • Zitkamer, afmetingen circa 3 x 4,5 m. De zitkamer is afgewerkt met een houten vloer. De hoge ramen bieden uitzicht op de naastgelegen kerktoren.
 • Badkamer, afmetingen circa 3 x 4 m, met douche, toilet en klassieke wastafel.

 

Tweede verdieping
Oppervlakte circa. 27 m2

 • Slaapkamer, afmetingen circa 3 x 4,5 m.
 • Studeerkamer, afmetingen circa 3 x 4 m, voorzien van houten spant en dakkapel.
meer