Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Keerweg 58, Buchten PRIJSWIJZIGING

€ 525.000,- k.k. € 492.000,- k.k.

eigenschappen

Buchten, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1954
energielabelE
woonoppervlakte188 m2
perceeloppervlakte743 m2
inhoud775 m3
locatieBuchten
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Dit unieke, onder architectuur gebouwde, landhuis is gelegen aan de Keerweg 58 te Buchten. Het kerkdorp Buchten maakt deel uit van de gemeente Sittard-Geleen en heeft een rustige dorpse ligging. Daarnaast beschikt de directe woonomgeving over diverse faciliteiten, zoals een basisschool, sport- en recreatiecentrum, diverse sportverenigingen en verschillende horeca. De belangrijke Nederlandse en Duitse uitvalswegen zeer goed bereikbaar. Deze villa bevat een woonoppervlakte van 188 m2 en is voorzien van 4 slaapkamers, ruime tuin en garage met overdekt terras. Het pand is gelegen op een perceel van 743 m2 en voorzien van een fraaie en unieke uitstraling.

 

Architect Wielders

Jan Joseph (Jos) Wielders werd op 3 september 1883 te Sittard geboren. De familie verhuisde kort na zijn geboorte naar Nieuwstadt. Als zoon van een meubelmaker ging hij op 13-jarige leeftijd naar de Tekenschool van Roermond. Nadat hij de Tekenschool doorlopen had, trad hij in 1902 in dienst bij architect ir. Joosten te Valkenburg. Hij begon als bouwkundig tekenaar, maar werd al spoedig bureauchef. In 1910 werd hij opzichter bij de gemeente Sittard, waarna een benoeming tot stadsarchitect volgde. In 1917 vestigde hij zich uiteindelijk als zelfstandig architect te Sittard. Wielders had uitgesproken ideeën over architectuur. De constructie van een gebouw moest duidelijk af te lezen zijn en niet overwoekerd worden door decoratieve elementen. Wielders was daarnaast van mening dat de moderne materialen, zoals gewapend beton, zonder meer toegepast moesten worden. Wielders zich zeker in zijn beginperiode als zelfstandig bouwmeester leiden door de vormentaal van de Amsterdamse School. (BRON: ‘Herdenking 60 jaar geleden overleden Jos WIelders: Wat doet de gemeente met zon’n prominente architect?, Blog de Dorpskrant Sittard-Geleen, 15-07-2022)

 

Bouw

De woning is in 1954 onder architectuur, gebouwd, waarbij in 1977 een halfronde aanbouw is gerealiseerd aan het kenmerkende gevelbeeld. De gevels zijn voorzien van metselwerk met ongeïsoleerde spouwmuurconstructie. Daarnaast is de woning uitgevoerd met een rieten dak, met uitzondering van het garagedak en de overkapping. Deze is afgewerkt met een bitumineuze dakbedekking. De kozijnen zijn uitgevoerd in hout. De begane grond is voorzien van isolerende beglazing, de eerste verdieping beschikt over enkele beglazing. De constructieve vloeren zijn van beton. Vanwege de bandveiligheid is ook de zoldervloer voorzien van een betonvloer. Deze prachtige authentieke woning bestaat in totaal uit 4 bouwlagen: de kelder, begane grond, eerste verdieping en de (berg)zolder.

 

Kelder

De villa beschikt over drie keldervertrekken, welke zijn gelegen onder de hal en woonkamer. De kelder is toegankelijk via de trap, gelegen in de alkoof van de centrale hal. De kelder is zeer geschikt als extra berging, wijnkelder en provisieruimte.

 

Begane grond

De begane grond bevat de centrale hal met toilet, garderobe, meterkast en toegang naar de woon- en zitkamer en de keuken. De ruime hal is uitgevoerd met een prachtige natuurstenen tegelvloer. Het volledig betegeld toilet beschikt over een wandcloset en fontein. De woonkamer, gelegen aan het linker bouwdeel is een prettige leefruimte met veel daglichtinval. Daarnaast bevat deze woonkamer veel sfeer, dankzij de donkere houten parketvloer en de imposante haardpartij. Via de woonkamer is het mogelijk de tuin te betreden. Daarnaast is via de hal ook de ruime keuken met eetkamer bereikbaar. Deze leefkeuken beschikt over een L-vormige opstelling met gootsteen, kookplaat, vaatwasmachine, oven, magnetron, diepvries en koelkast. De aangrenzende eetkamer bevat een serreopstelling met veel tuincontact en toegang naar het overdekt terras. Daarnaast is de keuken voorzien van airconditioning. Via deze leefkeuken is de naastgelegen separate zitkamer bereikbaar. Deze prettige verblijfsruimte beschikt over een ruim zicht op het straatbeeld en de voortuin.

 

Eerste verdieping

De eerste verdieping, bereikbaar via het open trappenhuis beschikt over een overloop, met toegang naar naar vier slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is gelegen aan de aan het volledige linker woonvleugel en zeer ruim van opzet. De typerende halfronde vorm is in de hoofdslaapkamer gebruikt als extra kastenruimte en een kleine badkamer met douche en wastafel. Daarnaast is de hoofdslaapkamer voorzien van een balkon. Aan de rechter achtergevel is de tweede slaapkamer gesitueerd, welke groot genoeg is als tweepersoonskamer. Deze slaapkamer beschikt over wastafel. De derde en vierde slaapkamer zijn gesitueerd aan de voorgevel en geschikt als eenpersoonsslaapkamer. De badkamer is voorzien van wandcloset, ligbad met douche, wastafel met spiegel en badmeubel.

           

Zolder

Middels de vlizotrap op de overloop van de eerste verdieping is de (berg)zolder toegankelijk. Deze zolderruimte is zeer geschikt als extra bergruimte.

 

Perceel

Deze prachtige, klassieke en unieke villa ligt op een perceel groot circa 743 m2. De voortuin beschikt over een ruim gazon welke rondom de woning doorloopt. Via de oprit en het tuinpad is de voordeur toegankelijk. Via de oprit is middels het sierhek de carport en de garage toegankelijk. De achtertuin beschikt over een ruim overdekt terras, welk bereikbaar is via de leefkeuken en de carport. Dit overdekt terras geeft een mooi zicht over de achtertuin en de achtergevel van de woning. Via het overdekt terras is middels de loopdeur de garage toegankelijk. Deze garage is ruim van opzet en zeer geschikt als extra bergruimte, of stalling van auto of fietsen. Daarnaast kan deze garage ook fungeren als hobbyruimte. De tuin is op het westen georiënteerd en volledig omsloten door een tuinmuur en hoge beplanting. De achtertuin beschikt daarnaast over een separate tuinberging.

 

Bijzonderheden:

  • Uniek ‘Wielders’ landhuis met prachtige tuin
  • Gelegen in rustige en prettige dorpskern Buchten
  • Ruime carport met garage en achterom
  • Ruim van opzet en beschikt over 4 slaapkamers
  • Euregionaal goed bereikbaar

 

© YLO Makelaardij 2022

meer