Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Kerkplein 6, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1930
energielabelG
woonoppervlakte111 m2
perceeloppervlakte47 m2
inhoud560 m3
locatieCentrum
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Algemene informatie
Deze karakteristieke stadswoning is gelegen aan het prachtige Kerkplein 6 te Sittard. De woning ligt centraal in het historisch stadscentrum met uitzicht op de St. Petruskerk. Het pand uit 1930 bevat een charmante hoekopstelling en is opvallend aanwezig in het straatbeeld rondom de ‘grote kerk’. Dankzij de fraai uitgevoerde gevel heeft de woning de status beschermd stadsgezicht verkregen. Op loopafstand zijn supermarkten, Schootsvelden, een bibliotheek en filmhuis gelegen. Ook beschikt de directe leefomgeving over diverse horecaondernemingen en winkels.
 
Bouw
Het pand, met bouwjaar 1930, is traditioneel gebouwd. Volgens de historische archieven stond er eerder een woning op de kavel, echter de huidige woning is gebouwd in de jaren ‘30. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk. De daken zijn belegd met dakpannen en uitgevoerd met twee dakramen uit 2010. Daarnaast is het dak van de zolder deels voorzien van isolatie. Vanwege de ruitvormige bouw is een klein dakgedeelte voorzien van een plat dak uitgevoerd in bitumineuze dakbedekking. De kozijnen zijn vervangen in 2012 door nieuwe hardhouten (meranti hout) kozijnen met isolerende beglazing, met uitzondering van het badkamerraam en de glas-in-loodraampjes aan de zijgevel van de begane grond. Deze zijn uitgevoerd met enkele beglazing, waarbij het raam op de begane grond beschikt over een voorzetraam. De vloeren van de woning zijn uitgevoerd in beton. Daarnaast bestaat de woning uit 5 bouwlagen: de kelder, de begane grond, eerste verdieping, tweede verdieping en de zolder.
 
Kelder
De woning is volledig onderkelderd. Deze kelder is toegankelijk via de deur onder de trap in de hal van de begane grond. De kelder is geschikt als provisiekelder of berging. De kelder is tevens de opstelplaats voor de wasmachine en droger.
 
Begane grond
De begane grond bevat, aan de zijgevel, twee entrees. De eerste entree geeft toegang naar het atelier, welke beschikt over een separaat toilet en zicht over het kerkplein. Deze ruimte is afgewerkt met een vloer van Indische leisteen en zeer geschikt als werk-/ spreekkamer. De tweede entree is de huidige voordeur en geeft toegang tot de hal met trappenhuis naar de eerste verdieping. Via deze hal is tevens de voorste ruimte bereikbaar.
 
Eerste verdieping
De eerste verdieping beschikt over een overloop met toegang naar de woonvertrekken, het toilet en trappenhuis naar de tweede verdieping. Geschakeld aan de overloop is de eetkamer en woonkamer. De semi-open keuken heeft een keukenopstelling met werkblad en gootsteen. De woonruimte is voorzien van een zandkleurige marmervloer.
 
Tweede verdieping
De tweede verdieping bevat twee slaapkamers en badkamer. De badkamer is voorzien van een ligbad met douche en wastafel. Daarnaast beschikt deze verdieping ook over een separaat toilet. De hoofdslaapkamer, groot genoeg voor een tweepersoonsbed, kledingkast en dressoir, is gesitueerd aan de voorgevel van de woning. De tweede slaapkamer is een eenpersoonskamer gelegen aan de zijgevel, uitkijkende op het naastgelegen Rectorygetske.
 
Zolder
De zolder is toegankelijk middels een vlizotrap. Deze verdieping dient als berging en is tevens de opstelplaats voor de CV-ketel en een boiler welke aangesloten is op een zonnepaneel op het dak. Beide uit 2020 en in eigendom.
 
Perceel
Het perceel van de woning aan het kerkplein 6 te Sittard beschikt niet over een buitenruimte. Volgens de richtlijnen van de gemeente Sittard-Geleen heeft u wel recht op een parkeervergunning. Deze vergunning geeft u de mogelijkheid een auto te parkeren in het centrumgebied.
 
Stadswoning met potentie
Het karakteristieke woonhuis in het centrum van Sittard heeft veel potentie vanwege haar flexibele indeelmogelijkheden. In het huidige gebruik dient de begane grond als atelierruimte. Het is daarnaast ook mogelijk deze ruimte te gebruiken als thuiskantoor, vanwege de aanwezigheid van separaat toilet en entree. Tevens is het mogelijk de woning opnieuw in te delen met de leefruimten op de begane grond en eerste verdieping, bijvoorbeeld een leefkeuken en eetkamer op de begane grond en de woonkamer op de eerste verdieping.
 
 
Bijzonderheden

 • Stadswoning met 5 bouwlagen
 • Beschikt over 2 entrees
 • Karakteristieke gevel met hoekopstelling
 • Beschikt over 2 slaapkamers
 • Nieuwe CV-ketel uit 2020, in eigendom

 

Indeling

 
Kelder, oppervlakte circa 35,8 m2

 • Berging, afmetingen circa 5,3 x 2 m
 • Berging, afmetingen circa 5,3 x 3,5 m

Begane grond, oppervlakte circa 36,5 m2

 • Hal/entree, afmetingen circa 3,3 x 0,8 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa 1,3 x 0,9 m
 • Atelier, afmetingen circa 5,5 x 6 m


Eerste verdieping, oppervlakte circa 37,6 m2

 • Overloop, afmetingen circa 4,2 x 0,8 m
 • Woonkamer, afmetingen circa 0,8 x 0,9 m
 • Keuken, afmetingen circa 2,6 x 3,3 m

         
Tweede verdieping, oppervlakte circa 37,6 m2

 • Overloop, afmetingen circa 4,8 m2
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,5 x 1,2 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,6 x 4,5 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa 1,6 x 0,9 m
 • Badkamer, afmetingen circa 2,8 x 2,8 m

 
Zolder, oppervlakte circa 10,5 m2

 • Berging, afmetingen circa 7,7 x 1,4 m
   

 

 

 

 

meer