Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Kerkstraat 63, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1925
energielabelA
woonoppervlakte417 m2
perceeloppervlakte1265 m2
inhoud2015 m3
locatieBroeksittard
aanvaardingin overleg

omschrijving

“Karakteristieke riante woonboerderij in knusse dorpskern Sittard“
 
Algemene informatie
Deze sfeervolle, grote en goed onderhouden woonboerderij met royale volledig gerenoveerde en energiezuinige woonruimte c.q. bedrijfsruimte is gelegen in de oude dorpskern van Broeksittard. De woning heeft een grote karakteristieke binnenplaats en riante tuin op het zuiden met veel privacy. De woning is gebouwd op een zeer ruim perceel van 1265 m2 en heeft twee eigen opritten aan weerszijden van het woonhuis. Tevens zijn er voldoende faciliteiten, zoals een supermarkt, basisschool, sportverenigingen en horeca aanwezig in de nabije omgeving.
 
Bouw
De boerderij is gebouwd in 1925 en volledig gerenoveerd in 2001 en 2018. De woonboerderij bevat een L-vormige hoofdhuis gelegen aan de straatzijde. Dit bouwdeel heeft de originele, besloten uitstraling behouden en is geschakeld met de voormalige schuur middels een lagere tussenbebouwing. Aan de achterzijde is de voormalige schuur gesitueerd.
Het pand is traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk, waarbij de rechterzijgevel van het hoofdhuis onlangs (2019) opnieuw is gevoegd. De daken zijn belegd met keramische pannen. De kozijnen zijn van hout met isolerende beglazing, met uitzondering van de voormalige poortopening van de achterbouw. Deze opening is voorzien van een grote kunststof pui met dubbele tuindeuren inclusief isolerende beglazing. De vloer van de begane grond van het hoofdhuis zijn deels van beton en deels van hout. De overige vloeren zijn uitgevoerd in hout. Het hoofdhuis bevat een geïsoleerd dak zonder dakbeschot. De gerenoveerde schuur bevat op de begane grond een betonnen vloer voorzien van vloerverwarming in combinatie met een warmtepomp. De verdiepingsvloer is opgebouwd uit hout en bevat een grote vide. Tevens zijn de eikenhouten spanten goed zichtbaar op deze verdieping. Het dak van dit woondeel is vernieuwd met geïsoleerde dakplaten en de gevels voorzien van geïsoleerde voorzetwanden. De woning bevat energielabel A. De hoge mate van isolatie, in combinatie met de toepassing van zonnepanelen, gedeeltelijke vloerverwarming, een warmtepomp en de twee HR- cv-ketels (uit 2010 in eigendom) maken het pand tot een energiezuinige woning. Daarnaast is de woning voorzien van een alarminstallatie en Comelit video intercomsysteem die tevens ook de dubbele poort bediend.
De woonboerderij bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond en de eerste verdieping en de zolder.
De voormalige, ruime, volledig gerenoveerde schuur bestaat uit 2 bouwlagen: de begane grond en de eerste verdieping met ruime vide.
 
Kelder
Het hoofdhuis is uitgevoerd met een gewelfde kelder. Deze is toegankelijk via de zitkamer. De kelder is gesitueerd onder de centrale hal en de zitkamer.
 
Begane grond
Het hoofdhuis is toegankelijk aan de voorzijde via de entree met hal, trappenhuis en meterkast. Deze entree bevat een verdiepte voordeur met twee treden voorzien van natuursteen. De hal biedt toegang tot de zit-, woonkamer en de keuken. De woonkamer heeft een fraaie openhaard is afgewerkt met een parketvloer. Tevens biedt de woonkamer toegang tot de achtergelegen binnenplaats via de dubbele tuindeur. De zitkamer is voorzien van een houtkachel en biedt zicht op het straatbeeld. De ruime keuken bevat een 4 pits + bakplaat Boretti gasfornuis met twee ovens, afzuigkap, ijskast, vaatwasmachine, spoelbak en klassieke keukenafwerking met stenen werkblad en paneeldeuren (vernieuwd in 2018). De keuken is tevens voorzien van elektrische vloerverwarming. Het hoofdhuis is ook bereikbaar via de achterdeur aan de binnenplaats. Deze achterdeur geeft toegang aan een hal, welke geschakeld is aan de keuken. Tevens geeft deze hal toegang tot het toilet en de badkamer. Deze badkamer is voorzien van douche en wasbak. Momenteel is de badkamer in gebruik als bijkeuken en wasruimte. Naast de achterdeur is er een kleine originele poort welke toegang verschaft aan de technische ruimte. Deze technische ruimte bevat de cv-installatie en warmtepomp voor de vloerverwarming, de cv-ketel van de gerenoveerde schuur en de warmwatervoorziening van de drie badkamers en keuken.
 
De hoofdwoning heeft aangename, verrassende ruimtes met besloten uitzicht naar de straatzijde en een meer open karakter naar de binnenplaats. Dit maakt de woning tot een prettige leefomgeving.
 
Daarnaast bevat de begane grond ook de voormalige schuur, welke volledig is gerenoveerd.
Deze royale begane grond is toegankelijk via de dubbele tuindeuren aan de binnenplaats. Deze voormalige poortopening is voorzien van een kunststof pui (2017), voorzien van twee deuren met zijlicht. De geïsoleerde beglazing is voorzien van ingebouwde luxaflex. Ook de achtertuin is bereikbaar, via de achterdeur die voorzien is van een met afstandsbediening bedienbare elektrische rolpoort. De begane grond heeft een nieuw aangelegde stroomgroep geschikt voor keukenapparatuur (2020) en is voorzien van een warm en koud water aansluiting met afvoer, een toilet en de ruime trap naar de eerste verdieping. Momenteel doet de benedenverdieping als werkruimte.
 
Eerste verdieping
De eerste verdieping van het hoofdhuis is bereikbaar via de trap in de hal.  Via de overloop zijn aan de voorgevel gelegen slaapkamers en de kledingruimte bereikbaar. Deze twee slaapkamers zijn voorzien van airconditioning welke ook kan verwarmen. De achtergelegen derde slaapkamer bevat een ingebouwde kastenwand, de trap naar de ruime zolder en de ensuite badkamer. Deze tweede badkamer is voorzien van twee wastafels, wandcloset, douche, ligbad en ruime 4 tot 6 persoons sauna. Via het halletje naast de badkamer is het mogelijk de eerste verdieping van de geschakelde, voormalige schuur te bereiken.
 
De eerste verdieping van de voormalige schuur is tevens te bereiken via de trap op de begane grond. De dakconstructie van deze woonverdieping is duidelijk zichtbaar middels de mooie karakteristieke eikenhouten spanten. Daarnaast is deze verdieping voorzien van een nieuwe derde badkamer (2018) met wastafelmeubel, wandcloset en inloopdouche. Naast deze badkamer is een extra slaapkamer gesitueerd. Vanuit de eerste verdieping is er zicht op de begane grond middels de ruime vide.
 
Tweede verdieping
Via de compacte vaste trap is de ruime zolder c.q. tweede verdieping bereikbaar. Deze verdieping wordt momenteel gebruikt als bergzolder en voorzien van twee zolderdakramen. Tevens is deze verdieping de opstelplaats van de tweede cv-ketel.
 
Ruim perceel
De woonboerderij staat op een ruim perceel van 1265 m2, verdeeld in een binnenplaats en een achtertuin. Het hoofdhuis ligt aan de voorzijde direct aan het trottoir en heeft aan beide zijgevels een oprit. De opritten zijn afgesloten middels de dubbele houten poorten. Via de poort aan de linker zijgevel is de sfeervolle binnenplaats toegankelijk. Deze buitenruimte bevat een overdekt terras en een verhoogd terras, welke geschakeld is aan het hoofdhuis. Via de elektronisch, op afstand bedienbare dubbele poort aan de rechter zijgevel is de achtertuin bereikbaar. Deze tuin is voorzien van een ruim terras en een riant gazon en georiënteerd op het zuiden. De bestrating van de paden en het terras van de tuin inclusief de buitenverlichting zijn recent aangelegd (2018). Tevens is zowel de inpandige als uitwendige riolering vanaf de gerenoveerde voormalige schuur volledig vernieuwd, inclusief nieuwe  aansluiting op het gemeenteriool. De woonboerderij bevat twee separate hoofdaansluitingen op dit gemeenteriool. De erfscheiding tussen het perceel en de aangrenzende de buren is vernieuwd.
 
Woning met divers gebruik
Deze riante, energiezuinige (energielabel A) en goed onderhouden woonboerderij biedt veel mogelijkheden dankzij de volledig gerenoveerde voormalige schuur. Het ruime hoofdhuis is een prettige en sfeervolle volwaardige woning. De voormalige schuur kan hierbij dienstdoen als extra woonruimte. Het is ook mogelijk om deze ruimte te gebruiken als bedrijfsruimte aan huis. Vanwege de ruime opzet en de verbinding aan de achtertuin kan dit bouwdeel ook gebruikt worden voor dubbele bewoning of B&B. De dubbele opritten geven ook de mogelijkheid om volledig separaat de bouwdelen te gebruiken. De woning biedt tal van mogelijkheden en stuurt aan op een divers en flexibel gebruik, afhankelijkheid van de gebruikswensen.
 
 
Bijzonderheden
-       Ruime woonboerderij op riant perceel
-       Gerenoveerde schuur biedt mogelijkheid tot bedrijfsruimte of dubbele bewoning
-       Gelegen in het oude deel van Broeksittard
-       Energielabel A
 

Indeling

 
Kelder oppervlakte circa 31 m2

 • Provisiekelder, afmetingen circa 4,2 x 7,4 m.

 
Begane grond gebruiksoppervlakte circa 209 m2

 • Hal, afmetingen circa 1,7 x 4,5 m.
 • Woonkamer, afmetingen circa 4,5 x 6,5 m. 
 • Zitkamer, afmetingen circa 4,5 x 4,8 m. 
 • Keuken, afmetingen circa 4,2 x 5,0 m.
 • Toilet, afmetingen circa 0,9 x 1,1 m. 
 • Bijkeuken/badkamer, afmetingen circa 2,3 x 2,5 m. 
 • Hal, afmetingen circa 1,3 x 3,6 m. 
 • Technische ruimte, afmetingen circa 2,5 x 3,6 m. 
 • Bedrijfsruimte/woonruimte, afmetingen circa 6,5 x 15,5 m.
 • Toilet, afmetingen circa 1,1 x 1,2 m. 
 • Berging, afmetingen circa 2,3 x 6,5 m.


Eerste verdieping gebruiksoppervlakte circa 207 m2

 • Overloop, afmetingen circa 0,9 x 3,5 m.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,0 x 4,7 m. 
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,7 x 4,5 m. 
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,5 x 5,1 m.
 • Badkamer, afmetingen circa 2,6 x 5,0 m. 
 • Sauna, afmetingen circa 2,0 x 2,4 m. 

 • Hobbyruimte, afmetingen circa 6,5 x 11,8 m.
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,0 x 4,0 m. 
 • Badkamer, afmetingen circa 2,1 x 3,8 m. 

 
Tweede verdieping gebruiksoppervlakte circa 44 m2

 • Bergzolder, afmetingen circa 3,0 x 6,1 m.
 • Bergzolder, afmetingen circa 2,5 x 10,3 m.
meer