Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Nieuwstraat 23, Stein Verkocht

verkocht

eigenschappen

Stein, Stein, Limburg
bouwjaar1900
woonoppervlakte75 m2
perceeloppervlakte1175 m2
inhoud225 m3
locatieStein, Oud-Stein
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Dit riante kavel met prachtig uitzicht over het Julianakanaal en het aangrenzend groengebied is gelegen aan de Nieuwstraat 23 te Stein. Het perceel is momenteel onderdeel van een groter kavel met meerdere woningen. Deze verkoop betreft een nieuw gesplitst perceel met oppervlakte van +/- 1175m2. Het kavel bevindt zich op 10 min loopafstand van het nieuwe en overdekte winkelcentrum. Daarnaast beschikt Stein over voldoende voorzieningen waaronder een basisschool, belevingspark ‘Steinerbos’, Kasteel Stein, verschillende sportaccommodaties en diverse horeca. Tevens zijn belangrijke uitvalswegen, zoals de A2, A76 en de Belgische grens zeer goed bereikbaar. 

Perceel met bebouwing 
Het perceel aan de Nieuwstraat 23 te Stein maakt momenteel deel uit van een groter kavel dat opgesplitst zal worden. De nieuwe kavel is deels gevormd door de al aanwezige haagstructuur. Dit perceel heeft een oppervlakte van plusminus 1175m2, hetgeen pas definitief kan worden vastgesteld na splitsing bij het kadaster. Het perceel bevat enkele bouwwerken, in de vorm van het voormalig hoofdhuis en enkele separate bergingen. Het gedeelte gelegen aan de Nieuwstraat is gelegen in een open carré-opstelling. Het achtergelegen gedeelte is, middels een stenen tuinmuur en dubbel poorthek afgesloten. Dit achtergelegen kaveldeel is zeer riant van opzet en bevat een ruime garage en separate tuinberging. De garage is gebouwd in een twee-onder-een-kapconstructie en is bouwkundig in goede staat. Het achter-perceel heeft een lengte van ruim 80 meter, waarbij de straatbreedte plusminus 18 meter is. Het perceel loopt taps toe richting het uiteinde, naar een uiteindelijke breedte van plusminus 8 meter. Daarnaast bevat het perceel een verval van enkele meters. Hierdoor is het achtergelegen water- en groengebied met een prachtig uitzicht te bewonderen. Deze achtertuin is op westelijke richting georiënteerd en vrijwel volledig omheind. Naast enkele ruime gazons is het achterste gedeelte ingericht als boomgaard.  

Nieuwbouw met historische invloed 
Het prachtige perceel aan de Nieuwstraat 23 te Stein is zeer geschikt voor het realiseren van nieuwbouw. De huidige bouwwerken, welke zijn gesitueerd aan de straatzijde, zijn gebouwd in 1900 en beschikken daarmee over historische waarde. De lokale gemeente hanteert hierbij een beleid dat is gebaseerd op het behoud van dergelijke bouwwerken. Hierbij is het hoofdhuis en de naastgelegen separate bergingen, in de huidige staat, niet geschikt ter bewoning en dienen gerenoveerd te worden. Het hierdoor gevormde ontwerpkader is het perceel aan de Nieuwstraat uitermate geschikt voor nieuwbouw met historische invloed. Op deze manier kunnen de reeds aanwezige bouwwerken blijven bestaan, met een toevoeging van nieuwbouw. Deze nieuwbouw geeft een kans het achterliggend kavel meer te betrekken bij bestaande bebouwing. Hierbij zou een nieuw bouwvolume, gesitueerd in de breedte, meer zicht over de achtertuin geven. Zo ontstaat een voortuin met een meer ‘openbare’ uitstraling, welke zeer geschikt zijn voor de toegang naar de voordeur en het parkeren van voertuigen. Het nieuwe bouwdeel vorm een grens tussen deze voortuin en het riante achtergelegen nieuwe perceeldeel. 


Heeft u vragen over deze mogelijke nieuwbouw of de geldende beleidsregels? Dan kun u contact opnemen met ons kantoor via telefoon 046-2077144 of per email naar info@ylomakelaardij.nl 

 
Bijzonderheden

  • Riant kavel met prachtig uitzicht over achtergebied
  • Zeer geschikt voor nieuwbouw met historische invloed
  • Georiënteerd op het westen
  • Rustige en dorpse woonomgeving met voldoende faciliteiten 

 

meer