Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Overhovenerstraat 16, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1932
woonoppervlakte185 m2
perceeloppervlakte151 m2
inhoud717 m3
locatiecentrum
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Ruime jaren-30 woning in hartje centrum Sittard
 
Algemene informatie
Deze ruime jaren-30 tussenwoning is gelegen aan de Overhovenerstraat 16 in Sittard. De woning bevindt zich aan een zijstraat van de Steenweg, onderdeel van het historische stadscentrum. Het pand kent een rustige ligging, vanwege de situering ten opzichte van de Walramstraat en het centrum. In de directe omgeving liggen veel faciliteiten, zoals het station, supermarkten, het Maaslandpark en diverse horeca en winkels. Deze karakteristieke jaren-30 tussenwoning heeft een perceel van 151 m2.
 
Bouw
De woning is in 1932 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en het dak is belegd met dakpannen. Het prachtige gevelbeeld loopt door in het straatbeeld, waarbij de betonrand de gevels van de woningen met elkaar verbindt. De vloeren zijn uitgevoerd in hout, met uitzondering van de vloer in de hal, keuken en eetkamer. Deze vloeren zijn van beton. Daarnaast beschikt de woning volledig over houten kozijnen met isolerende beglazing, uitgezonderd de schuifpui in de achtergevel. Deze is uitgevoerd in kunststof. In 2007 is de woning gemoderniseerd. Daarbij is een aanbouw en nieuwe keuken gerealiseerd. De woning bestaat uit 5 bouwlagen: de kelder, de begane grond, de eerste verdieping, tweede verdieping en de zolder.
 
Kelder
De woning is voorzien van een provisiekelder welke toegankelijk is via de hal. Deze kelder beschikt over een raam gelegen aan de voorgevel, waardoor er voldoende ventilatie mogelijk is. De kelder heeft voldoende vrije hoogte om deze volwaardig te kunnen gebruiken als berging. 
 
Begane grond
De begane grond bevat de hal met meterkast, trappenhuis en toiletruimte. Het toilet is volledig betegeld en voorzien van toilet en fontein. De hal, met iconische houten trap, biedt toegang tot de keuken. Deze keuken, uit 2007, is voorzien van een natuurstenen werkblad met een gootsteen, 4-pits gaskookplaat, wasemkap, koelkast, diepvries, combioven en vaatwasser. Via de keuken is de eetkamer bereikbaar. Dit vertrek heeft veel daglichtinval middels de schuifpui naar de tuin en het ruime dakraam. De woonkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en heeft zicht op het straatbeeld. Het grote raam is uitgevoerd met fraai glas-in-lood in het bovenlicht. Daarnaast is deze ruimte voorzien van een parketvloer. De overige woonvertrekken beschikken over een vloer belegd met plavuizen.
 
Eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping biedt toegang naar drie ruime slaapkamers, een separaat toilet en de badkamer. De hoofdslaapkamer is gelegen aan de voorzijde van de woning en beschikt over een inbouwkast en airconditioning. De badkamer is volledig betegeld en voorzien van een massagedouche, handdoekradiator en een wastafelmeubel. De twee overige slaapkamers zijn gesitueerd aan de achtergevel van de woning en zijn ruim van opzet. De tweede slaapkamer, gelegen naast de hoofdslaapkamer, is voorzien met een wastafel en inbouwkast. De derde slaapkamer bevat de aansluiting voor wasmachine en droger.
 
Tweede verdieping
De overloop van de eerste verdieping beschikt over een vaste trap, welke toegang geeft naar de overloop van de tweede verdieping. Via deze overloop zijn twee slaapkamers bereikbaar. De slaapkamer gelegen aan de voorgevel is ruim van opzet en voorzien van een wastafel, inbouwkast en airconditioning. De tweede slaapkamer gesitueerd aan de achtergevel beschikt tevens over een wastafel.
 
Zolder
Middels een vlizotrap op de overloop van de tweede verdieping is de zolder bereikbaar. Deze zolder dient als berging en is tevens de opstelplaats voor de cv-installatie. Deze cv-installatie is uit 2007 en in eigendom.
 
Perceel
De woning ligt op een perceel groot circa 151 m2. De woning is direct gelegen aan het trottoir met een verdiepte entree. De achtertuin is op het noorden georiënteerd en volledig omsloten. De tuin is daarnaast voorzien van een geschakeld tuinhuis/berging. De tuin is belegd met bestrating en enkele bloemperken.
 
Parkeren in het centrum
Vanwege de stedelijke ligging beschikt de woning niet over een parkeergelegenheid op eigen perceel. Aan de verkoop van de woning aan de Overhovenerstraat 16 is de optie verbonden om deze samen met een separate garagebox aan te kopen. Deze garagebox is gelegen op 1 min. loopafstand vanaf de woning. Daarnaast is het ook mogelijk een parkeervergunning aan te vragen bij de gemeente Sittard-Geleen of middels het aangrenzend achtergebied. De toegang tot dit gebied en de mogelijkheid tot parkeren wordt door een particuliere verhuurder aangeboden aan omwonenden. Voor meer informatie betreffende de garagebox of parkeren in het centrum kunt u contact opnemen met onze makelaars.
 
Bijzonderheden  

 • Ruime jaren-30 woning in iconisch straatbeeld
 • Gesitueerd in historische stadscentrum van Sittard
 • Beschikt over 5 slaapkamers
 • Keuken uit 2007 met diverse inbouwapparatuur


Indeling

 
Kelder oppervlakte circa 15 m2

 • Provisiekelder, afmetingen circa 8,4 x 1,9 m

 
Begane grond gebruiksoppervlakte circa 79 m2

 • Hal/entree, afmetingen circa 9,0 x 1,9 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa circa 1,0 x 0,9 m
 • Woonkamer, afmetingen circa 8,4 x 4,0 m
 • Eetkamer, afmetingen circa 4,8 x 2,7 m
 • Keuken, afmetingen circa circa 3,8 x 3,0 m

  
Eerste verdieping gebruiksoppervlakte circa 65 m2

 • Overloop, afmetingen circa 7,2 x 1,9 m
 • Hoofdslaapkamer, afmetingen circa 3,9 x 4,0 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,4 x 4,0 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,7 x 3,0 m
 • Badkamer afmetingen circa 2,2 x 1,9 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa circa 1,0 x 0,9 m
   

Tweede verdieping gebruiksoppervlakte circa 40 m2

 • Overloop, afmetingen circa 3,4 x 1,2 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 2,9 x 6,0 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 2,9 x 4,7 m


Zolder oppervlakte circa 11 m2

meer