Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Pater Sangersstraat 11, Stevensweert Verkocht

verkocht

eigenschappen

Stevensweert, Maasgouw, Limburg
bouwjaar1990
woonoppervlakte250 m2
perceeloppervlakte1035 m2

omschrijving

Het woonhuis is gebouwd in 1990 en ligt in het idyllische dorp Stevensweert.
Stevensweert is een oud vestingstadje op een eiland tussen twee Maasarmen. De vesting is in 1633 – tijdens de Tachtigjarige Oorlog - door de Spanjaarden gesticht. 

Het stratenplan herinnert aan de tijden van de versterking, als spaken in een wiel lopen de straten naar het middelpunt. Om de inwoners en de bezoekers van Stevensweert te laten beleven hoe de vestingwerken er vroeger uit hebben gezien, is er een reconstructie van een deel van de aarden wallen met daartussen een brede gracht gerealiseerd. 

Een prachtig gebied waar je de historie weer kunt beleven en waar het heerlijk wandelen en vertoeven is! De maasplassen zijn een speelterrein voor zeil- en motorboten, voor surfers en zwemmers, met diverse dagstranden en jachthavens. Tevens zijn er vanuit Stevensweert rondvaarten te maken over het prachtige watergebied. 

Voor wandelaars en fietsers is een netwerk van veerpontjes opgezet, die Thorn, Wessem en Stevensweert niet alleen met elkaar verbinden, maar ook met het Belgische Ophoven-Kinrooi.

In het dorp is een basisschool aanwezig, samen onder een dak met het kindercentrum en de bibliotheek. Verder zijn er vele gezellige winkels, restaurant en overige dienstverlening.

Het hoofdhuis bestaat uit 3 bouwlagen, kelder, begane grond en 1ste verdieping. 
De geïntegreerde bijkeuken, kantoor en garage met tussenverdieping bestaat uit een bouwlaag. Het landhuis is traditioneel gebouwd, gevels opgetrokken in metselwerk, zadeldaken bedekt met keramische pannen,  dakoverstekken, inpandig terras en nieuwe kunststofkozijnen met isolerende beglazing.

Het pand verkeert in perfecte staat en is instapklaar.

De technische installaties zijn perfect in orde.
De CV-ketel , NEFIT Topline HR 45, dateert uit 2015. 
De zonnecollectoren op het hellend, lage dak zorgen voor de verwarming van het zwembad.

Het perceel is 1035 m2 groot.
De mooi aangelegde tuin is op het zuiden georiënteerd en is voorzien van diverse terrassen, een riante vijver (2 x 12 m2) en een verwarmd zwembad (4 x 8 m2).
In de hoek van het perceel in het verlengde van het zwembad, ligt het tuinhuis. 
Het tuinhuis is eveneens hoogwaardig uitgevoerd, spouwmuren, houten kozijnen met isolerende beglazing en een geïsoleerd plat dak met overstekken en terrasoverkapping.
Het gehele perceel is omheind door een hekwerk.

Woonoppervlakte bedraagt circa 210 m2  (exclusief kelder, garage, zolder).

Inhoud bedraagt landhuis circa 1075 m3 en tuinhuis circa 54 m3.

meer