Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Peldenstraat 22 - 24, Stein Verkocht

verkocht

eigenschappen

Stein, Stein, Limburg
bouwjaar1960
woonoppervlakte236 m2
perceeloppervlakte540 m2
inhoud2370 m3
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Algemene informatie
Het pand, gelegen aan de Peldenstraat 22-24 te Stein, betreft 2 ruime bovenwoningen en een royaal winkelpand. Deze straat is een mengeling van wonen en bedrijvigheid. Er bevindt zich een rijwielenzaak, een friture, een kapperszaak, een zonnenstudio, een eetcafe enz. De gemeente Stein heeft een hoofdkern, vier dorpen en vier gehuchten. Stein heeft een goed economisch klimaat. Een belangrijke factor daarin is de gunstige ligging aan de snelwegen A2 en A76, de aanwezigheid van Chemelot en Campus, de haven met zijn mogelijkheden voor op- en overslag van goederen. Stein heeft een sterk midden- en kleinbedrijf en een groot aantal zelfstandige ondernemers.
Door het gunstige economische klimaat floreert de vrijetijdseconomie eveneens, waterrecreatie, Steinerbos, natuurgebieden, monumentenrondleidingen enz. In 2010 is het stedenbouwkundig plan voor het centrum van Stein vastgesteld. Het dorp heeft met dit plan een veelzijdig en gezellig centrum, een sociale ontmoetingsplek met pleinen gekregen, waar het goed vertoeven is.
 
Het pand heeft op de begane grond de bestemming centrum 2, volgens het bestemmingsplan van 2010. Dit wil zeggen dat er onder andere bedrijvigheid van categorie 1 en 2, cultuur en ontspanning, detailhandel met uitzondering van supermarkten, dienstverlening, horeca van categorie 1 t/m 4, kantoor, maatschappelijk, praktijkruimte bedrijvigheid en op de 1ste en 2de verdieping wonen.
Er dient vooroverleg met de gemeente plaats te vinden over de eindbestemming.
 
Bouw
De panden zijn in 1960 gebouwd. In de loop der jaren zijn de panden vele malen uitgebreid en verbouwd. Oorspronkelijk zijn het 2 panden met op de begane grond 2 afzonderlijke winkelruimtes met elk een zelfstandige bovenwoning van 2 verdiepingen.
Beide winkelruimtes hebben ook een kelder. Rond 1978 zijn de 2 winkelruimtes verbouwd naar 1 winkelruimte met een centrale entree. De panden zijn traditioneel gebouwd, gevels van gemetselde spouwmuren en de daken zijn belegd met keramische pannen.
De vloeren van de kelders, begane grond en de 1ste verdieping zijn van beton. De vloeren van de 2de verdieping en de daken van de bijgebouwen zijn van hout. De kozijnen van de bovenwoningen zijn van kunststof met isolerende beglazing. De puien van de winkelruimte zijn van hout en aluminium.
De zelfstandige bovenwoningen zijn bereikbaar vanuit de linkerzijgevel en een trap aan de achtergevel van de andere bovenwoning. De hoofdgebouwen zijn degelijk gebouwd, de eenlaagse bijgebouwen dienen gerenoveerd of gesloopt te worden. Het dakbeschot van de zadeldaken is van asbest.
 
Kelders
De beide panden hebben een kelder. Het pand Peldenstraat 22 is in zijn geheel onderkelderd met afmetingen circa 11,5 x 8 m. De kelder is bereikbaar via de hal van de bovenwoning en middels een buitentrap. Momenteel is de kelder onderverdeeld in 4 ruimtes. De kelder van Peldenstraat 24 is via de winkel te bereiken en heeft afmetingen circa 3,6 x 3,6 m.
 
Begane grond
De winkel van de hoofdbouw is een grote ruimte afmetingen circa 7,7 x 17,7 m met een centraal gelegen entree. Aan de achterzijde is een kantoor met de interne toegang naar de bovenwoning. De vloer van de winkel is belegd met laminaat en er bevindt zich een systeemplafond met verlichting. In de linkerzijgevel is de entree van de bovenwoning. In de hal is de meterkast, het toilet en de toegang naar de kelder, bovenwoning en winkel. Vanuit de hal van de bovenwoning is de voormalige keuken en een kantoor toegankelijk. De overige eenlaagse bijgebouwen hebben deels dienst gedaan als winkel, magazijn en berging. Deze eenlaagse bijgebouwen verkeren bouwkundig gezien in slechte staat.
 
Bovenwoning Peldenstraat 22
De zelfstandige bovenwoning is te bereiken via de linker zijgevel. De royale woning heeft op de 1ste verdieping een hal, die toegang biedt aan het toilet, de grote badkamer en de woonkamer met open keuken. Tevens staat in een muurkast gelegen aan de hal de gehuurde boiler ten behoeve van de warmwatervoorziening van de woning. De C.V.-ketel staat in de kelder en is eigendom.
De badkamer heeft een ligbad, douche, wastafelmeubel en de opstelplaats van de wasmachine en droger. De woonkamer met open keuken is riant van afmeting en heeft veel lichtinval. Via de keuken is het grote dakterras bereikbaar.
Via de overloop is de 2de verdieping bereikbaar, hier bevinden zich 4 slaapkamers met velux dakramen.
 
Bovenwoning Peldenstraat 24
De zelfstandige bovenwoning is via een buitentrap in de achtergevel en vanuit de winkel te bereiken. Deze woning is enkele jaren geleden gerenoveerd. De badkamer, toilet en keuken verkeren in goede staat.
De 1ste verdieping heeft een hal, waar de hoofdslaapkamer, het toilet, de badkamer en de woonkamer met de open keuken aan ligt. De badkamer heeft inloopdouche, een wastafelmeubel en een kastenwand. Het toilet is separaat. De royale woonkamer met open keuken is aangenaam door de vele lichtinval van de voorgevel. Het dakterras in de achtergevel is via de hal bereikbaar. Op de 2de verdieping bevindt zich een slaapkamer en een bergzolder. De boiler staat op de bergzolder en is eigendom.

 

Bijzonderheden

 • Object met twee zelfstandige bovenwoningen en een riante winkelruimte (Wonen en BOG)
 • Object wordt als 1 geheel verkocht
 • Woonoppervlakte bovenwoning nummer 22 circa 117 m2
 • Woonoppervlakte bovenwoning nummer 24 circa 119 m2
 • Gebruiksoppervlakte winkelruimte, kantoor en dichte keuken circa 225 m2
 • Gebruiksoppervlakte bergingen begane grond circa 139 m2
 • Ideaal beleggingspand 
 • Winkelruimte biedt veel mogelijkheden i.v.m. bestemming
 • Erfdienstbaarheid inrit met de buren

 

Indeling

Kelder
Peldenstraat 22: kelderruimte afmetingen totaal circa 11,5 x 8 m
Peldenstraat 24: opslagkelder afmetingen totaal circa 3,6 x 3,6 m
 
Begane grond
Gebruiksoppervlakte winkel, kantoor, keuken totaal circa 225 m2
Gebruiksoppervlakte bergingen totaal circa 139 m2


Bovenwoning Peldenstraat 22, gebruiksoppervlakte 117 m2
Begane grond

 • Entree/hal bovenwoning met meterkast, toilet, toegang naar de kelder en trap naar de bovenwoning op de eerste verdieping, afmetingen circa 4,8 x 3,0 m 


Eerste verdieping
De toegang naar de bovenwoning van Peldenstraat 22 ligt in de linker zijgevel.

 • Hal/trappenhuis met toilet en kast met boiler, afmeting circa 2,7 x 3,7 m
 • Badkamer afmetingen circa 2,5 x 3,5 m. Voorzien van ligbad, douche, wastafelmeubel en opstelplaats wasmachine en droger
 • Woonkamer met open keuken afmetingen woonkamer circa 8,5 x 4 m en open keuken circa 3,8 x 3 m
 • Dakterras groot circa 27 m2


Tweede verdieping

 • Overloop afmetingen circa 2,7 x 2,8 m
 • Slaapkamer 1 afmetingen circa 2,5 x 5,2 m (1.50-lijn)
 • Slaapkamer 2 afmetingen circa 2,7 x 2,6/1,5 m (1.50-lijn)
 • Slaapkamer 3 afmetingen circa 2,9 x 2,8 m (1.50-lijn)
 • Slaapkamer 4 afmetingen circa 3,0 x 2,5 m (1.50-lijn)


Bovenwoning Peldenstraat 24, gebruiksoppervlakte 119 m2
De toegang naar de bovenwoning als zelfstandige woning van Peldenstraat 24 gaat via een buitentrap in de achtergevel van Peldenstraat 22, welke is te bereiken via de gezamenlijke oprit naast het pand Peldenstraat 22. De bovenwoning is eveneens vanuit de winkel op de begane grond te bereiken.
 
Eerste verdieping

 • Entree/hal afmetingen circa 4,5 x 2,5 m met toilet afmetingen circa 1,0 x 2,0 m
 • Slaapkamer afmetingen circa 2,6 x 4,2 m
 • Badkamer afmetingen circa 2,2 x 3,3 m met wastafelmeubel en inloopdouche
 • Woonkamer met open keuken afmetingen woonkamer circa 6 x 5 / 6,3 m en open keuken circa 5 x 2,8 m
 • Dakterras groot circa 16 m2


Tweede verdieping

 • Slaapkamer 4,3 x 3,5 m (1.50-lijn)
 • Bergzolder 5,4 x 4,2 m (1.50-lijn)
meer