Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Rijksweg Noord 159, Sittard ONDER BOD

€ 295.000,- k.k.

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1932
energielabelE
woonoppervlakte166 m2
perceeloppervlakte440 m2
inhoud521 m3
locatieSittard, Overhoven
aanvaardingIn overleg

omschrijving

“Ruime eindwoning op ruim perceel met buitenruimte en achterom“

 

Algemene informatie

Deze ruime eindwoning is gelegen aan de Rijksweg Noord 159 te Sittard. De woning ligt nabij het historische stadscentrum en aan een van Sittards belangrijkste toegangswegen. Daarnaast zijn er voldoende faciliteiten in de directe omgeving aanwezig, zoals supermarkten, het Maasland Park, bibliotheek, filmhuis en verschillende sportverenigingen en horecaondernemingen. Deze woning ligt op een perceel van groot 440m2, met grote tuin, buitenruimte en achterom.

 

Bouw

Deze eindwoning, met bouwjaar 1932, is traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk, waarbij de aanbouw is voorzien van gevelisolatie. Het dak is belegd met dakpannen. Daarnaast beschikt de aanbouw over een bitumineuze dakbedekking en lichtstraat. De kozijnen zijn van kunststof en voorzien van isolerende beglazing. De uitzondering hierop is het kozijn van de dakkapel op de tweede verdieping, deze is uitgevoerd in hout. De vloeren van de woning zijn uitgevoerd in hout, met uitzondering van de vloer in de aanbouw. Deze vloer is van beton, voorzien van vloerverwarming. Het pand bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, eerste en tweede verdieping. Daarnaast is er een separaat bijgebouw gerealiseerd. Deze ruime buitenruimte is volledig geïsoleerd en voorzien van water, stroom en riolering. Tevens zijn er twee toiletruimtes aanwezig. Momenteel is deze buitenruimte ingericht als bar en hobbyruimte. Dit separaat gelegen bijgebouw is ook zeer geschikt als kantoor aan huis of externe werk- of hobbyruimte.

 

Kelder

De kelder is gelegen onder de hal van de woning. Deze is bereikbaar via de trap in de centrale hal. De kelder beschikt over de aansluiting voor wasmachine en droger.

 

Begane grond

De begane grond bevat de entree met hal, gastentoilet, meterkast, garderobe en toegang naar de eetkamer. Deze eetkamer is gesitueerd aan het grote raam van de voorgevel. Geschakeld naast de eetkamer is de keuken en de woonkamer. De keuken is voorzien van een L-vormige hoekopstelling, uitgevoerd met gootsteen, afzuigkap, inductiefornuis, oven, vaatwasser en koelkast. De woonkamer is gelegen aan de achtergevel, met zicht op de tuin en het separaat gelegen buitengebouw. Deze begane grond is modern afgewerkt en beschikt over voldoende daglichttoetreding.

 

Eerste verdieping

De eerste verdieping is onderverdeeld in een overloop met inbouwkast, drie slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is gelegen aan de voorgevel en ruim van opzet. De tweede slaapkamer, gesitueerd aan de achtergevel, is tevens ruim van opzet. Beide slaapkamers beschikken over een inbouwkast. De derde slaapkamer is momenteel in gebruik als inloopkast. De badkamer is uitgevoerd met een bad met douche, wastafel met meubel en handdoekradiator.

 

Tweede verdieping

De tweede verdieping is bereikbaar via de houten trap aan de overloop van de eerste verdieping. Deze bovenverdieping is ingericht als grote slaapkamer en tweede kleine slaapkamer. Deze ruime slaapkamer is voorzien van een dakkapel en is tevens de opstelplaats van de cv-ketel. Deze cv-ketel, in eigendom, is weggewerkt in de inbouwkast. Het bouwjaar van deze ketel is onbekend. De tweede slaapkamer op deze verdieping is momenteel in gebruik als berging. De overloop op deze tweede verdieping beschikt ook over een inbouwkast.

 

Ruim perceel met bijgebouw

De woning aan de Rijksweg Noord 159 heeft een perceel van groot 440m2, met separaat bijgebouw en achterom. Geschakeld aan de achtergevel van de aanbouw is het overdekt terras gesitueerd, met onderhoudsvriendelijke tuin. Vanuit deze achtertuin met terras is het bijgebouw toegankelijk. Deze geïsoleerde ruimte is momenteel ingericht als bar en recreatieruimte. Dit bijgebouw is tevens zeer geschikt als kantoor aan huis, werkplek, atelier, hobbyruimte of werkplaats. Elektriciteit, water en riolering zijn aanwezig. Daarnaast zijn er twee toiletruimtes reeds gerealiseerd. Via het bijgebouw is het tweede gedeelte van de tuin toegankelijk. Deze tuin is uitgevoerd met een ruim gazon en tuinpad, welke toegang geven naar het betegelde achtergebied. Dit achtergebied beschikt over voldoende stallingsruimte en een ruime overkapping. De poort aan de achterzijde is toegankelijk middels het aangrenzende perceel, waarbij een recht van overpad toegang geeft via de Pater Geratsstraat. Het perceel is volledig omheind en beschikt over een oriëntatie op het noordoosten.

 

Bijzonderheden

-       Ruime eindwoning nabij het centrum

-       Ruime begane grond en voorzien van 5 slaapkamers

-       Ruime tuin met achterom

-       Separaat geïsoleerd bijgebouw voor werk of recreatie

meer