Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Rijksweg Noord 63-63A-63B, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1910
energielabelD
woonoppervlakte211 m2
perceeloppervlakte775 m2
inhoud2465 m3
locatieSittard, centrum Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

“Riant woon- en winkelpand met centrale ligging nabij centrum Sittard“
 
Algemene informatie
Dit riant woon- en winkelpand, voorzien van drie huisnummers, is gelegen aan de Rijksweg Noord 63-63A-63B te Sittard. Het pand bestaat uit twee grote bouwvolumes, waarbij op de begane grond twee royale commerciële ruimten zijn gesitueerd. De ruime bovenwoning beschikt over een separate entree. Het woon-/winkelpand ligt op steenworp afstand van het historische stadscentrum en aan een van Sittards belangrijkste toegangswegen. Hierdoor zijn de commerciële voorzieningen goed bereikbaar en voorzien van voldoende openbare parkeergelegenheden. Daarnaast beschikt de directe omgeving over voldoende faciliteiten, zoals supermarkten, sportfaciliteiten, het Maasland Park, bibliotheek, filmhuis en verschillende horecaondernemingen. Dit unieke vastgoedobject ligt op een perceel van groot 775m2 met zowel toegang aan de voor- als achterzijde.   
 
Bouw
Dit woon- en winkelpand, met bouwjaar 1910, is traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en voorzien van uniek siermetselwerkdetails. Het hoofddak is voorzien van dakisolatie en belegd met dakpannen. De platte daken zijn deels uitgevoerd met een bitumineuze en kunststof dakbedekking. De achterbouw is deels afgewerkt met een stalen dakplaat. De bovenwoning is recent gemoderniseerd en voorzien van een volledig nieuw interieur. De kozijnen zijn grotendeels uitgevoerd in aluminium met HR++ beglazing. De overige kozijnen zijn van hout met enkele beglazing. De vloeren op de begane grond zijn deels van hout en deels van beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout. Het pand is voorzien van drie huisnummers, elk uitgevoerd met separate meterkasten en cv-installaties. Het hoofdgebouw bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, eerste- en tweede verdieping. De achterbouw beschikt over 1 bouwlaag. 
 
Commerciële ruimte met huisnummer 63
De riante commerciële ruimte met huisnummer 63 is direct gelegen aan de Rijksweg Noord. Deze ruimte beschikt over een ruime etalage met dubbele winkelschuifpui. Tevens beschikt deze commerciële ruimte over een zij-ingang, welke toegankelijk is via de onderdoorgang. Deze onderdoorgang is uitgevoerd met een elektrisch bedienbare rolpoort. Op de begane grond is deze commerciële ruimte voorzien van een riant winkelvloeroppervlak, separate kantoorruimte, keuken, toilet en open keldermagazijn.
 
Bovenwoning met huisnummer 63A
De ruime bovenwoning beschikt over een separate entree met garderobe en trappenhuis met toegang naar de kelder en de eerste verdieping. De kelder bestaat uit twee vertrekken is geschikt als extra bergruimte. Daarnaast is deze kelder de opstelplaats van de cv-ketel van de verwarming van de commerciële ruimte met huisnummer 63.
Op de eerste verdieping is het ruime appartement gelegen met een centrale overloop welke toegang geeft aan de woon- en eetkamer, de keuken, toilet, badkamer en twee slaapkamers. De L-vormige woon- en eetkamer bevat over uitzicht over het straatbeeld en is ruim van opzet. De keuken is gelegen aan de achtergevel en beschikt over een ruim werkblad, koelkast, oven, inductie kookplaat, afzuigkap en vaatwasser. Via de keuken is het riante dakterras toegankelijk. Deze buitenruimte is afgewerkt met een houten vlonder en rvs-balustrade. De hoofdslaapkamer is ruim van opzet en is gelegen aan de voorgevel. De naastgelegen badkamer en separaat toilet beschikken van een moderne uitstraling. De badkamer is uitgevoerd met een douche, handdoekradiator, dubbele wastafel, spiegelwand en ladenmeubel. Het separate toilet bevat een wandcloset en fontein. De tweede slaapkamer is tevens gesitueerd aan de voorgevel en geschikt als eenpersoonsslaapkamer.
Daarnaast bevat het appartement over een riante tweede verdieping. Deze verdieping is toegankelijk via de open houten trap op de overloop en beschikt over twee ruime vertrekken, beide voorzien van dakramen. Momenteel is deze tweede verdieping in gebruik als berg- en wasruimte. Het is mogelijk om op deze tweede verdieping een extra slaapkamer te realiseren. Daarnaast is deze tweede verdieping de opstelplaats van de cv-installatie en de aansluitingen voor wasmachine en droger. De bovenwoning is momenteel verhuurd voor onbepaalde tijd.
 
Commerciële ruimte met huisnummer 63B
De tweede riante commerciële ruimte met huisnummer 63B is gelegen in het tweede bouwvolume, gesitueerd aan de achterkant van het perceel. Deze commerciële ruimte is toegankelijk via de onderdoorgang aan de Rijksweg Noord en via de elektrisch bedienbare sectionaalpoort aan de parkeerplaats Lindenhof. De commerciële ruimte beschikt over een riante werkruimte uitgevoerd met diverse bergingen, een centrale entree, een separate kantoorruimte, toilet en bergruimte. Daarnaast bevat dit bouwdeel over een separate garage.
 
Perceel
Het woon-/winkelpand aan de Rijksweg Noord 63-63A-63B is gebouwd op een perceel van 775m2. Het perceel beschikt over zowel een toegang aan de voor- als achterzijde. Beide zijn uitgevoerd met een elektrisch bedienbare garagepoort. Daarnaast bevat het perceel de mogelijkheid enkele voertuigen te parkeren. Tevens beschikt de directe omgeving over voldoende openbare parkeergelegenheid. Het perceel is volledig omheind, middels tuinmuren en aangrenzende gevels van buurpercelen.
 

Bijzonderheden

  • Centrale ligging ten opzichte van het historische centrum van Sittard
  • Woon-winkelpand met twee commerciële ruimten en een bovenwoning
  • Perceel met ingang aan voor- en achterzijde
  • Bovenwoning is verhuurd voor onbepaalde tijd
  • Commerciële ruimten zijn vrij van huurders

 
© YLO Makelaardij 2022

meer