Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Rijksweg Noord 91, Sittard TE KOOP

€ 299.000,- k.k.

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1937
energielabelF
woonoppervlakte198 m2
perceeloppervlakte291 m2
inhoud903 m3
locatieSittard, nabij centrum
aanvaardingIn overleg

omschrijving

“Karakteristieke, ruime jaren-’30 woning nabij centrum Sittard“
 
Algemene informatie
Deze karakteristieke jaren-‘30 woning is gelegen aan de Rijksweg Noord 91 te Sittard. Het pand heeft de afgelopen jaren op de begane grond woonbestemming en op de verdieping zakelijke c.q. dienstverlening als bestemming gehad. Momenteel wordt deze bestemming omgezet in wonen en wordt het pand als een totale woning te koop aangeboden. De woning ligt op steenworp afstand van het historische stadscentrum en aan een van Sittards belangrijkste toegangswegen. Tevens zijn er voldoende faciliteiten in de directe omgeving aanwezig, zoals supermarkten, sportfaciliteiten, het Maasland Park, bibliotheek, filmhuis en verschillende horecaondernemingen. De woning ligt op een perceel van groot 291 m2 met mogelijkheid tot parkeren middels gemeentelijke parkeervergunning.   
 
Bouw
De ruime tussenwoning, met bouwjaar 1937, is traditioneel gebouwd. De gevels van de originele hoofdbouw zijn opgetrokken uit ongeïsoleerde spouwmuren, het hoofddak met de dakoverstekken en de bakgoten is belegd met pannen. De kozijnen zijn deels van kunststof en deels van hout. In 1990 is het pand gerenoveerd en op de begane grond voorzien van een ruime uitbouw. Deze uitbreiding is geïsoleerd volgens de normen van 1990 met vloer-, gevel- en dakisolatie. Het pannendak dateert waarschijnlijk uit 1937 en de dakbedekking van de platte daken is in 2017 vernieuwd. De kozijnen c.q. ramen in de voorgevel zijn van kunststof met isolerende beglazing, met uitzondering van de voordeur, deze is van hout. De overige kozijnen/puien/ramen zijn van hout. Op de begane grond zijn de houten kozijnen bezet met isolerende beglazing en op de verdieping in de achtergevel met enkele beglazing. De kozijnen op de verdieping in de achtergevel zijn voorzien van rolluiken. Het schilderwerk van de houten kozijnen is in 2020 bijgewerkt. Het pand bestaat uit 5 bouwlagen: de kelder, de begane grond, de 1ste en 2de verdieping en de zolder. De vloeren van de kelder en de begane grond zijn van beton en de vloeren van de 1ste en 2de verdieping en de zolder zijn van hout. In 2020 is de riolering vanuit het toilet in de aanbouw vernieuwd tot aan de straat. In 2021 is de meterkast vernieuwd, in de loop der jaren is het leidingwerk eveneens vernieuwd vanwege de kantoorfunctie en het wonen op de begane grond. Links van de woning in de voorgevel is er een deur naar een gang, de achterom van de woning.
 
Kelder
De gehele originele begane grond van het hoofdhuis is onderkelderd. Hier bevinden zich 4 separate ruimtes en de badkamer van de woning van de begane grond. De badkamer is in zijn geheel betegeld en is voorzien van een inloopdouche en een wastafel. De afvoer c.q. riolering wordt met behulp van een pomp naar de riolering afgevoerd.
 
Begane grond
Via de statige entree is de hal bereikbaar. In de hal ligt de entree naar de leefruimtes op de begane grond, de meterkast en de houten trap naar de verdieping. De royale leefruimtes zijn zeer aangenaam door de afmetingen en de vele lichtinval vanuit de verschillende gevels. De ruimte gelegen aan de voorgevel heeft een verhoogde vloer van hout, welke gemakkelijk is te verwijderen. De functionerende open haard is een leuk interieurdetail. Vanuit de ruime woonkamer is via de dubbele deur de tuin toegankelijk. Tussen de woonkamer en de keuken ligt het toilet. De woonkeuken is voorzien van een koelkast, een elektrische kookplaat, gootsteen met de warmwatervoorziening middels een close-in boiler. Via de keuken is de tuin eveneens bereikbaar. De begane grondvloer is voorzien van vloerverwarming vanaf het toilet tot de verhoging van de kamer gelegen aan de voorgevel.
 
Eerste verdieping
De eerste verdieping is onderverdeeld in een overloop, drie ruime slaapkamers en de pantry met separaat toilet. Van oorsprong is het pand een woonhuis geweest met op de 1ste verdieping op de plaats van de huidige pantry een badkamer, zodat gezien het aanwezige leidingwerk wederom in ere hersteld kan worden. In de 2 grootste slaapkamers zijn vaste kastenwanden aanwezig.
 
Tweede verdieping
Via de overloop van de tweede verdieping zijn eveneens 2 ruime slaapkamers, de wasruimte en de berging te bereiken. De slaapkamers zijn ruim met veel lichtinval. In de wasruimte liggen de aansluitingen voor het witgoed. De berging is tevens opstelplaats van de CV-ketel Excellent uit 2009 en is eigendom. Via de berging is de zolder te bereiken met een vaste trap.
 
Zolder
De zoldervloer c.q. de houten balklaag is belegd met dikke steenwoldekens ter isolatie. Deze kan als berging gebruikt worden.
 
Perceel
De woning aan de Rijksweg Noord 91 is gebouwd op een perceel groot 291 m2. De achtertuin is voorzien van een groot terras, groene heesters en een zwembad. Het bouwjaar van het zwembad is onbekend, maar de blauwe wanden zijn in 2021 gerepareerd. De tuin is volledig omheind, middels tuinmuren en aangrenzende gevels van buurpercelen. De achtertuin is via de woonkamer en de leefkeuken te bereiken en via de achterom. De tuin is georiënteerd op zuid-oost en heeft optimale privacy.
 

Bijzonderheden

  • Royale, statige jaren-’30 woning met veel mogelijkheden
  • Op steenworpafstand van het centrum van Sittard
  • Mogelijkheid voor 5 slaapkamers en 2 badkamers
  • Ruime tuin met veel privacy
     
     
meer