Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Ross van Lenneplaan 17, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1958
woonoppervlakte168 m2
perceeloppervlakte1515 m2
inhoud789 m3
locatieKollenberg, Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Ruime villa prachtig gelegen op riant perceel van de ‘Kollenberg’
 
Algemene informatie
Deze ruime en vrij gesitueerde villa is gelegen aan de Ross van Lenneplaan 17 te Sittard. Deze rustige en groene woonomgeving bevat exclusieve woningen, welke veelal vrij zijn gelegen op ruime percelen. Het historische Sittardse stadscentrum, het monumentale stadspark en het omringende groengebied zijn gelegen op loopafstand. Daarnaast zijn in de directe omgeving zijn voldoende faciliteiten aanwezig, zoals een basisschool, verschillende sportverenigingen en diverse horecaondernemingen. Deze ruime villa, gelegen op de Sittardse ‘Kollenberg’, is gebouwd op een perceel groot 1515m2 en beschikt over een oprit en met eigen parkeergelegenheid.
 
Bouw
De villa, met bouwjaar 1958, is traditioneel gebouwd met ongeïsoleerde spouwmuren van metselwerk. Deze villa beschikt over een ruim souterrain waarin de inpandige garage is gesitueerd. Rondom de woning is een verhoogd terras gerealiseerd, met stalen trap naar de achtertuin. De daken zijn afgewerkt met een, nieuwe in 2021 aangebrachte, bitumineuze dakbedekking. De kozijnen zijn van hout, met uitzondering van de schuifpui in de woonkamer en de kozijnen in de keuken en eetkamer. Hierbij is de woning gedeeltelijk uitgevoerd met isolerende beglazing. De villa bestaat uit 3 bouwlagen: het souterrain, de begane grond en de eerste verdieping.
 
Souterrain
Het souterrain is toegankelijk via de trap in de leefkeuken. Het souterrain beschikt over een centrale bergruimte, welke toegang geeft naar de inpandige garage, de tweede berging, een wijnkelder en de wasruimte. De inpandige garage biedt capaciteit aan één personenauto en enkele fietsen en/of motorvoertuig. Daarnaast bevat de inpandige garage de opstelplaats van de cv-ketel, uit 2004 in eigendom.
 
Begane grond
De begane grond bevat de entree met meterkast, garderobe, volledig betegeld gastentoilet en toegang naar de woonkamer, de keuken en de overloop met slaapkamers. De woonkamer is uitgevoerd met een sfeervolle houten parketvloer. De grote bloemramen geven zicht op de voortuin en de oprit gelegen aan de zijgevel. Via de schuifpui is er ook veel tuincontact aan de achtergevel, met het riante terras. Deze woonkamer is uitgevoerd met een gashaard en is ruim van opzet. In 2000 is de keuken, met geschakelde eetkamer verbouwd. De ruime eetkamer is gelegen aan een glazen pui, welke een fantastisch tuinuitzicht geeft. Vanwege de hoge ligging beschikt deze villa over veel privacy, in combinatie met een ver uitzicht over de ‘Kollenberg’. Vanuit de eetkamer is het overdekt terras toegankelijk. De naastgelegen keuken met marmeren werkblad in U-opstelling is voorzien van een rvs-gootsteen, 5-pits gasfornuis, afzuigkap, koelkast, vaatwasser, combi-oven. Via de centrale hal is daarnaast ook de overloop met aangrenzende slaapkamers en badkamer toegankelijk. De hoofdslaapkamer is gelegen aan de voor- en zijgevel van de woning. Direct geschakeld aan deze slaapkamer is de badkamer gesitueerd. Deze badkamer is gerenoveerd in 2016 en uitgevoerd met een ruime inloopdouche met zit, dubbele wastafel met badmeubel en ruime spiegelwand. De tweede slaapkamer op de begane grond is gelegen aan de zij- en achtergevel en geschikt als tweepersoonskamer.
 
Eerste verdieping
Via het trappenhuis aan het einde van de overloop van de begane grond is de eerste verdieping toegankelijk. Deze verdieping bevat een overloop welke toegang geeft naar drie slaapkamers en het toilet. De slaapkamer gelegen aan de voorgevel is ruim van opzet en geschikt als tweepersoonsslaapkamer. De tweede slaapkamer, gesitueerd aan de achtergevel is tevens geschikt als tweepersoonskamer. De tussengelegen derde slaapkamer is kleiner van opzet en geschikt als eenpersoonskamer of studeerkamer. 
 
Riant perceel
De villa is gelegen op een riant perceel van 1515 m2. De voortuin bevat een ruim gazon met oprit welke toegang geeft naar de inpandige garage en de trap naar het terras. De eerste 3 meter van het voorperceel zijn in bruikleen van de gemeente Sittard-Geleen. Vanwege de ruime opzet van het straatbeeld is er gekozen om een gedeelte van de gemeentelijke gronden in bruikleen aan de perceeleigenaren te geven. Dit geldt ook voor een kleine strook grond gesitueerd aan de rechterzijkant van het perceel, grenzend aan het openbare looppad. Via het tuinpad aan de voorgevel is de entree met voordeur bereikbaar. Via het balkon aan de linker zijgevel is het terras aan de achtergevel bereikbaar. Vanwege het hoogteverschil tussen de voor- en achtertuin is het terras verhoogd gerealiseerd. Dit verhoogd terras is ruim van opzet en beschikt ook over een overdekt terras. De lagergelegen achtertuin met riant gazon is toegankelijk via de stalen ruime trappartij met houten afwerking. De achtertuin is georiënteerd op het noordwesten en heeft een prettige vrije ligging. De achtertuin heeft een hoge mate van privacy dankzij de hoge groenvoorzieningen, in combinatie met de hoge ligging.
 

Bijzonderheden

  • Vrij gelegen ruime villa
  • Riant perceel met veel privacy
  • Bevat 5 slaapkamers
  • Beschikt over ruim souterrain
meer