Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Steenweg 75, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard, Limburg
bouwjaar1880
woonoppervlakte225 m2
perceeloppervlakte290 m2
inhoud886 m3
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Het winkelpand op de begane grond van het pand aan de Steenweg 75 ligt in het centrum van Sittard. Deze benedenverdieping is zeer geschikt t.b.v transformatie ‘winkel naar gelijkvloerse patiowoning’. Tevens heeft de Gemeente Sittard-Geleen een transformatiesubsidie toegekend van € 50.000,- m.b.t. de investering van winkel naar woning. Daarnaast is het pand gebouwd op een perceel van 290 m2.

Bouw

Het pand aan de Steenweg 75 is in 1880 traditioneel gebouwd. In het huidige gebruik is de begane grond ingericht als winkel. De eerste en tweede verdieping bevatten zelfstandige tweekamerappartementen. Het pand is in 1992 volledig gerenoveerd. Hierbij is de winkel voorzien van riante uitbouw, welke als magazijn fungeerde. Deze uitbouw is gebouwd onder het toen geldende bouwbesluit. Hierbij is er een Rc waarde van 2,0 gehanteerd als dakisolatie. Ook de betonvloer en de spouwmuren zijn voorzien van isolatie.

Vanwege leegstand als winkelruimte is de begane grond in aanmerking gekomen als transformatieproject van winkel naar woning. Deze transformatie is in werking gezet middels een aanvraag van ontwerp en begroting. Hierbij heeft de Gemeente Sittard-Geleen een positief oordeel uitgesproken en een subsidie toegekend van € 50.000,-. Deze subsidie dient gebruikt te worden bij de verbouwing van het huidige winkelpand naar woning.

Transformatie winkel naar woning

In de transformatie van winkel naar woning zijn veel verschillende ontwerpen toepasbaar. De benedenverdieping kent een zeer flexibele indelingsstructuur. Tevens is het mogelijk om een ruime patio te realiseren. Wij hebben voor u een ontwerp toegevoegd als leidraad voor de mogelijkheden als patiowoning. Dit ontwerp kenmerkt zich als een open en ruime leef structuur wat betreft de keuken, eetkamer en woonkamer. Hierbij geeft de patio veel daglichttoetreding. De separate entree bevat de hal met garderobe, toilet en berging. Aan de woonkamer bevindt zich de gang welke toegang geeft tot de hoofdslaapkamer. Naastgelegen aan deze slaapkamer is de badkamer. Het is mogelijk om deze badkamer ensuite te maken. Aan de achterzijde van de patiowoning zijn er nog twee ruime slaapkamers. Het is ook mogelijk om deze ruimte te gebruiken als grote hobbykamer.

Expert in transformatie

De makelaars van YLO Makelaardij zijn experts in het transformeren van winkelpanden naar woonruimte. Wij kunnen u goed en prettig helpen bij het traject van het transformeren van dergelijke panden. Heeft u interesse en bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de transformatie winkel naar woning op de Steenweg 75? Maak een afspraak met onze makelaars via ons kantoor YLO Makelaardij 046-20 77 144. Wij kunnen u meer inzicht geven in het transformatietraject en de bijbehorende toegekende gemeentelijke transformatiesubsidie van € 50.000,-

Bijzonderheden

  • Zeer geschikt als patiowoning
  • Volledig gelijkvloers in te delen
  • Veel flexibiliteit t.b.v. ontwerp
  • ‘Casco’ ruimte als transformatieproject
  • 225 m2 vloeroppervlakte
meer