Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Zwaanstraat 13, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1971
energielabelF
woonoppervlakte100 m2
perceeloppervlakte292 m2
inhoud331 m3
locatieSittard, Limbrichterveld
aanvaardingin overleg

omschrijving

 

Deze hoekwoning is gelegen aan de Zwaanstraat 13 in Sittardse woonwijk ‘Limbrichterveld’. In de omgeving liggen diverse faciliteiten zoals het winkelcentrum Limbrichterveld, met o.a. een bakker, friture, apotheek en een supermarkt. Tevens zijn een huisartsenpraktijk en diverse scholen op steenworp afstand gelegen. Diverse uitvalswegen, zoals de A2, de N276 en N297 zijn zeer goed bereikbaar. De woning is gesitueerd op een ruim perceel van 292 m2 en beschikt over een achterom met garage en oprit. De woning dient gerenoveerd te worden.

 

Bouw

De woning is traditioneel gebouwd in 1971. De gevels zijn opgetrokken uit ongeïsoleerde spouwmuren van metselwerk. De kozijnen zijn van hout voorzien van enkele beglazing. De vloeren uitgevoerd in beton. Het dak is belegd met een bitumineuze dakbedekking welke is vervangen in 2017. De woning bestaat uit 2 bouwlagen: de begane grond en de eerste verdieping.

 

Begane grond

De begane grond bevat de entree met hal, toilet, meterkast en trapkast. Via de hal is er toegang naar de woon- en eetkamer, de keuken en de tweede verdieping. De woonkamer bevat een groot raam met zicht op de voortuin en het straatbeeld. Middels het kozijn aan de zijgevel is er ook contact mij de zijtuin vanuit de woonkamer. De eetkamer is geschakeld aan de woonkamer en gesitueerd aan de achtergevel. Via de eetkamer is de keuken toegankelijk. Deze keuken beschikt over een keukenopstelling met werkblad, gootsteen en geiser. Zowel via de eetkamer als de keuken is er toegang naar het terras middels een tuindeur.

 

Eerste verdieping

De eerste verdieping is bereikbaar via de trap in de hal. Deze verdieping beschikt over een ruime overloop die toegang biedt naar vier slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is gelegen aan de voorgevel en ruim van opzet. De twee slaapkamers gesitueerd aan de achtergevel zijn tevens ruim van opzet. De vierde slaapkamer is een compactere kamer en kan ook goed fungeren als thuiswerkplek.

 

Perceel

De hoekwoning beschikt over prettige ligging, waarbij de entree is gesitueerd aan de Zwaanstraat. De zijtuin met achterom en de oprit met toegang naar de garage is gelegen aan de Valkstraat. De achtertuin is voorzien van een nieuwe houten schutting met achterom. De garage is groot genoeg ter stalling van een voertuig en meerdere fietsen. Via de loopdeur in de garage is via deze garage de tuin toegankelijk. De achtertuin is georiënteerd op het noordwesten en is volledig omsloten. Daarnaast beschikt de achtertuin over veel privacy.

 

Potentie bij renovatie

De woning aan de Zwaanstraat biedt veel potentie bij renovatie. Deze renovatie bestaat uit het moderniseren en afwerken van het interieur van de woning. Hierbij is de huidige indeling van de woning al zeer geschikt om te moderniseren. De keuken is ruim van opzet waardoor deze ook als gesloten ruimte afgewerkt kan worden.  Daarnaast is ook het verduurzamen van de woning een grote verbetering. Grote stappen kunnen gemaakt worden door de kozijnen te vervangen en hierbij ook te kiezen voor isolerende beglazing. Het toepassen van dakisolatie en/of spouwisolatie zal voor een prettiger binnenklimaat zorgen. Daarnaast is het ook mogelijk om het platte dak aan te passen tot een schuine kap. Hierbij ontstaat er een extra verdieping, welke middels een nieuwe vaste trap toegankelijk kan worden. Het toepassen van zonnepanelen in combinatie met moderne installatietechnieken zorgen voor lage woonlasten en een prettige woonomgeving.

 

Bijzonderheden

-       Rustige hoekligging in Limbrichterveld

-       Beschikt over 4 slaapkamer

-       Beschikt over een ruime garage met oprit en achterom

-       Woning dient gerenoveerd te worden

Voor meer informatie kunt u de woningbrochure bij ons opvragen 

 

meer