Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Oude Markt 24, Sittard Verhuurd

verhuurd

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1937
woonoppervlakte162 m2
perceeloppervlakte185 m2
inhoud595 m3
locatieCentrum Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Te huur aangeboden: Gerenoveerde en ruime tussenwoning in historisch stadscentrum van Sittard.
 
Algemene informatie
De ruime gemoderniseerde tussenwoning is gelegen aan de Oude Markt 24, midden in het hartje centrum van Sittard. De woning bevindt zich op pal tegenover het charmante aangezicht van het Kloosterkwartier en de Sittardse Basiliek O.L.V. van het Heilig Hart. Tevens zijn er voldoende faciliteiten aanwezig in de directe omgeving, zoals de Schootsvelden, musea, filmhuis, historische verdedigingswallen en diverse winkels en horecagelegenheden. Het pand is gebouwd op een perceel van 185 m2 en beschikt over een tuin met ruim terras.
 
Bouw
De woning is in 1937 traditioneel gebouwd, maar in 2021 volledig gerenoveerd. De gevels zijn opgebouwd uit metselwerk en uitgevoerd met een fraaie verdiepte entree. Het geïsoleerde dak is belegd met dakpannen en voorzien van een ruim dakraam. De kozijnen van de woning zijn van hout met isolerende beglazing en prachtig glas-in-lood. De vloeren zijn uitgevoerd in beton, met uitzondering van de verdiepingsvloeren. Deze zijn uitgevoerd in hout. De woning is volledig gerenoveerd in 2021. Hierbij is het interieur van de woning voorzien van nieuwe toiletten en badkamer, nieuwe laminaatvloeren en stuk- en schilderwerk. De huurder dient zelf voor raam-vitrages te zorgen. De woning bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, begane grond en de eerste en tweede verdieping.
 
Kelder
De woning beschikt over een kelderruimte welke is gelegen onder de hal en de woonkamer. Deze kelder is zeer geschikt als provisiekelder.
 
Begane grond
De begane grond bevat de prachtige hal met trappenhuis, nieuwe toiletruimte voorzien van toilet en fontein, garderobe en de toegang naar de woon- en eetkamer en de keuken. Deze woon- en eetkamer is ruim van opzet en beschikt over een groot raam welke uitzicht geeft over de straat en de overgelegen panden. De achtergevel is uitgevoerd met een grote schuifpui naar het terras en de tuin. De woon- en eetkamer is voorzien van een parketvloer en gemetselde haard. De keuken is voorzien van een 4-pits kookplaat, afzuigkap, magnetron, koelkast en spoelbak. Via de keuken is de bijkeuken bereikbaar. Deze bijkeuken bevat de aansluiting voor wasmachine en droger. Tevens is de bijkeuken de opstelplaats van de cv-ketel.
 
Eerste verdieping
Via de trap in de hal is de eerste verdieping bereikbaar. Op deze verdieping bevindt zich de overloop, welke toegang geeft naar drie slaapkamers, het toilet en de badkamer. De twee grootste slaapkamers zijn beide geschikt als hoofdslaapkamer. Deze zijn gelegen aan de voor- en achterzijde van de woning. De derde slaapkamer is gelegen aan de voorzijde en geschikt als eenpersoonskamer of werkkamer.  De nieuwe badkamer is betegeld en voorzien van een inloopdouche, dubbele wastafel met ladenmeubel en spiegel met verlichting. De vloeren van de eerste verdieping zijn, met uitzondering van de badkamer, voorzien van een houtkleurige laminaatvloer.
 
Tweede verdieping
Via de vaste trap op de overloop is de tweede verdieping bereikbaar. Deze verdieping is beschikt over een ruime overloop welke zeer geschikt is als hobbyruimte of studeerkamer. Deze overloop is uitgevoerd met een vaste kast. Daarnaast bevat deze tweede verdieping twee slaapkamers welke gelegen zijn aan de voorgevel. Beide slaapkamers beschikken over een dakkapel en zijn ruim van opzet.  
 
Tuin
De woning is direct gelegen aan het trottoir, waardoor er geen voortuin aanwezig is. Wel beschikt deze gerenoveerde tussenwoning over een achtertuin met ruim terras, verschillende plantenborders en groen. Vanuit de eetkamer en keuken is er veel tuincontact. De achtertuin is georiënteerd op het zuidwesten en volledig omsloten. De woning beschikt niet over een achterom.
 
Verhuur
De woning aan de Oude Markt 24 wordt verhuurd voor een maandelijkse huur van € 1.250,- per maand, exclusief gas, water en licht. 
De huurder dient te beschikken over: een geldig legitimatiebewijs en een inkomen/gezamenlijk inkomen aan te tonen van minimaal driemaal de maandelijkse huur. De borg voor deze woning bedraagt tweemaal de maandhuur. Het huurcontract zal opgesteld worden met een vaste huurperiode van twee jaar, waarna deze stilzwijgend voor onbepaalde tijd zal worden verlengd. Het is mogelijk een parkeervergunning aan te vragen bij de Gemeente Sittard-Geleen. De voorwaarden voor het verkrijgen van dergelijke vergunning kunt u inzien op de gemeentelijke website.


Bijzonderheden

  • Bevat 5 slaapkamers en een hobbyruimte
  • Volledig gemoderniseerd en instapklaar
  • Nieuwe badkamer en toiletten
  • Tuin met ruim terras
     
meer