Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Unieke schets van de Petruskerk Sittard verkrijgbaar 02-12-2020 00:00

Op zoek naar een bijzonder geschenk deze feestdagen? YLO Makelaardij presenteert een schitterende schets van de Petruskerk te Sittard. Dit unieke en genummerde kunstwerk is gedrukt op hoogwaardig Fuego 200 grams papier, inclusief gewaarborgd certificaat. De 100-tal genummerde uitvoeringen zijn gelimiteerd beschikbaar, dus op=op! Hierbij zal de volledige opbrengst van deze kunstverkoop gedoneerd worden aan het Torencomité Sittard, ten behoeve van de torenrestauratie Petruskerk Sittard.

De pentekening uit 1961 is op papier gezet door architect Koen Leinders. Het initiatief om deze schetstekening uit te brengen komt van YLO Makelaardij. ‘De restauratie van de toren is een belangrijk onderdeel voor het behoud van de Sittardse horizon’: zegt Yvonne Leinders-Offermans, eigenaar en makelaar bij YLO. De tekening is afkomstig uit het persoonlijk archief van Dhr. Leinders en bracht dochter Yvonne en kleinzoon Thijs op het idee het werk uit te brengen. Volgens Thijs Offermans, tevens werkzaam in het familiebedrijf YLO Makelaardij in Sittard, is de opzet van de schets direct herkenbaar. ‘Het noordelijke aanzicht van de karakteristieke toren is vastgelegd met vlotte en grove penstreken. Iedere ‘Zitterder’ zal in de schets direct de toren herkennen. Op deze manier hopen wij het Torencomité te kunnen ondersteunen bij deze kostbare restauratie’ geeft hij aan.

De unieke schets van de Petruskerk Sittard is verkrijgbaar voor €19,95,- per stuk. U kunt de schets bestellen door een mail naar info@ylomakelaardij.nl te sturen, met daarin uw naam, telefoonnummer en aantal gewenste uitgaven. U kunt ook telefonisch contact opnemen tijdens kantooruren via 046-2077144.