Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Steenweg 69A, Sittard Verhuurd

verhuurd

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1930
energielabelD
woonoppervlakte140 m2
perceeloppervlakte329 m2
inhoud710 m3
locatieCentrum Sittard
aanvaardingMedio oktober 2023

omschrijving

“Riante jaren-30 bovenwoning in historisch stadscentrum Sittard”
 
Algemene informatie
Deze riante jaren-30 bovenwoning is gelegen aan de Steenweg 69a in Sittard. De bovenwoning bevindt zich aan de winkelstraat welke het treinstation verbindt met de historisch binnenstad. Het pand kent een prettige ligging, vanwege de transformatie van de Steenweg. Deze winkelstraat is in ontwikkeling waarbij de mix van wonen en werken centraal staat. De bovenwoning maakt deel uit van een karakteristieke tussenwoning, waarvan de begane grond een gelijkvloers appartement is. Dankzij de stedelijke ligging zijn er veel faciliteiten aanwezig, zoals het station, supermarkten, het Maaslandpark en diverse horeca en winkels.
 
Bouw
Het pand is in 1930 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk. Het geïsoleerde dak is belegd met dakpannen. Het imposante gevelbeeld loopt door in het straatbeeld, waarbij de verdiepte entree de voordeur sterk accentueert. De vloeren zijn uitgevoerd in hout. Daarnaast beschikt de woning volledig over kunststof kozijnen met isolerende beglazing. In 2020 is de bovenwoning gemoderniseerd. Daarbij is de woning uitgevoerd met een nieuwe keuken, toiletruimte en badkamer. Tevens is de bovenwoning voorzien van nieuwe plafonds, elektrische bedrading en meterkast, gerenoveerde houten vloeren, vensterbanken, stuk- en schilderwerk, de daken, goten en de dakoverstekken. De woning bestaat uit 4 bouwlagen: de begane grond, de eerste-, tweede- en derde verdieping.
 
Begane grond
Op de begane grond is de centrale hal voor de beneden- en bovenwoning met de meterkast. De hal met trappenhuis en originele jaren ’30 tegelvloer van de bovenwoning is vanuit de centrale hal toegankelijk.
 
Eerste verdieping
Middels de originele houten trap op de begane grond is de eerste verdieping toegankelijk. Deze verdieping beschikt over een ruime overloop welke toegang biedt naar de woon- en eetkamer, de keuken, garderobe, een berging en het toilet.  Het ruime toilet is uitgevoerd met een wandcloset en fontein met meubel. De woon- en eetkamer geven zicht op het straatbeeld en de achtertuin. Deze ruimte bevat een fraaie haardpartij en modern interieur. De keuken is gelegen aan de achtergevel en is geschakeld aan het dakterras. Deze moderne keuken uit 2020 is voorzien van een ruim werkblad met gootsteen en messingkleurige kokendwaterkraan, bovenkasten met ledverlichting, inductie kookplaat, wasemkap, vaatwasser. In de kastenwand van deze keuken is extra bergruimte opgenomen, evenals een 210 liter koelkast, vriezer, oven en een combi-magnetron. De vloeren van de eerste verdieping zijn de originele jaren-’30 grenenhouten vloerdelen. Deze zijn gerenoveerd en opnieuw voorzien van een kleur en laklaag, uitgezonderd de keuken en het toilet. Deze vertrekken zijn uitgevoerd met grijze pvc-vloertegels.
 
Tweede verdieping
De overloop van de tweede verdieping beschikt over een fantastisch verlicht plafond met de originele glas-in-lood inbouw. Via deze overloop is de hoofdslaapkamer, de badkamer, wasruimte en de hobbyruimte bereikbaar. De wasruimte beschikt over de aansluiting voor wasmachine en droger. De hoofdslaapkamer is gelegen aan de voorgevel en is ruim van opzet. De badkamer uit 2020 is uitgevoerd met een dubbele wastafel met meubel en verlichte spiegel, ruime inloopdouche met zitbank, wandcloset en tweepersoons ligbad. Het vertrek geschakeld aan de hoofdslaapkamer is ruim van opzet en zeer geschikt als hobby- of studeerkamer. Deze ruimte beschikt over een open trap naar de bovengelegen verdieping. De vloeren op deze verdieping zijn tevens uitgevoerd in de gerenoveerde originele houten vloeren, met uitzondering van de badkamer. Deze is voorzien van een grijze pvc-tegelvloer.
 
Derde verdieping
Middels de open trap in de hobbykamer is de overloop op de derde verdieping bereikbaar. Deze overloop geeft toegang naar twee slaapkamers. De grootste slaapkamer is geschikt als tweepersoonskamer en is voorzien van inbouwkasten en een groot dakraam. De tweede slaapkamer op deze verdieping is geschikt als eenpersoonskamer en beschikt eveneens over hetzelfde grote dakraam. Daarnaast bevat deze slaapkamer een separate berging, welke tevens de opstelplaats van de tweede cv-ketel is. Deze cv-ketel uit 2017 is in eigendom.
 
Perceel
Het pand is gesitueerd op een perceel groot circa 329 m2 en is direct gelegen aan het trottoir en de straat met een verdiepte entree. De bovenwoning beschikt over een dakterras welke direct geschakeld is aan de achterdeur van de keuken. Het dakterras is voorzien van hardhouten vlonderdelen en beschikt over voldoende privacy, vanwege de houten balustrades. Via de aluminium trap vanuit het dakterras is het mogelijk om het achterste gedeelte van de tuin te bereiken, waar een gedeelde berging/ overkapping/ stallingsruimte met de benedenwoning ligt voor berging c.q. het stallen van fietsen. Via deze overkapping zijn de twee parkeerplaatsen te bereiken, deze zijn separaat te huur en de kosten hiervan zijn dan ook niet in de huurprijs van de woning inbegrepen.
 
Verhuur
De woning aan de Steenweg 69A in Sittard wordt verhuurd voor een maandelijkse huur van € 1.300,- per maand, exclusief gas, water en licht. Het gas en water wordt op basis van een voorschot ad. € 150,- per maand extra in rekening gebracht. Het is als huurder niet mogelijk een eigen aansluiting c.q. abonnement hiervoor af te sluiten. Deze maandelijkse kosten worden jaarlijks -op basis van het daadwerkelijke verbruik- herverrekend. TV, internet en elektriciteit kan de huurder wel zelf op eigen naam afsluiten. De huurprijs van 1 parkeerplaats op eigen terrein bedraagt € 50,- per maand.  
 
De huurder dient te beschikken over: een geldig legitimatiebewijs, een inkomen/gezamenlijk inkomen aan te tonen van minimaal driemaal de maandelijkse huur. De borg voor deze woning bedraagt tweemaal de maandhuur. Het huurcontract zal opgesteld worden met een vaste huurperiode van twee jaar (24 maanden), waarna deze stilzwijgend voor onbepaalde tijd zal worden verlengd. Huisdieren zijn niet toegestaan.
 
 
Bijzonderheden  

  • Riante jaren-30 bovenwoning volledig gerenoveerd
  • Gesitueerd in historische stadscentrum van Sittard
  • Beschikt over 3 slaapkamers en een werkkamer
  • Huisdieren zijn niet toegestaan
meer