Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Rosmolenstraat 15, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1950
woonoppervlakte254 m2
perceeloppervlakte217 m2
inhoud776 m3
aanvaardingIn overleg

omschrijving

De Rosmolenstraat 15 is een voormalig kantoorpand. Het pand verkeert in goede bouwkundige staat en is in 2003 volledig gerenoveerd. De begane grond is momenteel nog ingericht als kantoor. Het pand dient dan ook gerenoveerd te worden tot woning. Het pand beschikt over de gebruiksfunctie wonen.  
 
Daarnaast is er een voorwaardelijke toekenning tot gemeentesubsidie afgegeven, waarbij er tot maximaal € 33.000, - subsidie verleend kan worden ten behoeve van de regeling “Stimulering compacter maken kernwinkelgebied en aanpak leegstand Stadscentra Sittard en Geleen 2016-1018”. Bij de aanvraag is een ontwerp toegevoegd waarmee de mogelijkheden van het pand als woning zeer inzichtelijk worden. Het pand is zeer geschikt ruime stadswoning, die volledig naar eigen smaak gemaakt kan worden. Na de transformatie bevat het appartement 2 ruime slaapkamers, 2 badkamers, een royale woonruimte met leefkeuken, een royaal inpandig balkon en voldoende bergruimte.
 
Het potentiële royale stadsappartement (252 m2) bevindt zich op de begane grond van het appartementencomplex aan de Rosmolenstraat 15 te Sittard. Tevens bevat het appartement een ruim souterrain. De situering van de woning is op steenworp afstand van de markt van Sittard. Daarnaast zijn er veel verschillende eetgelegenheden en winkels binnen loopafstand bereikbaar.
 
Het totale appartementencomplex bevat 4 bouwlagen: het souterrain, begane grond, eerste en tweede verdieping. Op de eerste en de tweede verdieping bevinden zich zelfstandige appartementen met bergingen toegankelijk vanuit de gezamenlijke hal. Vanuit deze gemeenschappelijke entree is ook de begane grond en bijbehorende kelder bereikbaar.

Indeling

Souterrain, oppervlakte circa 83 m2

  • Hal, afmetingen circa 2 x 3,1 m
  • Toiletruimten, afmetingen circa 3 x 4 m
  • Kantineruimte, afmetingen circa 7,5 x 6 m. Deze ruimte bevat een kleine buitenruimte, waardoor er voldoende daglicht binnen kan treden. 

Begane grond, oppervlakte circa 155 m2

  • Gemeenschappelijke entree, afmetingen circa 3 x 5,5 m. Deze ruimte biedt toegang tot de benedenwoning, de appartementen gelegen op de 1ste en 2de verdiepingen de bijbehorende berging. 
  • Begane grond, circa 155 m2. Grote open ruimte, met zowel zicht vanuit de voorgevel als de achtergevel. De begane grond dient gerenoveerd te worden tot woonruimte met woonkamer, keuken, eetkamer, slaapkamer en patio. De begane grond biedt toegang tot het souterrain en bevat een split-level van ongeveer 45 cm.
meer