Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Charles Beltjenslaan 17, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1964
woonoppervlakte176 m2
perceeloppervlakte1495 m2
inhoud912 m3
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Algemene informatie
De vrijstaande split-level bungalow is gelegen aan de Charles Beltjenslaan 17, in villawijk ‘de Kollenberg’ Sittard. De woning bevindt zich op steenworp afstand van het historische stadscentrum van Sittard en het aangrenzende groengebied ’de Kollenberg’. Het pand is gebouwd op een riant perceel van 1495 m2. 

Bouw
De split level bungalow is in 1965 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgebouwd uit metselwerk en voorzien van wit schilderwerk. Het gevelbeeld wordt aan de voorzijde wordt gekenmerkt door de twee verschillende bouwdelen: het hogere tweelaagse bouwdeel met vierkante vorm en de uitstrekkende laagbouw. Door de toepassing van split level verdiepingen bevat het pand een hoge kruipruimte. De entree is vanaf het straatniveau niet zichtbaar, want deze bevindt zich in het lagergelegen souterrain. De leefruimtes bevinden zich op de begane grond. De slaapkamers en badkamer zijn gesitueerd op de eerste verdieping. Daarnaast is de woning voorzien van platte daken, welke zijn afgewerkt met een bitumineuze dakbedekking. De houten kozijnen zijn deels voorzien van dubbele beglazing. De vloeren van de woon- en eetkamer is van hout en de overige vloeren zijn van beton. De cv-ketel van de heteluchtverwarming  bevindt zich in de technische ruimte in het souterrain. Deze cv-ketel uit 1985 is eigendom. De warmwatervoorziening van de begane grond is middels een gehuurde boiler en voor de badkamer een geiser. De split level bungalow heeft drie bouwlagen: het souterrain, de begane grond en de eerste verdieping. Deze verdiepingen bevatten een onderling hoogteverschil van 1,3 meter. De bungalow is gedateerd en dient gerenoveerd te worden.

Riant perceel 
De bungalow is gesitueerd op een riant perceel, bestaande uit twee kadastrale kavels. De woning biedt veel privacy, vanwege de ligging op het perceel. Het terras, dat bereikbaar is via de schuifpui in de woonkamer is georiënteerd op het zuiden. Het pand bevat aan de rechterzijgevel een garage met oprit. Aan de linker gevel is een poort met pad. De achtergelegen tuin strookt met het peil van het souterrain en is georiënteerd op het westen. Middels een trap is het mogelijk dit tuindeel te bereiken vanaf het terras. Ook is dit gedeelte van de tuin toegankelijk via de oprit. De tuin rondom de woning dient opnieuw gestructureerd te worden. 

Souterrain
De centrale entree bevindt zich in het souterrain. Via de dubbele deuren in het portiek met meterkast is de centrale hal bereikbaar. Vanuit de hal is er toegang tot de garderobe, toiletruimte, slaapkamer, de trap naar de begane grond. Tevens is de inpandige garage toegankelijk vanuit de centrale hal. Deze garage met dubbele houten garagepoorten bevat, een uitstortgootsteen en de aansluiting voor wasmachine en droger. Tevens biedt de inpandige garage toegang tot de technische ruimte en de kruipruimtes. De naastgelegen kruipruimte biedt de opstelplaats voor de gehuurde warmwaterboiler.

Begane grond
De begane grond bevat een ruime eet- en woonkamer met open haard. Vanuit de eetkamer is er zicht op de tuin middels een groot raam. Door het bloemenraam in de woonkamer is er zicht op de voortuin en de straat. De houten schuifpui aan de zijgevel opent naar het zuidelijk georiënteerd terras. Het geschakelde looppad langs het raam van de eetkamer geeft toegang tot de lagergelegen achtertuin. Langs de inpandige zijde van de woon- en leefruimte is een houten wand gerealiseerd, waarachter de studeerkamer en keuken bereikbaar zijn. Wanneer de houten panelen gesloten zijn bevat de eet- en woonkamer veel privacy. Door de panelen te openen ontstaat één grote open leefruimte. Daarnaast is er vanuit elk vertrek toegang naar de hal. De eet-, woon- en studeerkamer zijn uitgevoerd met een houten vloerconstructie en afwerking. De keuken dient gerenoveerd te worden. Vanuit de hal is ook de badkamer bereikbaar. Deze badkamer is voorzien van een wastafel, inloopdouche en toilet. Tevens bevat deze badkamer een groot raam en achterdeur naar de tuin. 

Eerste verdieping
Via de trap in de hal is de eerste verdieping bereikbaar. Op deze verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, 2 badkamers en een apart toilet. Via de centrale hal zijn vrijwel alle kamers bereikbaar. Aan de voorzijde van de woning zijn twee slaapkamers gelegen, waaronder de hoofdslaapkamer. Deze slaapkamer is voorzien van een badkamer en suite. De en suite-badkamer bevat een ligbad, wastafel en bidet. Het warmwater is afkomstig van de geiser. Aan de achterzijde zijn twee slaapkamers gesitueerd. Deze bevatten veel privacy en bieden zicht op de achtertuin. De overige badkamer is voorzien van een inloopdouche en een wastafel. Alle slaapkamers zijn voorzien van een inbouwkast.

Een renovatie met potentie
De split level bungalow aan de Charles Beltjenslaan bevat een solide architectonische basis. De vertrekken zijn in verhouding tot elkaar en zowel het exterieur als het interieur beschikken over een hoge mate van tijdloos ontwerp. Qua plattegrond en indeling is de woning zeer prettig in gebruik. De woning is gedateerd en dient gerenoveerd te worden.

Bijzonderheden 
- Riant perceel van 1495 m2
- Gelegen in de Sittardse villawijk ‘de Kollenberg’ 
- Bevat 5 slaapkamers 
- Biedt veel mogelijkheden bij renovatie

 

Indeling


Souterrain, gebruiksoppervlakte circa 29 m2

 • Entree, afmetingen circa 5,0 x 2,5 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa 1,3 x 0,9 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,5 x 3 m
 • CV-ruimte, afmetingen circa 3,0 x 1,4 m
 • Garage, afmetingen circa 7,2 x 3,6 m


Begane grond, gebruiksoppervlakte circa 79 m2

 • Portaal, afmetingen circa 4,6 x 2,1 m 
 • Woonkamer, afmetingen circa 8,8 x 4,5 m 
 • Studeerkamer, afmetingen circa 4,6 x 3,0 m 
 • Keuken, afmetingen circa 3,6 x 2,4 m
 • Badkamer, afmetingen circa 3,6 x 2,1 m 


Eerste verdieping, gebruiksoppervlakte circa 68 m2

 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,9 x 2,3 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,8 x 3,9 m
 • Hoofdslaapkamer, afmetingen circa 3,4 x 4,6 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,4 x 2,8 m
 • Badkamer en suit, afmetingen circa 3,1 x 1,7 m 
 • Badkamer, afmetingen circa 1,9 x 2,1 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa 1,2 x 1 m
meer