Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Schets Sittardse st. Petruskerk blijkt groot succes 22-01-2021 00:00

De gelimiteerde schets die YLO Makelaardij heeft uitgebracht is een groot succes gebleken. De afbeelding op papier, getekend door dhr. Leinders in 1961, bleek zeer in trek. In een periode van enkele weken vlogen de 100-tal schetsen als warme broodjes over de toonbank. De volledige opbrengst van de kunstverkoop is overhandigd aan het Torencomité ten behoeve van de restauratie van de kerktoren St. Petruskerk.

‘In de weken voor de kerst kwamen er veel bestellingen binnen, soms met meerdere exemplaren per keer. Het is fantastisch om te mogen ervaren hoe warm het Sittardse hart is voor het restauratieproject van de kerktoren. Een veelomvattend bouwkundig project dat met veel zorgvuldigheid is opgezet en wordt uitgevoerd’, zegt Yvonne Leinders van YLO Makelaardij. De originele schets komt van de hand van haar vader, wie geen onbekende is in de omgeving van Sittard door zijn verdiensten als architect. De simplistische opzet van de schets geeft in essentie het aangezicht van de kerktoren weer. Dit beeld is voor veel ‘Zitterder’ een vorm van thuiskomen, maar dan vereeuwigd op papier. Volgens zoon Thijs Offermans, tevens werkzaam als makelaar bij YLO is de schets een perfecte manier geweest om het iconische Sittardse gebouw te kunnen steunen. ‘We zijn ontzettend trots dat we op deze manier een financieel steentje mogen bijdragen aan deze belangrijke restauratie. Dit mooie bedrag van €2000,- is medemogelijk gemaakt door iedereen die een schets heeft gekocht. Op deze manier heeft iedereen een stukje van de kerktoren in huis kunnen halen en vormt de opbrengst letterlijk een garantie voor het behoud van de prachtige toren. Via deze weg willen we dan ook iedereen bedanken voor hun positieve reacties en de vele bestellingen van de schetsactie’, geeft hij aan.

De volledige opbrengst van de schetsverkoop is gedoneerd aan het Torencomité, ontvangen door comitéleden de heer Sjraar Cox en de heer Leon Beursgens. Beide heren kwamen de cheque met het bijpassende bedrag ophalen op het kantoor van YLO Makelaardij, gelegen aan de Rijksweg Noord 61 te Sittard.