Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Jubileumstraat 13, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1922
energielabelE
woonoppervlakte134 m2
perceeloppervlakte275 m2
locatiePark Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Deze prachtige, in uitstekende staat verkerende, monumentale halfvrijstaande woning, is gebouwd in 1922 voor de huisvesting van de middenstand, als onderdeel van het villaparkje rondom het Julianaplein. Het pand ligt aan de toegangsweg van het prachtige Julianaplein en heeft vrij uitzicht op de wijdse achtertuin van het verzorgingstehuis de Baenje en zorgt voor veel privacy. Het deels gerenoveerde stadspark ligt op een steenworpafstand. De herenhuizen zijn gebouwd in een traditionele, door het expressionisme beïnvloede stijl naar een ontwerp van de Sittardse architect N. Ramakers, in opdracht van de vereniging Woonzorg. Het pand heeft in hoofdvorm een wijdbenig uitlopende U-vormige plattegrond, met aan de voorgevel een uitbouw van een laag met balkon. Het schilddak is in 2005 belegd met nieuwe rode Tuiles du Nord pannen, welke in de  oorspronkelijk bouw ook aanwezig waren. Het pand heeft riante dakoverstekken bekleedt met grenen houten delen, welke in goede staat verkeren. De gevels zijn opgetrokken in fraai metselwerk met diverse profileringen, zoals te zien is aan de gemetselde balkonbalustrade. De oorspronkelijke voordeur in het voormalige portiek is verplaatst naar de zijgevel, zodat de hal ruimer is geworden. De houten kozijnen zijn deels vernieuwd en deels gerenoveerd en zijn in 2010 bezet met isolerende beglazing, zij verkeren in goede staat.

Er zijn 4 bouwlagen, de kelder, de begane grond, de 1ste en 2de verdieping. De kelder is te bereiken via de keuken, tevens opstelplaats van de wasautomaat. De begane grond met de mooie hal, belegd met Belgische hardsteen is ruim en licht van opzet met het toilet stijlvol vernieuwd in 2008. Vanuit de hal is de dichte keuken en de woonkamer te bereiken. De keuken is vernieuwd in 2014, de achtertuin is te bereiken via de keuken. De keuken is voorzien van een moderne witte hoogglanskeuken met een gastkooktoestel op een glasplaat, een wasemkap, koelkast, vaatwasser en een combi magnetron/oven. In de grote werkkast hangt de CV-ketel, eigendom, daterend uit 2010. De woonkamer met zicht op de voor- en achtertuin heeft van alle zijden mooi lichtinval, de parketvloer heeft een warme notenhout uitstraling. De open haard met natuurstenen voetplaat is centraal in de woonkamer gelegen. De tuindeuren in de achtergevel verschaffen eveneens toegang naar de achtertuin. De 1ste verdieping is toegankelijk via de originele trap, naar de royale overloop. De 2 aanwezige ramen in de zijgevel maken de overloop tot een riante verkeersruimte. Er bevinden zich 3 slaapkamers en 1 badkamer. De slaapkamers hebben prima afmetingen en ondanks de schuine hoeken door de vorm van de plattegronden zijn ze heel goed in te richten. De hoofdslaapkamer ligt aan de voorgevel en heeft middels de mooie dubbele tuindeuren toegang tot het balkon. De vloeren zijn belegd met donkere vinylvloerbedekking, de wanden en plafonds zijn gestucadoord. De badkamer is in 2015 vernieuwd, in zijn geheel betegeld met een grote inloopdouche, een toilet en dubbele wastafel. De 2de  is eveneens toegankelijk via een vaste trap, welke via een deur vanaf de overloop 1ste verdieping te bereiken is. De 2de verdieping is een grote royale ruimte met spanten, de originele dakkapellen (met enkele beglazing) en een prisma daklicht. In 2005 is het gehele dak geïsoleerd en bekleedt met gipsplaten en zijn de dakpannen vernieuwd. De schuine kanten zijn afgewerkt met knieschotten, zodat er veel bergruimte aanwezig is. De vloer is belegd met vloerbedekking en de wanden c.q. dakhelling zijn in een lichte kleur geschilderd. Het is een fantastische ruimte als 4de slaapkamer, hobbyruimte of kantoor. Het interieur is door de jaren stijlvol gerenoveerd, met veel respect naar het monumentale. De mooie trap, de Belgische hardsteen in hal en keuken, de parket in de woonkamer, de paneeldeuren, de gerestaureerde open haard e.d. zorgen er onder andere voor de geweldige sfeer van de woning.

De woning heeft een inrit met berging. Parkeermogelijkheid, voor 2 personenauto’s zijn tevens in de voortuin aanwezig.

De dakbedekking en de houten poorten van de buitenberging zijn in 2017 vernieuwd.

Het perceel is 275 m2 groot en de achtertuin is op het zuiden gesitueerd.

De achtertuin is niet groot, maar wel stijlvol ingericht en functioneel. De voortuin heeft diverse terrassen/zithoeken/trampoline en heeft eveneens veel privacy door de ligging tegenover het verzorgingstehuis.

Het pand verkeert in uitstekende staat, is smaakvol gerenoveerd en ligt op een toplocatie.

 Renovaties :

 • 2005 Dak geïsoleerd en belgd met nieuwe rode Tuiles de Nord-pannen
 • 2008 Hal en toilet vernieuwd, Belgische hardsteen en nieuw toilet
 • 2010 Werkkast met nieuwe CV-ketel Remeha Avanta 35
 • 2014 Keuken vernieuwd
 • 2015 Badkamer vernieuwd
 • 2017 Garage nieuwe dakbedekking en nieuwe toegangsdeuren

 

 

Indeling

Kelder,  oppervlakte circa 8 m2

 • Kelder,  afmetingen circa 2,1 x 4 m2, opstelplaats wasmachine, voorraadkelder en berging.

 

Begane grond, woonoppervlakte circa 64 m2

 • Entree/hal/trappenhuis, afmetingen circa 4 x 3 m2, met toiletruimte 1,4 x 1,1 m2.
 • Woonkamer met erker, afmetingen circa 8,7 x 6/3,7 m2
 • Keuken inclusief werkkast, afmetingen circa 14 m2, 3,9 x 3,2/4,4 m2

 

Buitenberging, afmetingen circa 14 m2

 

1ste verdieping, woonoppervlakte circa 52 m2

 • Overloop
 • Badkamer, afmetingen circa 2,2 x 2,2 m2
 • Ouderslaapkamer, afmetingen circa 4,8 x 3,1 m2
 • Slaapkamer, afmetingen circa 2,4 x 4,4 m2
 • Slaapkamer, afmetingen circa 2,6 x 2,2/3,7 m2

 

2de verdieping, woonoppervlakte circa 18 m2(1.50-lijn)

 • Slaapkamer, hobbyruimte circa 18 m2
meer