Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Kerkplein 7, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1885
woonoppervlakte127 m2
perceeloppervlakte72 m2
inhoud472 m3
locatieCentrum
aanvaardingin overleg

omschrijving

 

Deze stadswoning is gelegen aan het Kerkplein 7 te Sittard. De woning ligt pal in het historisch stadscentrum met uitzicht op de St. Petruskerk. Het pand uit 1885 is pontificaal aanwezig in het straatbeeld van het Kerkplein. Tevens beschikt de woning dankzij deze fraai uitgevoerde gevel tot de status beschermd stadsgezicht. Op loopafstand zijn er voldoende faciliteiten aanwezig, zoals supermarkten, Schootsvelden, bibliotheek, filmhuis en diverse horecaondernemingen en winkels.

 

Bouw

Het pand, met bouwjaar 1885, is traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk. De daken zijn belegd met keramische dakpannen en uitgevoerd met dakkapellen. In 2018 is de woning voorzien van een totaalrenovatie. Tijdens deze verbouwing is het pand voorzien van een uitbouw aan de eetkamer. Ook zijn er geïsoleerde voorzetwanden geplaatst en nieuwe houten kozijnen met HR ++ beglazing. De tweede verdieping is uitgevoerd met nieuwe hogere plafonds en dakisolatie. Het prachtige interieur beschikt over een moderne en strakke stijl, hetgeen de woning met recht instapklaar maakt. De vloeren van de woning zijn uitgevoerd in hout, waarvan de constructieve vloer van de eetkamer in 2016 is vervangen. Daarnaast bestaat de woning uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, eerste en tweede verdieping.

 

Kelder

De kelder is gesitueerd onder het de hal en de eetkamer. Deze kelder is toegankelijk via de deur in de keuken. De kelder is geschikt als provisiekelder of berging.

 

Begane grond

De begane grond bevat centraal in de voorgevel de entree. De hal geeft toegang naar het trappen, de keuken, het toilet, de meterkast en de eetkamer. Via de stalen loopdeur is de eetkamer en woonkamer toegankelijk. Deze prettige leefruimte heeft zowel uitzicht over het kerkplein als de patiotuin. Via de woonkamer is de patiotuin toegankelijk. Het gebruik van een warme vloer en een robuuste gemetselde wand geeft deze ruimte een huiselijke uitstraling. Daarnaast beschikt deze ruimte over een palletkachel, welke een aangename warmtebron geeft. De gloednieuwe keuken met oven, koelkast, wijnkoelkast, afwasmachine, gootsteen en inductiekookplaat met ingebouwde afzuiging, is efficiënt gesitueerd langs de zijgevel van de woning. Via de keuken is tevens de patiotuin bereikbaar. Het toilet beschikt over een wandcloset met fontein. De hal, het toilet en de keuken zijn belegd met een neutrale pvc vloer.

 

Eerste verdieping

De eerste verdieping is toegankelijk via de zwarte houten trap in de hal van de begane grond. Deze verdieping bevat de overloop welke toegang geeft naar twee slaapkamer, de badkamer en de wasruimte. De hoofdslaapkamer heeft zicht op de patiotuin en is ruim van opzet. De tweede slaapkamer is momenteel in gebruik als kleedkamer, maar zeker geschikt als tweepersoonsslaapkamer. De strakke en moderne badkamer is gesitueerd aan de voorgevel en voorzien van een semi-vrijstaand ligbad, wandcloset, dubbele wastafel met meubel en ruime inloopdouche. De separate wasruimte beschikt over aansluiting voor wasmachine en droger.

 

Tweede verdieping

De tweede verdieping beschikt over een overloop welke toegang geeft naar twee slaapkamers en de ruime berging. Deze slaapkamers zijn gesitueerd aan de voorgevel en beschikken beide over een dakkapel met uitzicht over het Kerkplein en de ‘grote kerk’ van Sittard. De ruime berging is tevens de opstelplaats van de cv-ketel, uit 2018 in eigendom.

 

Perceel

Het perceel van de woning aan het Kerkplein 7 is 72 m2 groot en beschikt over een patiotuin. Deze patiotuin is groot genoeg voor een eettafel, zitbank en barbecue. De patio is op het westen georiënteerd. Daarnaast is er ook een kleine berging aanwezig welke toegang geeft naar de achterdeur, welke uitkomt op het ‘Rectorijgetske’. Deze berging bevat tevens de achterdeur van het achtergelegen pand en berust op recht van overpad voor beide partijen.

 

Instapklare woning met hoog afwerkingsniveau

De woning aan het Kerkplein 7 te Sittard heeft veel sfeer en charme. Zowel het interieur als exterieur zijn tot in de puntjes verzorgd en vernieuwd. Het pand beschikt over een moderne en strakke interieurstijl welke volledig is geïntegreerd met de aanwezige monumentale waarde. Vloeren, wanden en kozijnen zijn hoogwaardig afgewerkt en sfeervol uitgekozen. De moderne woonsfeer komt tot uiting door het gebruik van neutrale hoofdtonen, waarbij de zwarte kleurvlakken een hoog contrast opwekken. Ook de toepassing van marmerpatronen geven het interieur een moderne en luxe uitstraling.

 

 

Bijzonderheden

-       Schitterende instapklare stadswoning

-       Modern en strak interieur

-       Beschikt over 4 slaapkamers

-       Patiotuin met achterom

 

 

Indeling

 

Kelder, oppervlakte circa 12 m2

 

Begane grond, oppervlakte circa 43 m2

-       Hal/entree, afmetingen circa 1,8 x 1,8 m

-       Eetkamer, afmetingen circa 4,6 x 3,4 m

-       Woonkamer, afmetingen circa 3,4 x 3,5 m

-       Keuken, afmetingen circa 2,1 x 3,2 m

-       Toiletruimte, afmetingen circa 1,2 x 0,9 m

-       Patiotuin, afmetingen circa 4,6 x 4,9 m

 

Eerste verdieping, oppervlakte circa 43 m2

-       Overloop, afmetingen circa 1,7 x 3,8 m

-       Slaapkamer, afmetingen circa 3,5 x 3,5 m

-       Slaapkamer, afmetingen circa 2,6 x 4,3 m

-       Wasruimte, afmetingen circa 1,6 x 1,2 m

-       Badkamer, afmetingen circa 2,3 x 3,2 m

           

Tweede verdieping, oppervlakte circa 40 m2

-       Overloop, afmetingen circa 1,7 x 3,8 m

-       Slaapkamer, afmetingen circa 2,4 x 2,8 m

-       Slaapkamer, afmetingen circa 2,4 x 2,6 m

-       Berging, afmetingen circa 2,6 x 3,2 m

 

meer