Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Landweringstraat 58, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1958
woonoppervlakte99 m2
perceeloppervlakte225 m2
inhoud413 m3
locatieOphoven
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Twee-onder-een-kapwoning met eigen oprit en garage.
 
Algemene informatie
Deze twee-onder-een-kapwoning is gelegen in de wijk Ophoven. Een voormalige buurtschap ten zuiden van het historische stadcentrum van Sittard. Het pand ligt nabij de kerk en het gemeenschapshuis. Tevens zijn er diverse faciliteiten, waaronder een basisschool, diverse (sport)verenigingen en horeca aanwezig in de nabije omgeving. Deze woning is gesitueerd op een perceel van 225 m2, met eigen oprit, achterom en garage.
 
Bouw
De woning is in 1958 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en het dak is belegd met pannen. Het hoofddak bevat een dakbeschot van eterniet asbestplaten. De overige daken van het woonhuis zijn uitgevoerd in een bitumineuze dakbedekking. Het dak van de garage bestaat uit eternietgolfplaten. Daarnaast zijn de kozijnen grotendeels van kunststof en voorzien van isolerende beglazing. De woning is deels voorzien van rolluiken, geplaatst aan de achtergevel. De vloeren zijn van beton, met uitzondering van de houten zoldervloer. De woning bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, de eerste verdieping en de zolder.
 
Kelder
De woning aan de Landweringstraat 58 is uitgevoerd met een kelderruimte. Deze kelder is geschikt als provisiekelder en beschikt tevens over de opstelplaats voor wasmachine en droger.
 
Begane grond
De begane grond bevat de hal met trappenhuis, garderobe, toiletruimte en meterkast. Tevens is er vanuit de hal toegang naar de keldertrap. De woonkamer is gelegen aan de voorgevel van de woning, met zicht op de voortuin en het straatbeeld. De eetkamer geeft zicht op het overdekt terras, gelegen aan de schuifpui van de achtergevel. De keuken is gesitueerd in de aanbouw aan de achterkant van de woning. Deze beschikt over de achterdeur naar de tuin.
 
Eerste verdieping
De eerste verdieping is bereikbaar via de trap in de hal. Deze verdieping beschikt over een overloop welke toegang geeft naar 3 slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en is ruim van opzet. De tweede slaapkamer is tevens ruim van opzet en beschikt over een eigen wastafel en inbouwkast. De derde slaapkamer is momenteel in gebruik als studeerkamer en beschikt ook over een eigen inbouwkast. De badkamer is compact en voorzien van wastafel en douche. De vierde, voormalige slaapkamer van de eerste verdieping bevat de vaste trap naar de zolder.
 
Zolder
Via de vaste houten trap in de voormalige slaapkamer op de eerste verdieping is de zolder toegankelijk. Deze zolder fungeert momenteel als berging. Het is mogelijk om van deze zolder een extra slaapkamer te maken. Door het aanbrengen van een dakraam of dakkapel is er voldoende daglichttoetreding om van deze ruimte een verblijfsruimte te maken. De zolder is tevens de opstelplaats van de cv-ketel, uit 2015 in eigendom.
 
Perceel
Deze half vrijstaande woning aan de Landweringstraat 58 te Sittard ligt op een perceel groot circa 225 m2. De voortuin beschikt over een eigen oprit met achterom en de toegang de garage. De achtertuin beschikt over een overdekt terras en gazon. De tuin is op het oosten georiënteerd en volledig omsloten.
 
Bijzonderheden 

  • Twee-onder-een-kapwoning in Ophoven
  • Beschikt over 3 slaapkamers
  • Eigen oprit met garage
meer