Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Leienbergstraat 2, Buchten Verkocht

verkocht

eigenschappen

Buchten, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1947
energielabelC
woonoppervlakte194 m2
perceeloppervlakte900 m2
inhoud757 m3
locatieDorp
aanvaardingin overleg

omschrijving

Dit voormalig NS-spooropzichter woonhuis is gelegen aan de Leienbergstraat 2 te Buchten. Het dorp Buchten is gelegen aan het Julianakanaal en kent een rijke historie welke teruggaat tot de Romeinse tijd. In het dorp zijn vele faciliteiten aanwezig, zoals een basisschool, sport- en recreatiecentrum, diverse sportverenigingen en horeca. Daarnaast is Buchten goed bereikbaar door de verbinding met de A2. 

Perceel

Het woonhuis staat op een perceel van 900 m2. Via de dubbele oprit is er toegang tot de grote garage, met twee separate sectionaalpoorten. Deze garage, met oppervlakte van 49 m2, is ruim genoeg voor twee auto’s en bevat een ruime vliering met vaste trap. Vanuit de tuin is de garage toegankelijk. De tuin bestaat uit twee delen, gelegen aan de keuken en aan de woonkamer. De tuin grenzend aan de keuken is toegankelijk via twee dubbele tuindeuren en bevat een ruim terras, gelegen op het zuiden. Het tweede gedeelte, gelegen aan de woonkamer, is bereikbaar via de achterdeur en biedt toegang aan het tweede terras met vijver, moestuin en toegang naar de garage. Dit terras is gelegen op het westen. Het perceel is omringd met een robuuste schutting, deels voorzien van fruitleibomen, waardoor de tuin veel privacy bevat. De tuin is voorzien van grondverlichting in de vorm van tuinspots. Ook de gevels zijn voorzien van gevelverlichting. De tuin bevat de mogelijkheid tot het realiseren van een tweede toegang/oprit met poort, welke verleend is door de gemeente Sittard-Geleen-Born. 

Bouw

De woning gebouwd in 1947, is traditioneel gebouwd. In 2008 is het bestaande woonhuis volledig gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe woonvleugel. Deze woonvleugel is gerealiseerd aan de linker zijgevel, bereikbaar vanuit de centrale hal en de woonkamer. De platte daken zijn belegd met bitumineuze dakbedekking en het hoofddak is voorzien van dakpannen. De vloeren zijn van beton. De voorgevel is opgetrokken uit metselwerk en deels voorzien van wit schilderwerk. De kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing. Tevens is het pand voorzien van spouwmuurisolatie en is het dak geïsoleerd. Daarnaast bevat de woning een ruime dubbele oprit, die toegang biedt tot de garage. Het pand beschikt over energielabel C. Ook beschikt de woning over een alarmsysteem.

De woning bestaat in totaal uit 3 bouwlagen: de kelder, begane grond en de eerste verdieping.

Kelder

De nieuwe woonvleugel is uitgevoerd met kelder. Deze is toegankelijk middels de stalen trap in de leefkeuken. Deze kelder van 27 m2, uitgevoerd met voorportaal, is afgewerkt met natuursteen vloertegels conform de begane grond.

Begane grond

De begane grond bevat de hal met toilet, garderobe en meterkast, woonkamer met portaal/berging en achterdeur naar de tuin, open leefkeuken met eetkamer en toegang naar de tuin. De moderne leefkeuken, met vloerverwarming, is voorzien van een kookeiland met roestvrijstalen blad. Daarnaast bevat het kookeiland een 5-pits gasfornuis met wasemkap, vaatwasmachine (vervangen in 2018) en spoelbak met moderne keukenkraan (vervangen in 2018). De kastenwand is voorzien van een koelkast en diepvries (vervangen in oktober 2019), combi-magnetron/oven, stoomoven, en koffiezetapparaat. De gehele verdieping is voorzien van natuurstenen vloertegels. Vanuit de keuken en eetkamer is er middels twee dubbele tuindeuren toegang naar de tuin. De tuin is zichtbaar vanuit elk vertrek op de begane grond. Via de eetkamer en de hal is de woonkamer toegankelijk. 

Eerste verdieping

Op de eerste verdieping ligt de ruime hoofdslaapkamer met inloopkast. Deze slaapkamer bevat airconditioning. Tevens bevindt er zich op deze verdieping een tweede slaapkamer, een badkamer en een berging/wasruimte. De badkamer is voorzien van een ligbad, douche, toilet en wastafel met meubel. Vanuit de tweede slaapkamer is het ruime dakterras bereikbaar. De berging bevat de aansluiting voor wasmachine en droger. Tevens is deze berging de opstelplaats voor de cv-ketel, uit 2018 en is in eigendom. 

Moderne afwerking

Het voormalige spooropzichterswoning is zeer modern en hoogwaardig afgewerkt. De donkere vloer in combinatie met de gestucte wanden geven het interieur een modern karakter. Daarnaast is er gekozen voor hoogwaardige afwerking, welke herkenbaar is in het hang-en-sluitwerk en de armaturen van het schakelmateriaal. Ook de stalen trappen in de hal en kelder vormen een juweel. De trap van de hal is vanuit vrijwel elke ruimte te bewonderen middels de glazen loopdeuren. In het exterieur is bewust gekozen om de nieuwe woonvleugel te laten afsteken tegen de hoofdbouw. Deze blijven zichtbaar middels de tuinspots en de gevelverlichting.

Bouwen aan de toekomst

Tijdens de realisatie van de nieuwe woonvleugel is er constructief gerekend met een 2-laagse aanbouw. Hierop is de fundering aangepast om een aanbouw van twee bouwlagen te kunnen dragen. In de huidige situatie bestaat deze woonvleugel echter uit een 1-laagse aanbouw met dakterras. De mogelijkheid bestaat om op dit dakterras een extra woonlaag te realiseren. Tevens is het mogelijk om de huidige hoofdslaapkamer op te delen in twee separate slaapkamers.

Op de begane grond is het tweede terras in de tuin uitgevoerd met een betonvloer en vorstrand. Het is mogelijk om vanuit de woonkamer een extra vertrek/aanbouw te creëren. Hierdoor ontstaat een gelijkvloerse woonsituatie, waarmee de woning levensloopbestendig zal zijn.

Bijzonderheden:

  • Ruim kavel met veel privacy
  • Hoogwaardige afwerking zowel interieur als exterieur
  • Garage met plek voor twee auto’s en bergzolder
  • Voorzien van alarminstallatie
  • Energielabel C

 

Indeling

Kelder oppervlakte circa 27 m2.

Hal, afmetingen circa 2,4 x 1,9 m2. Tevens opstelplaats CV verdeler.

Provisiekelder, afmetingen circa 4,9 x 3,9 m2.

 

Begane grond oppervlakte circa 108 m2.

Centrale hal, afmetingen circa 3,8 x 2,7 m2.

Toiletruimte, afmetingen circa 1,1 x 1,3 m2. De wanden en vloer zijn volledig betegeld. De ruimte is voorzien van een wandcloset en fontein.

Woonkamer 1, afmetingen circa 8,1 x 4,1 m2.

Woonkamer 2, afmetingen circa 5,3 x 2 m2.

Berging, afmetingen circa 2,2 x 1,2 m2. Berging bevat een wandkast en biedt toegang naar de tuin.

Zitkamer, afmetingen circa 3 x 2,5 m2.

Eetkamer, afmetingen circa 5,6 x 3,9 m2. Biedt toegang naar het terras via dubbele tuindeuren.

Open keuken, afmetingen circa 5,6 x 3,1 m2. Keuken bevat een kookeiland en kastenwand voorzien van gasfornuis, wasemkap, spoelbak, vaatwasser, koelkast, diepvries, koffiezetapparaat, combi magnetron/oven en stoomoven.

 

De gehele begane grondvloer is belegd met natuursteen vloertegels.

 

 

Eerste verdieping oppervlakte circa 60 m2.

Overloop, afmetingen 1,5 x 1,5 m2.

Hoofdslaapkamer met inloopkast en suite, afmetingen circa 6,8 x 4,1 m2.

Slaapkamer, afmetingen circa 5,2 x 3,2 m2. Deze kamer biedt toegang naar het ruime dakterras.

Badkamer, afmetingen circa 4 x 2,3 m2. De wanden zijn volledig betegeld. De vloer is volledig betegeld. De badkamer is voorzien van een bad, douche, wastafelmeubel en een toilet.

Berging, afmetingen 2,2 x 2,2 m2. Tevens de opstelplaats voor de cv-ketel, wasmachine en droger.

Dakterras, afmetingen 8,7 x 7,8 m2. Het dakterras is afgewerkt met terrastegels.

meer