Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Pastoor Jacobsstraat 12, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1918
woonoppervlakte142 m2
perceeloppervlakte229 m2
inhoud522 m3
locatieNabij Stadspark
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Ruime jaren-20 woning nabij Sittards Stadspark
 
Algemene informatie
Deze ruime jaren-20 eengezinswoning is gelegen aan de Pastoor Jacobsstraat 12 in Sittard. De woning bevindt zich aan een rustige zijstraat van de centraal gelegen Rijksweg Zuid. In de directe omgeving liggen veel faciliteiten, zoals het monumentale stadspark, het station, supermarkt, bakker, verschillende sportfaciliteiten en diverse horeca en winkels. Deze hoekwoning is gesitueerd op een perceel van 229 m2 en beschikt over een oprit garage en achterom.
 
Bouw
De woning is in 1918 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en voorzien van fraai siermetselwerk in de gevels. Het dak van de woning is uitgevoerd met keramische dakpannen. Het dakbeschot van de woning bevat eternietdakplaten. De vloeren zijn van hout, met uitzondering van de vloer in de hal. Deze vloer is uitgevoerd in beton. Daarnaast beschikt de woning volledig over kunststof kozijnen met HR++ beglazing uit 2010. De woning bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, de eerste en tweede verdieping.
 
Kelder
De hoekwoning beschikt over een kelder gelegen onder de hal en het trappenhuis. Deze kelder is de opstelplaats voor de droger. Daarnaast is deze ruimte zeer geschikt als provisiekelder.
 
Begane grond
De begane grond bevat de hal met meterkast, trappenhuis en de toiletruimte. De hal is voorzien van de originele prachtige tegelvloer en trappartij. Het halfhoog betegeld toilet is voorzien van toilet en fontein. Via de hal is er toegang naar de keuken en de eet- en woonkamer. Deze woonkamer bevat een groot raam met zicht op de voortuin en het straatbeeld. De eetkamer is gelegen aan de achterkant en beschikt over dubbele tuindeuren. Daarnaast bevat de eet- en woonkamer een fraaie open haard met afwerking van eikenhout. De schouwbalk dateert daarbij zelfs uit 1653. Via de eetkamer is de keuken bereikbaar. De keuken is voorzien van een gootsteen, 4-pits kookplaat, oven en koelkast. De keuken heeft ook een achterdeur naar de tuin.
 
Eerste verdieping
De overloop op de eerste verdieping biedt toegang naar drie slaapkamers en de badkamer. De hoofdslaapkamer is gelegen aan de achterzijde van de woning en beschikt over een grote inbouwkast. De badkamer is halfhoog betegeld en voorzien van een douche, wastafel en toilet. Op de badkamer bevindt zich de (gehuurde) geiser. Daarnaast beschikt deze ruimte ook over een aansluiting voor de wasmachine. De tweede slaapkamer is geschikt als tweepersoonskamer. De derde slaapkamer is kleiner en hierdoor meer geschikt als eenpersoonskamer of studeerkamer. Beide slaapkamers zijn gesitueerd aan de voorkant van de woning. De eerste verdieping is afgewerkt met een tapijt, met uitzondering van de badkamer. Deze ruimte is uitgevoerd met een tegelvloer. 
 
Tweede verdieping
Via de trap aan de overloop van de eerste verdieping is de tweede verdieping toegankelijk. Deze verdieping is ingericht als atelierruimte. De dakvorm van de woning is duidelijk zichtbaar middels het aflopende dak en de dakconstructie. Deze grote open ruimte is zeer geschikt als grote hoofdslaapkamer of als hobbykamer. Tevens is het mogelijk om deze bovenste verdieping in te delen als twee extra slaapkamers met een overloop. Op de tweede verdieping bevindt zich de cv-ketel uit 1971, in eigendom.
 
Perceel
De woning ligt op een perceel groot circa 229 m2. De voortuin beschikt over een oprit en toegang naar de garage met carport. Deze garage bevat een elektrische kantelpoort en biedt toegang tot de achtertuin. De achtertuin is op het noordoosten georiënteerd en volledig omsloten door een robuuste tuinmuur. De tuin is volledig betegeld en bevat twee grote groenperken. In de achtertuin bevindt zich tevens een tweede separate stenen berging. De achtertuin is daarnaast ook toegankelijk via de zijpoort.
 
Bijzonderheden

 • Ruime eengezinswoning nabij stadspark
 • Prachtige jaren-20 bouwstijl
 • 3 slaapkamers met mogelijkheid tot 2 extra op tweede verdieping
 • Beschikt over garage met carport en oprit

 

Indeling

Kelder, oppervlakte circa 9 m2

 • Provisiekelder, afmetingen circa 2,3 x 4,4 m

 
Begane grond gebruiksoppervlakte circa 53 m2

 • Hal/entree, afmetingen circa 2,5 x 4,4 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa circa 0,9 x 0,8 m
 • Keuken, afmetingen circa circa 2,5 x 3,3 m
 • Eetkamer, afmetingen circa 3,4 x 3,6 m
 • Woonkamer, afmetingen circa 3,5 x 5,2 m
 • Garage, afmetingen circa 3,2 x 6,0 m

 
Eerste verdieping gebruiksoppervlakte circa 55 m2

 • Overloop, afmetingen circa 2,5 x 3,1 m
 • Hoofdslaapkamer, afmetingen circa 3,6 x 4,0 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,5 x 3,6 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 2,4 x 2,5 m
 • Badkamer, afmetingen circa 2,5 x 2,9 m
   

Tweede verdieping gebruiksoppervlakte circa 34 m2

 • Atelier, afmetingen circa 5,1 x 6,5 m
   
meer