Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Prof. Duboisstraat 1, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1967
woonoppervlakte142 m2
perceeloppervlakte303 m2
inhoud595 m3
locatienabij Centrum Sittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

Ruime hoekwoning met separate garage nabij centrum Sittard
 
Algemene informatie
Deze ruime hoekwoning is gelegen aan de Prof. Duboisstraat 1 in Sittard. De woning is gesitueerd aan de rand van de rustige Sittardse woonwijk ‘De Baandert’, op loopafstand van het historische stadscentrum. In de omgeving liggen diverse faciliteiten, zoals huisartsenpraktijk, fysiotherapeut, supermarkt, basisschool, openbaar zwembad en horeca. Tevens zijn diverse uitvalswegen goed bereikbaar. De woning is gebouwd in hoekopstelling op een perceel van 303 m2 met oprit, separate garage en achterom.
 
Bouw
De woning is in 1967 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en het dak is belegd met dakpannen. Het dak bevat asbest in het dakbeschot. De vloeren zijn uitgevoerd in beton, met uitzondering van de vloer in de woon- en eetkamer. Deze vloer is van hout. Daarnaast beschikt de woning volledig over houten kozijnen met dubbele beglazing. De woning bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, de eerste verdieping en de bergzolder.
 
Kelder
De woning is voorzien van een kelder welke toegankelijk is via trap in de hal. Hier bevindt zich de opstelplaats van de cv-ketel, uit 2018 in eigendom.
 
Begane grond
De begane grond bevat de hal met garderobe, meterkast en vide. Via de dubbele deuren is de eet- en woonkamer toegankelijk. Deze woonruimte is L-vormig met zicht op zowel de voor-, zij- en achtertuin. De haardpartij vormt de overgang van de eetkamer naar de woonkamer. Via de eetkamer is de dichte keuken bereikbaar. Deze beschikt over een aanrechtopstelling met bovenkasten. Geschakeld achter de keuken bevindt zich de bijkeuken en het toilet. Het toilet is halfhoog betegeld en voorzien van toilet en fontein. Deze keuken heeft een rechte opstelling en is voorzien van een gootsteen en wasemkap. Het voormalig overdekt terras is later bij de woning betrokken. Deze ruimte dient momenteel als serre en is toegankelijk via de eetkamer en de bijkeuken. Middels de dubbele tuindeuren is de achtertuin te bereiken. 
 
Eerste verdieping
De vide op de eerste verdieping geeft de overloop een prettig en ruimtelijk karakter. Deze overloop biedt toegang naar drie slaapkamers, de badkamer en de studeerkamer. De hoofdslaapkamer beschikt over een grote raampartij met zicht op de achtertuin. De slaapkamers gesitueerd aan de voorgevel van de woning zijn beide ruim genoeg als tweepersoonskamer. Tevens beschikt een van deze slaapkamers over een balkon. De deels betegelde badkamer is voorzien van een bad met douche, een toilet, bidet en een wastafel.
 
Zolder
Middels een vlizotrap op de overloop van de eerste verdieping is de zolder bereikbaar. Deze zolder dient als berging.
 
Perceel
De woning ligt op een perceel groot circa 303 m2. De achtertuin is op het noordoosten georiënteerd en via een achterom bereikbaar. Vanwege de hoekopstelling bevat de tuin ook veel ruimte rondom de woning. De ingang aan de zijkant geeft veel privacy richting de voorgevel. Daarnaast beschikt de woning over een separate garage met oprit. Deze garage heeft een elektronische sectionaalpoort en is ruimtelijk genoeg om een auto te parkeren. Via de deur in de garage is middels het looppad de achtergevel te bereiken.
 

Bijzonderheden  

 • Ruime woning met hoekopstelling
 • Op loopafstand van historisch stadscentrum
 • Voorzien van nieuwe cv-ketel
 • Beschikt over een achterom en separate garage

 

Indeling

Kelder oppervlakte circa 13 m2

 • Kelder, afmetingen circa 1,6 m x 3,2 m

 
Begane grond gebruiksoppervlakte circa 82 m2

 • Hal/entree, afmetingen circa 2,4 m x 3,3 m
 • Woonkamer, afmetingen circa 3,9 m x 7,0 m
 • Eetkamer, afmetingen circa circa 3,6 m x 4,1 m
 • Keuken, afmetingen circa circa 2,6 m x 3,9 m
 • Bijkeuken, afmetingen circa circa 1,8 m x 2,3 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa circa 1,8 m x 0,9 m
 • Serre, afmetingen circa circa 3,4 m x 3,4 m

 
Eerste verdieping gebruiksoppervlakte circa 59 m2

 • Overloop, afmetingen circa 0,9 x 5,5 m
 • Hoofdslaapkamer, afmetingen circa 3,6 m x 3,9 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,6 m x 3,9 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 3,8 m x 3,3 m
 • Studeerkamer, afmetingen circa 2,7 m x 3,3 m
 • Badkamer, afmetingen circa 1,7 m x 2,4 m
meer