Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Städgen 1, Born TE KOOP

€ 499.000,- k.k.

eigenschappen

Born, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar2011
energielabelA
woonoppervlakte229 m2
perceeloppervlakte265 m2
inhoud881 m3
locatieBorn
aanvaardingIn overleg

omschrijving

“Ruime nieuwbouw vakwerkwoning gelegen in de oude dorpskern van Born “
 
Algemene informatie
De ruwbouw (het casco) van deze sfeervolle vakwerkwoning is in 2011 gerealiseerd en in 2016 heeft de verdere afbouw plaatsgevonden. De vakwerkwoning is gelegen in de oude dorpskern van Born naast het rijksmonumentale oudste vakwerkhuis van Born, en de Sint Martinuskerk. Städgen is een verkeersluwe en doodlopende straat, waar voornamelijk bestemmingsverkeer komt. Born is een kerkdorp met circa 6000 inwoners en is sinds 2001 onderdeel van de gemeente Sittard-Geleen. Het kerkdorp heeft een groot aanbod van winkels rondom de markt, uitgebreide medische dienstverlening, rijk verenigingsleven (sport en muziek) en  twee basisscholen. Tevens is de bereikbaarheid groot door de aanwezigheid van de autosnelweg A2 en diverse busverbindingen. Al deze voorzieningen zijn te bereiken op zeer korte loopafstand.
 
Bouw
Het casco van de vakwerkwoning is in 2011 gebouwd volgens het ontwerp van restauratiearchitecte Beckers te Amstenrade , in opdracht van de aannemer voor eigen bewoning. De aannemer heeft hiervan afgezien en in december 2015 is de woning verkocht aan de huidige eigenaren. Begin 2016 is de woning afgebouwd. De woning is een nieuwbouwpand uit 2011 met de toen geldende isolatiewaarden Rc = 3,5 m2K/W en een energielabel A. Er zijn 2 royale woonlagen, de begane grond en de eerste verdieping. De vloer van de begane grond is van beton met vloerverwarming en afgewerkt met Indische leisteen. De vloer van de verdieping is van hout met eiken vloerdelen. De kozijnen zijn van hout bezet met HR beglazing. De zijgevels zijn als topgevels opgetrokken in geïsoleerde spouwmuren met vlechtingen in het metselwerk en zinken afdekkappen. De achtergevel is eveneens een geïsoleerde spouwmuur. De voorgevel is voornamelijk als vakwerk uitgevoerd, bestaande uit een stroleemvulling op houten vlechtwerk en staken waarop leemstuc is aangebracht. De binnenzijde van de voorgevel bestaat uit houten regelwerken met isolatie, gipsplaten en stucwerk. Het dak is belegd met geïsoleerde dakplaten en rode keramische pannen.
 
Begane grond
Via de mooie houten voordeur met bovenlicht (bezet met glas-in-lood beglazing) komt men in de centrale hal. In deze hal is de meterkast, het toilet en de open eikenhouten "luie" trap aanwezig. Vanuit de hal zijn vanuit twee zijden de woonruimtes bereikbaar via de smaakvolle glasdeuren met zijlichten. De woon-/zitkamer ligt aan de rechterzijgevel en kijkt uit op het plein van Städgen. Het besloten karakter van de woonkamer geeft intimiteit en geborgenheid aan de ruimte. Achter de centrale hal ligt de sfeervolle bibliotheek c.q. studie-/werkplek, deze ruimte loopt door tot onderzijde zadeldak, waarin een daklicht is aangebracht voor het krijgen van optimale lichtinval. Via de hal en de bibliotheek is de eetkamer/keuken bereikbaar. De eetkamer en keuken zijn aangename ruimtes mede door de royale afmetingen en de prachtige lichtinval - door de plafondhoge schuifdeuren en puien naar het terras. Ter plaatse van de schuifpui  bevindt zich een overdekt terras van circa 8 m2. Het smaakvolle terras/tuin is groot circa 55 m2 en is zuid-oost georiënteerd. De eetkamer is voorzien van een airco, welke koelt en verwarmt. De keuken is van alle gemakken voorzien en heeft een hoekaanrechtblad van graniet, een inductiekookplaat met 5 zones, een afzuigkap, koelkast, hoge vrijstaande kasten met de oven, de magnetron en de apothekerskast. Vanuit de keuken is de garage/bijkeuken bereikbaar. In deze ruimte is de opstelplaats van de CV-ketel (Nefit Pro Line HRC30 / CW5 en de wasmachine/droger. Tevens is er voldoende plaats om een auto te stallen. De garage/bijkeuken heeft een separate loopdeur naar het terras en een dubbele houten poort vanuit de oprit.
 
Verdieping
Via de open houten trap in de centrale hal op de begane grond is de verdieping te bereiken. De mooie royale overloop met de houten vloer, -spanten en -kozijnen geeft toegang aan drie ruime slaapkamers en een badkamer. De 2 grootste slaapkamers gesitueerd aan de zijgevels zijn eveneens elk voorzien van een airco, welke koelt en verwarmt. De riante badkamer heeft  een inloopdouche, een losstaand bad, dubbele wastafel met meubel en een toilet. r. De vloer van de badkamer heeft dezelfde Indische leisteen als de begane grond, de overige vloeren zijn belegd met eiken vloerdelen. De verwarming van de ruimtes op de verdieping vindt plaats via radiatoren (en 2 airco’s).
 
Perceel
Het vakwerkhuis is gesitueerd op een perceel groot 265 m2 en is zuid-oost georiënteerd. Het terras/tuin is gelegen aan de voorgevel en is bereikbaar via de schuifpui  in de keuken en de deur vanuit de garage/bijkeuken. Het terras is omzoomd met een hoge beukenhaag, welke in de winter de bladeren behoudt. Er heerst een erfdienstbaarheid, het recht van overpad – breed 3 meter- naar de achterkant van de woning gelegen aan de Bronstraat 3 te Born.
 

Bijzonderheden

  • Instapklaar en uniek nieuwbouw vakwerkhuis in rustige dorpskern
  • Hoge isolatiewaarden met energielabel A
  • Ruime woonoppervlakte 229 m2
     
     
     
meer