Ga direct naar de hoofdinhoud van deze pagina.

Bezig met laden van de foto`s.

Weidom 8, Sittard Verkocht

verkocht

eigenschappen

Sittard, Sittard-Geleen, Limburg
bouwjaar1945
woonoppervlakte135 m2
perceeloppervlakte475 m2
inhoud606 m3
locatieBroeksittard
aanvaardingIn overleg

omschrijving

De woning aan de Weidom 8 is gelegen in de oude dorpskern van Broeksittard. Het woonhuis is gesitueerd naast het voormalige klooster ‘O.L. Vrouw van de Apostelen’. In de directe omgeving liggen daarnaast diverse faciliteiten, zoals een supermarkt, basisschool, groengebied ‘de Schwienswei’ en diverse horeca en sportfaciliteiten. Deze ruime woning is gebouwd op een perceel van 470 m2 en beschikt over een eigen oprit met achterom en vrijstaande garage.

Bouw
De woning is in 1945 traditioneel gebouwd. De gevels zijn opgetrokken uit metselwerk en voorzien een zadeldak belegd met betonpannen. De daken zijn niet voorzien van isolatie. Daarnaast bevat het hoofddak asbest in de vorm van Eternitplaten in het dakbeschot. De platte daken van het overdekt terras zijn uitgevoerd in een bitumineuze dakbedekking. De begane grond vloeren zijn opgebouwd uit beton, de verdiepingsvloeren zijn van hout. De houten kozijnen zijn voorzien van dubbele beglazing.
Het woonhuis is in de jaren ’90 gerenoveerd. De woning bestaat uit 4 bouwlagen: de kelder, de begane grond, de eerste verdieping en de zolder. 

Kelder
De woning is voorzien van een provisiekelder. Deze is via de trap in de hal van de begane grond bereikbaar. De kelder bevat tevens de opstelplaats van de wasmachine en droger.  

Begane grond
De begane grond bevat de entree met de hal, garderobe, meterkast en het toilet. Vanuit de hal is er toegang naar de woon- en eetkamer en de keuken. De woonkamer bevat zicht op de straatzijde middels een groot raam. Tussen de woonkamer en de eetkamer is de haard met ijzeren deuren en natuursteen blad gesitueerd. De open eetkamer bevat een dubbele tuindeur welke toegang geeft naar het overdekt terras. De vloer van de woon- en eetkamer is voorzien van een tegelvloer. De keuken is voorzien van een gasfornuis, oven, wasemkap, koelkast en gootsteen. De keuken bevat tevens de achterdeur welke toegang geeft aan het overdekt terras. 

Eerste verdieping
Via de trap in de hal is de eerste verdieping bereikbaar. De ruime overloop op de eerste verdieping biedt toegang naar drie slaapkamers en de badkamer.
De hoofdslaapkamer is gesitueerd aan de voorzijde van de woning en ruim qua opzet. De volledig betegelde badkamer is voorzien van een ligbad met douche, wastafel en toilet. De vloer van de gehele eerste verdieping is uitgevoerd in hout en afgewerkt met vloerbedekking en laminaat. De badkamer bevat een vloer afgewerkt met tegels. 

Zolder
Via de vlizotrap op de overloop van de eerste verdieping is de ruime zolder bereikbaar. Deze zolder is geschikt als berging en is tevens de opstelplaats van de cv-ketel. Deze cv-ketel uit 2018 is gehuurd. De zolder is zeer geschikt om te transformeren naar extra woonoppervlakte. De overloop van de eerste verdieping biedt voldoende ruimte om een vaste trap te realiseren. Vanwege de ruime hoogte van de zolder is het mogelijk extra slaapkamers te creëren op verdieping. Het toevoegen van dakramen zorgt voor voldoende daglichttoetreding en maakt daarmee de zolder tot een volwaardige extra woonverdieping. 

Perceel
De woning ligt op een perceel groot circa 475 m2. De achtertuin is op het oosten georiënteerd. De tuin is geheel omsloten en afgewerkt met bestrating en een gazon. Het overdekt terras grenzend aan de keuken en eetkamer is zeer ruim van opzet en biedt de mogelijkheid in alle seizoenen van de tuin te genieten. Daarnaast bevat de achtertuin een vrijstaande garage en berging. De voortuin bevat een oprit met poort naar de achtertuin. Het is mogelijk om via de oprit de garage in de achtertuin te bereiken. 


Bijzonderheden 

 • Ruime geschakelde woning
 • Gelegen in dorpse kern Broeksittard
 • Ruim perceel met achterom en vrijstaande garage
 • Mogelijkheid tot uitbreiding zolderverdieping

 

Indeling

Kelder, oppervlakte 18 m2 

 • Provisiekelder, afmetingen circa 4 m x 3,5 m


Begane grond, gebruiksoppervlakte circa 67 m2

 • Hal/entree, oppervlakte circa 10 m2
 • Woonkamer, afmetingen circa 4,1 m x 4,7 m
 • Eetkamer, afmetingen circa 5 m x 3,6 m
 • Keuken, afmetingen circa 4,9 m x 2,7 m
 • Toiletruimte, afmetingen circa 0,9 m x 1,4 m
 • Garage, afmetingen circa 5,6 m x 2,7 m
 • Berging, afmetingen circa 5,6 m x 1,9 m 

 
Eerste verdieping, gebruiksoppervlakte circa 67 m2

 • Overloop, oppervlakte circa 9,7 m2
 • Hoofdslaapkamer, afmetingen circa 4,2 m x 4,7 m
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4 m x 3,7 m 
 • Slaapkamer, afmetingen circa 4,2 m x 2,1 m
 • Badkamer, afmetingen circa 3,2 m x 2 m

 
Zolder, gebruiksoppervlakte circa 21 m2 (1.50 m lijn)

 • Bergzolder, afmetingen circa 2,1 m x 9,7 m
meer